Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
кузнае колку милионски суми вртат за еден натпревар тие бет & вин... цела португалска лига они ја наместија....за ова ФИФА и УЕФА треба да реагираат и да забранат бет & вин да бидат спонзори на било кој тим...ма каков тим бе на играч да не бидат спонзор

број 1
44рите поени казна чудна бројка а од кај ја најдоја???епа мораше да се казнат некако ама сепак да може да игра милан во Лига на Шампињони, ако ги казнеа појќе немаше да учествува милан во лига на шамп, шо значи немаше ни да ја освои! МИилан едиснтен тим од Калиопи :) скандалот е што му се дозволи да игра во CL.

број2
Пошто не местат случајно ја изиграја со Лил утакмицата...знам ќе сакаш видео, ама ме мрзи да барам знам дека си фан на милан и ја имаш гледано..па затоа не се ни мачам да барам на youtube.

факт број 3
Галијани, Берлускони знајш шо значат и ти самите имиња во италија ако ен знаеш сигурно си чул за овие попознати се ама мора да им се роднини Дон Корлеоне, Тони МОнтана :) :) :)

Ddime напиша:
Еве еден цитат на Синдикат пред неколку минути

Значи, не сум ни за Милан ни за Интер, еве помалце за Јуве али, они беа казнети и тоа е тоа....а за милан, друже како можеш да кажеш дека они не местат? Реџина - Милан ти текнува коефициентот колку беше, сите знаеја дека утакмицата е наместена...затоа дека милан не местат на друг кажи им го...па на крај краева беа казнети значи пак МЕСТЕЛЕ!
и Милан не беа исфрлени од серија А, знаеш како е да се има "премиер" претседател на клуб

Кај имаш ти видено бе да се казни екипа за натпревар шо не му е ич важен и шо го играт со 3 состав и млади фудбалери. Фудбалски беше праведно да решава дуелот помеѓу двете загрозени Катанија и Киево мислам. Не траскај на босо, Реџина ако му ја одземиш казната ќе видиш дека беа исклучително добри ова сезона па и во нормални услови ќе имаа шанси да освојат бодој против Милан. Последно коло е решавачко за Реџина и тие умираја на терен пред најполн дотогаш стадион. Шо има местено тука??

На кој основ ти тука тужба можиш да поднесиш??? Дека не играја 100% фудбалерите на Милан?? Свести се рационализирај и разбери дека незаинтересираност за натпревар не е местење??

И ЗА ПОСЛЕДЕН ПАТ.

НИКОЈ НЕ БЕШЕ КАЗНЕТ ЗА МЕСТЕЊЕ НА РЕЗУЛТАТ НА НАТПРЕВАР, НЕ Е МОЖНО ДА СЕ ДОКАЖИ ТАКВО НЕШТО. КАЗНИТЕ БЕА ЗА МАНИПУЛАЦИЈА СО СУДИИТЕ!!!!!

па сугурно тамам работа кој ќе докажи ќе признаат играчите? дека беше местена-договорена утакмицата се знаеше уште пред да почни не за џабе беше 1.25 на 1 сат пред натпреварот...јас незнам како тебе треба да ти се објасни за да прифатиш дека беше местена немора да значи дека само АКО судијата сфирни непостоечки пенал тогаш е местена баш обратно можи невидел судијата, се знае дали е местена или не утак. највеќе според коеф.

Ddime напиша:
кузнае колку милионски суми вртат за еден натпревар тие бет & вин... цела португалска лига они ја наместија....за ова ФИФА и УЕФА треба да реагираат и да забранат бет & вин да бидат спонзори на било кој тим...ма каков тим бе на играч да не бидат спонзор

Како местат бе Бет енд Вин????

Суди одлучват кој да бидат на натпреварите??

Ги плаќаат играчите од другио тим???

Како??

Објасни и гледај да биди нешто реално.

Ако ове се твој субјективни констатации сведени на обичен чаршиски муабет од типот во свето нема правда се е местено. АЈ ЧАО и нема шо да дискутираме.

Спонзоро си е спонзор си дава понуда на тимот и плаќа колку шо ќе се договорат за рекламата шо ќе ја носат на дресот. Бет енд Вин врти пари оти има пациенти насекаде на светот шо се лажат и шо мислат дека можи да заработат од кладилниците. Нив му е се математички пресметано и не постои кладилница на светски размери шо е зијан. Чиста математичка вистина, ни моќ имат да наместат па ниту треба за да се ќар. Зато постојат коефициенти.

