Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
DoolroX напиша:
да да факт е ‘‘МИЛАН Е КАЗНЕТ ПОРАДИ ТОА ШТО УПАТИЛЕ ЖАЛБА ЗА СУДИИТЕ‘‘ поголема глупост од оваа немам слушнато,а џани и умберто го контролираат јувентус од 2 метра под земја ако не си знаел еве сега ја ти кажувам! :pos2: главен во јувентус не е никој друг туку е ЛИЧИЈАНО МОЏИ! едноставно алфа и омега за се и сешто во клубот, а најблизок роднина од семејството ањели кој е поврзан некако со јуве е џон елкан кој е внук на џани ањели и е газда на фиат (спонзор на јвуентус).епа ај ти докажи и кажи ги тие 20 натпревари кои јувентус ги наместил

Доста бе Моџи е ангажиран од Јуве, фамилијата Ањели го контролира. Без разлика кој е наследник на фамилијата Елкан ако сака нека е ич не е важно.

Па за то е казнет Милан море шо се туку се смејш. Не упатиле жалби, туку чоек од клубот е снимен како разговара со одговорниот за избор на судиите и како се противи на неговата одлука за претходниот меч. Финтата е шо е забрането да се контактира и влијае на каков и да е начин на изборот на судиите. Зато Милан беа казнети, зошто побараја нормални суди на следниот натпревар.

А ти ако мислиш дека си многу смешен ич не си. Не биди пациент прочитај ја пресудата и види за шо е донесена после прај се тука научник. Милан имаше само 2 телефонски разговори, од илјадници кои беа под истрага. Разговорите се пуштени во јавност и јас ги имам прочитано до збор шо и како се кажва во нив. Прочитај ги ти и ете вака како многу паметен кажи ми кој дел од тие разговори за кои беа казнети беше местење на судии, а не поплака!!!!!

Еве ти едно , има колку сакаш најди си на јутјуб. Ај ти сеа најди клип од натпреварите шо ги наместија Милан.

Sindikat напиша:
Доста бе Моџи е ангажиран од Јуве, фамилијата Ањели го контролира. Без разлика кој е наследник на фамилијата Елкан ако сака нека е ич не е важно.

Па за то е казнет Милан море шо се туку се смејш. Не упатиле жалби, туку чоек од клубот е снимен како разговара со одговорниот за избор на судиите и како се противи на неговата одлука за претходниот меч. Финтата е шо е забрането да се контактира и влијае на каков и да е начин на изборот на судиите. Зато Милан беа казнети, зошто побараја нормални суди на следниот натпревар.

А ти ако мислиш дека си многу смешен ич не си. Не биди пациент прочитај ја пресудата и види за шо е донесена после прај се тука научник. Милан имаше само 2 телефонски разговори, од илјадници кои беа под истрага. Разговорите се пуштени во јавност и јас ги имам прочитано до збор шо и како се кажва во нив. Прочитај ги ти и ете вака како многу паметен кажи ми кој дел од тие разговори за кои беа казнети беше местење на судии, а не поплака!!!!!

Еве ти едно , има колку сакаш најди си на јутјуб. Ај ти сеа најди клип од натпреварите шо ги наместија Милан.

како прво очигледно од тебе нема поголем пациент на форумов, а како второ се смеам и УШТЕ ЌЕ СЕ СМЕАМ зашто пишуваш ГЛУПОСТИ!!! прво види што пишуваш па после коментирај ‘‘научнику‘‘! после види кој е жив од семејството ањели па кажи дека го води јувентус, зашто едноставно да водиш клуб од гроб НЕ Е МОЖНО! сфаќаш ти дека не може да те казнат заради тоа што имаш поплака за судии!? не ги брани милан зашто ако имаше правда во италија и они ќе играа во втора лига

tesko vas za zavrsena rabota sega se raspravate...