аха епа според тебе значи неможи да се докажи убаво епа нема шо појќе да ти објаснувам сам нејќиш да сватиш впрочем и нема шо да се објаснува Калиполи сам кажва се и кој е казнает и кој си одбира судии и едно и друго ииии то... не се замарам појќе не вреди

како местат еве последен пат ќе ти реплицирам не местам јас за да знам си имат посебни начини сигурно не по телефон(како некој идиоти од Италија) и ќе се договорат со највисокиот претставник на клубот кој контролира се кој сака ќе стави во тимот како сака ќе стави формација ќе одберат судија ако се случи некоја несакана ситуација неда да се досуди, ќе се повреди играч?? ќе се направи пенал, ќе застани одбраната непостоечки офсајд имаш колку сакаш ситуации со пари се се можи и судија и играчи и прет. на клубот се ќе наместат.

ај ти објасними како може Милан да изгуби од реџина(знаеш како беше ситуацијата-погледни страна назад), како може бенфика да им фали многу малце бодови да го стигнат порто и секоја утакмица да ја губат/ремезираат? само немој да ми кажеш дека тоа со милан не беше наместено жити сФе

jove_bt напиша:
број 1
44рите поени казна чудна бројка а од кај ја најдоја???епа мораше да се казнат некако ама сепак да може да игра милан во Лига на Шампињони, ако ги казнеа појќе немаше да учествува милан во лига на шамп, шо значи немаше ни да ја освои! МИилан едиснтен тим од Калиопи :) скандалот е што му се дозволи да игра во CL.

број2
Пошто не местат случајно ја изиграја со Лил утакмицата...знам ќе сакаш видео, ама ме мрзи да барам знам дека си фан на милан и ја имаш гледано..па затоа не се ни мачам да барам на youtube.

факт број 3
Галијани, Берлускони знајш шо значат и ти самите имиња во италија ако ен знаеш сигурно си чул за овие попознати се ама мора да им се роднини Дон Корлеоне, Тони МОнтана :) :) :)

Дали знајш ти дека ништо не кажа сега. Не се брукај ти викам не си ни блиску до вистината. Како прво основните работи не ти се познати. Гуидо Роси еден од директорите на Интер ја организираше оваа истрага и не случајно се случи по падот на Берлускони од власт и по смртта на Ањели. Берлускони ја изгуби моќта исто како и фамилијата Ањели. Моџи беше влезен во најголемите срања шо можи теоретски да се влези со фудбал. Милан беа со сила вмешани, казнети се за два телефонски разговори каде шо јасно се разбира дека не се работи за контрола на судиите туку за поплаки поради местените судии од претходните меча. Разговорите се отворени за јавноста и ако ги имаш слушнато ќе знајш дека нема Милан никаква замешаност во скандалот. Гуидо Роси успеа да ја искористи оваа минимална вмешаност на Милан да му го оцрни името и комично да исценира административно доделување на скудетото на Интер.

Вервај ми ако Милан беа вмешани во скандалот ќе летаа подалеку и од ц2 лига. Интер го искористија скандалот во своја корист. Јасно е ко ден дека ги контролираа конците во сите пресуди. Класичен конфликт на интереси е бееееееееее!!!!! Како можи главниот спонзор и еден од екс директорите на Интер ако не е и во сегашните директори да го води спорот. Па ако ова не е конфликт на интереси јас незнам шо ебено е. Како можи Јуве кој имат трансфер политика да не ги продават своите играчи во Италија, да ги продат своите 2 најдобри и најперспективни најскапи на пазарот играчи токму во Интер. А пак за возврат на то, нив му е намалена казната на некој симболични бројки со оглед на вмешаноста. Па Моџи не само шо контролираше кој суди ќе му бидат на Јуве, местеше и суди на мечојте на Милан (на интер немаше потреба беа теоретски отфрлени од борбата за скудето, посекако играја нерешено со сите можни тимој).
Моџи го киднапираше Папареста во својата канцеларија оти Јуве изгубија на меч шо тој го судеше, и сето то Папареста го призна и беше казнет поради тоа што молчеше (аналогно со казната на Милан).

И пак ќе ти речам дека изгубена утакмица не можи да е местена. Нема никаква логика. Кој мести натпревар за да изгуби. Поглупо размислување нема од ова.

Морати не е ништо подолу од Берлускони и Галијани, не се прај паметен многу.

Ете ти докажи ми мене кој натпревар Милан го доби со помош на судите?? И како е можно Милан да се тие шо местеја, а тие се најголемите губитници со две украдени скудета??? Местеја за да губат????

Јас кршев дома мебел ко гледав неправди во Италија против Милан, знам како ги изгубија скудетата. За на крајот некое смрдено копиле да ја искористи политичката моќ за да го удри Милан по грбот и покрај сите неправди.

jove_bt напиша:
А да заборавив да кажам не се најидиотски коефициентите во португалското ако пишиш в кладилница а сигурно пишиш знајш какви коеф. можат да се најдат. Еве од искуство незнам колку пати или Порто или Бенфика вадат 0-0 со последнопласираните тимови, или пак тепаат во 96 минута? нема врска се случајности се тоа а?

Леле колку глупо размислување имаш ејј. Абе оди пиши ти ако знајш дека е местено. Ти знајш како работат кладилниците?? Зошто се тие коефициентите клаени. Ако е местено да добива најголемиот коефициент тогаш секогаш постои можност некој да вложи огромна сума на таков коефициент. Која најглупа на светот кладилница ќе мести натпревари за да се пропадни сама.

Sindikat напиша:
Леле колку глупо размислување имаш ејј. Абе оди пиши ти ако знајш дека е местено. Ти знајш како работат кладилниците?? Зошто се тие коефициентите клаени. Ако е местено да добива најголемиот коефициент тогаш секогаш постои можност некој да вложи огромна сума на таков коефициент. Која најглупа на светот кладилница ќе мести натпревари за да се пропадни сама.

па знајш и ти сам убаво ама веќе немаш што да кажиш па ми ги вртиш зборовите знајш на која утакмица мислам со реџина затоа беше 1.25 коеф. пошто се знаеше како е работата. Ако беше во нормални услови коеф. ќе беше 5-6 се знаеше како е зато го намалија уште 1.05 да го клаеја. оние X од потургалија со 2 коеф. не се местени или нема врска тоа кладилниците лажат за да се пиши X па ке излези 1или2 ???? стварно веќе незнајш шо да измислиш.

jove_bt напиша:
па сугурно тамам работа кој ќе докажи ќе признаат играчите? дека беше местена-договорена утакмицата се знаеше уште пред да почни не за џабе беше 1.25 на 1 сат пред натпреварот...јас незнам како тебе треба да ти се објасни за да прифатиш дека беше местена немора да значи дека само АКО судијата сфирни непостоечки пенал тогаш е местена баш обратно можи невидел судијата, се знае дали е местена или не утак. највеќе според коеф.

Е добро бе, тогаш ако се знаеше дека е местена оти ти не ги кладе сите пари шо ги имаш?? Добиваш 25 проценти добивка, па то е огромна пара бе. И како можи ова да е во полза на кладилниците. Нема логика ако е познат исходо на некоја утакмица кладилниците да се ќар. Збораш глупости, сам се контриш.

И пак ќе ти кажам никој не беше ниту ќе биди некогаш казнет за вакво „местење“ на натпревар. Твое право е како играч колку како ќе играш, нема закон шо вели дека мора да играш 100%. Толку ти е глупа констатацијата шо немам намера појќе да ти објаснувам. Ми вреѓаш интелегенција дури.

jove_bt напиша:
аха епа според тебе значи неможи да се докажи убаво епа нема шо појќе да ти објаснувам сам нејќиш да сватиш впрочем и нема шо да се објаснува Калиполи сам кажва се и кој е казнает и кој си одбира судии и едно и друго ииии то... не се замарам појќе не вреди

Ти незнајш никој шо кажва. Ни знајш кој го кажва ни зошто. Сакам кажам незнам речам ти е посто. Ако знајш зошто се казнети ќе ти стани јасно колку си во заблуда. И нема шо да сватам јас сфатено ми е мене уште пред да почни скандалот. Јас овде се ѕверев ко будала по форумо дека Јуве местат и клипчиња и се имаше постирано. Ако ти кажиш еден натпревар кај шо судија избран од Милан му помага да победат, јас ти обеќавам дека ќе најдам 5 кај шо судија дирекно го оштетва Милан, со јасна интенција и тие суди се казнети шо судеја.