Sindikat напиша:
јуве пе*ери.....ке ве видиме ако сте во топ 5 сезонава.
пи*ки

DoolroX напиша:
како прво очигледно од тебе нема поголем пациент на форумов, а како второ се смеам и УШТЕ ЌЕ СЕ СМЕАМ зашто пишуваш ГЛУПОСТИ!!! прво види што пишуваш па после коментирај ‘‘научнику‘‘! после види кој е жив од семејството ањели па кажи дека го води јувентус, зашто едноставно да водиш клуб од гроб НЕ Е МОЖНО! сфаќаш ти дека не може да те казнат заради тоа што имаш поплака за судии!? не ги брани милан зашто ако имаше правда во италија и они ќе играа во втора лига
Ја пак тој со глата во ѕидо. Ајде кажи ти конкретно за шо се казнети Милан, кое беше обвинението и на кои докази беше засновано. Кажи и ќе прајме муабет, јас ти кажвам конкретно како и шо беше обвинението. Ти како прво незнајш ништо во врска со скандалот, си вадиш некој твој теори шо ти одговарат. Јас то шо го пишам се факти, ти се шо напиша досега се изблувотини на твојата заблудена субјективност.

И не се прај многу паметен, јас убо напишав дека фамилијата Ањели изгуби голем дел од моќта по смртта Џани. Оти од ко умре Џани немаше авторитет шо ќе го замени, синот на Џани, Едуардо го презираше капитализмо и не ги прифаќаше методите на татко си. Влезен беше во спиритуалност и такви срања и во Африка живееше најчесто. Пред да се „самоубие“ изјави на бордот на Фиат дека тој ќе биде следниот сопственик после својот татко. Најверојатно поради то му ги скратија маките, оти Џани знаеше дека не е спремен за да ја преземи неговата функција. Единствен друг роднина и член на фамилијата Ањели е Џон Елкан шо од 2003 после смртта на Џани го презеде неговото место. Елкан е млад, неискусен и неавторитетен и зато фамилијата ја загуби моќта и влијанието кое го имаше пред тоа во Италија. Ете ти ја приказната, шо не требаше да ти ја кажвам оти ја знајш, а се противиш само колку да се расправаш. Фамилијата сеуште ПОСТОИ само сега не е толку влијателна. То е цела работа.

П.С. Јас ти докажаф дека Јуве местеја со тврди докази, не еден натпревар еден куп има на клипчето. Ете сеа чекам ти да ми докажиш на шо ги основаш своите сомнежи дека Милан местат утакмици. И не ми вели дека то е поради казната. Оти казната е дело на Гуидо Роси и нема ништо општо со местење на натпревари. Чекам докази, не субјективни претенциозни теори. Ај да те видам.

Crazy P0Y0L напиша:
јуве пе*ери.....ке ве видиме ако сте во топ 5 сезонава.
пи*ки
Моџи пичката имаше замешано прсти во фудбало уште од времето на Марадона ко играше во Наполи. Марадона беше тежок наркоман и со пластичен кур поминваше на допинг тестој. Порано беше многу полошо, само политичката ситуација беше постегната и немаше шанси да се покрени судски спор против Моџи.

Јас не памтам фнуче беф ептен то време, ама ако прашате некој од постарите навивачи на Милан да ви кажи шо се случваше во сезоната 1989-90 Наполи ко беа шампиони. Е то беше неправда, последно коло Милан и Наполи се изедначени, ама во случај и двата тима да забележат победа Милан ќе беа шампиони. Милан прво полувреме од последниот решавачки меч, води со 1-0, на полувреме поради неразјаснети причини доаѓа до промена на главниот судија. Костакурта добива црвен картон и Милан прима два гола од непостоечки пенали и поништен му е регуларен гол поради офсајд.

Не беше ништо поразлично и претходните 2 сезони во Италија со Јуве. Во изедначената борба за скудетото со Милан секогаш разликата ја праеја судите. Јас знам како се нервирав ко ќе гледав неправди. Навивачите на Интер беа само индирекни набљудувачи на неправдите.

Јас пресреќен бев ко се покрена првата тужба против Јуве, ама ко разбрав кој ја води постапката ми стана јасно дека срање ќе се случи и дека Милан сигурно нема да ги добие скудетата. Интер го искористија моментот на слабост на Моџи и падот на Берлускони за напад. Зато скандалот беше со неправеден исход, Интер го искористи во своја полза. Им беше доделено скудето за кое ниту во еден момент не беа во игра и му го спопикаја на Милан во единствениот момент на слабост. Му го оцрнија името и сите нискоинтелегентни неинформирани луѓе мислат дека Интер се тие шо патеа, а Милан и Јуве како браќа местеја. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!

И нејкам појќе да слушнам дека Милан местеле натпревари. Или докажете или чувајте си ги инфантилните наргументирани испрдоци за вашиот нос, мене смрдеа од чаршиски муабет и дофрлање не ми треба.

Oффффффффф бреее ајде не бев тука неколку дена па сега гледам постов еве ти одговор за лажење тешко то јас...имаш и официјално на интер.ит

ајде да почнам
Sindikat напиша:
Постигнавте 80 голој и не е рекорд, лани Милан 85 постигна.
107 во Италија 80и нешто во калчото рекорд
107 goals scored: matches club record set in 1950/51 (38 games compared to 55 this season).

Не е рекорд, Милан има 58 меча без пораз сезона 1991-92.
прво сезоната има 38 кола, второ рекорд е
33 consecutive matches without defeat: a new club record, and a new record in the 20-team Serie A championship.

Не е рекорд, ти кажав Милан цела сезона без пораз беа, па и до Март следната сезона.

само израмнување на рекордо

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!! Милан без пораз муце.

Знајме шо како не знајме, ЛАЖИШ СУШИШ. Не лажи срамота е, голем си. Ај чао сега.

лажам јас а епа не лажи статистиката на http://www.footballdata.it/ мене не ми вервај провери си сам

еве ти и линк од inter.it http://www.inter.it/aas/news/reader?L=en&N=26615&stringa=record

и сеа провери и кажи ми кој лажи

jove_bt напиша:
Oффффффффф бреее ајде не бев тука неколку дена па сега гледам постов еве ти одговор за лажење тешко то јас...имаш и официјално на интер.ит

ајде да почнам

лажам јас а епа не лажи статистиката на http://www.footballdata.it/ мене не ми вервај провери си сам

еве ти и линк од inter.it http://www.inter.it/aas/news/reader?L=en&N=26615&stringa=record

и сеа провери и кажи ми кој лажи

Абе ти или англиски не разбираш или не знајш шо пишиш. То се клубски рекорди на Интер. Интер постигнаја точно 80 гола во Калчото ова година (а на веб страната можи и од купот и од пријателските да си ги бројат), лани Милан 84 постигна. Милан цела сезона беше непоразен 91-92 е сеа ти кажи ми како можи Интер да го срушија тој рекорд ко беа поразени ова година. Прочитај убо прво после бламирај се тука. Клубски рекорди се тие шо ги наброја, не се на ниво на Италија.

ДОббббооооо, имаш таму убаво ти пиши, кај шо се клубски пиши кај шо се на ниво на италија и то пиши не изигравај со тие милан портокали ми ги напрај.

хмм... незнам англиски а доброоооо

Courtesy of Football Data , here are all the Nerazzurri's 2006/07 season records:

Па како шо ти кажав така е морееееее. Тие шо ти ги напишав сите се клубски рекорди. Ете ти колку гола постигна Интер 80, Милан лани како пример само 85, е сеас за вас од Интер ако 80 е поголемо од 85 добро така нека е. Тие 107 врска немам од кај ги избројавте, можи и од тренинзи ако се важат, па и тие да се важат Торино 125 постигна 47/48.
Ете ти види ја цела
сезона без пораз на Милан, а овие глуп рекорди се демек од 2004 наваму ко имало 20 тима лигата, глупости.
Единствени рекорди се серијата од 17 победи, и најпоќе победи во една година.

Ја бе у Пматер пак не вади цели постови пак ќе треба да пишам...

ajde pak prevedvam

рекордите на Интер во сезоната 2006/07

107 гола во италија (заедно со купот) пиши убо прочитај си нигде не напишав јас дека само во првенството

33 меча без пораз и то рекорд е од кога во лигата учествуваат 20 тима за порано не ме интересира сега вака се рачуна

и другите шо се таму се рекорди убаво ти пишува за секој дали е клубски или на ниво на италија. Толку

jove_bt напиша:
Ја бе