Sindikat напиша:

Дали знајш ти дека ништо не кажа сега. Не се брукај ти викам не си ни блиску до вистината. Како прво основните работи не ти се познати. Гуидо Роси еден од директорите на Интер ја организираше оваа истрага и не случајно се случи по падот на Берлускони од власт и по смртта на Ањели. Берлускони ја изгуби моќта исто како и фамилијата Ањели. Моџи беше влезен во најголемите срања шо можи теоретски да се влези со фудбал. Милан беа со сила вмешани, казнети се за два телефонски разговори каде шо јасно се разбира дека не се работи за контрола на судиите туку за поплаки поради местените судии од претходните меча. Разговорите се отворени за јавноста и ако ги имаш слушнато ќе знајш дека нема Милан никаква замешаност во скандалот. Гуидо Роси успеа да ја искористи оваа минимална вмешаност на Милан да му го оцрни името и комично да исценира административно доделување на скудетото на Интер.

Вервај ми ако Милан беа вмешани во скандалот ќе летаа подалеку и од ц2 лига. Интер го искористија скандалот во своја корист. Јасно е ко ден дека ги контролираа конците во сите пресуди. Класичен конфликт на интереси е бееееееееее!!!!! Како можи главниот спонзор и еден од екс директорите на Интер ако не е и во сегашните директори да го води спорот. Па ако ова не е конфликт на интереси јас незнам шо ебено е. Како можи Јуве кој имат трансфер политика да не ги продават своите играчи во Италија, да ги продат своите 2 најдобри и најперспективни најскапи на пазарот играчи токму во Интер. А пак за возврат на то, нив му е намалена казната на некој симболични бројки со оглед на вмешаноста. Па Моџи не само шо контролираше кој суди ќе му бидат на Јуве, местеше и суди на мечојте на Милан (на интер немаше потреба беа теоретски отфрлени од борбата за скудето, посекако играја нерешено со сите можни тимој).
Моџи го киднапираше Папареста во својата канцеларија оти Јуве изгубија на меч шо тој го судеше, и сето то Папареста го призна и беше казнет поради тоа што молчеше (аналогно со казната на Милан).

И пак ќе ти речам дека изгубена утакмица не можи да е местена. Нема никаква логика. Кој мести натпревар за да изгуби. Поглупо размислување нема од ова.

Морати не е ништо подолу од Берлускони и Галијани, не се прај паметен многу.

Ете ти докажи ми мене кој натпревар Милан го доби со помош на судите?? И како е можно Милан да се тие шо местеја, а тие се најголемите губитници со две украдени скудета??? Местеја за да губат????

Јас кршев дома мебел ко гледав неправди во Италија против Милан, знам како ги изгубија скудетата. За на крајот некое смрдено копиле да ја искористи политичката моќ за да го удри Милан по грбот и покрај сите неправди.

ја пола страна пишеше и пак ништо не кажа се исто па исто... а кажи шо требаше морати да прај ко знаеше шо се дешава и конечно имаше доказ да ќути и да гледа како Милан и Џуве си менват скудета натиго дајмиго... паметен човек си искортисти небеше вмешан во таа афера велам таја пошто знам дека и морати не е баш најчесен ама докажи бе за нешто што има направено паметен си е чоекот. Е да се вратам на аферата си знаепе имаше доказ си наместија човек шо нема да му се плаши на моџи и берлускони и успеаја да ги казнат макар за ова шо го напраја требаше ти текнува наполи е то требаше да се деси, ама ќе се заебеше итаљанскиот фудбал в крај и скроз ќе паднеа рејтинзите без големите клубови само со интер во калчото затоа и мали казни му дадоја шо е една сезона во сериа б во споредба со што требаше да ги паднат во ц па ни спонзор па ни играч ќе стапнеше појќе во Џуве и Милан. А да и што имаше да мести милан па нонстоп под истрага се уште шо да наместат да ги тепаат реџина па се гледаше му фалеа бодови и ќе му дадат утакмицата милан за шо му беа бодови? на реџина му требаше и некој од надвор му ги подари поените.

скудетата му ги зеде роси или како се викаше комесарот не ги фрлија сами зошто па на милан да му ги дат на Џуве беа Џуве со местенки ги зедоа па следуваат на тие шо биле после нив на Милан и тие исто лајно па следат интер ако местеа и интер на некој друг ќе беа скуфдетата мисли малце логички

а што сакаш ти да докажеш дека милан не местат???дај не биди смешен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom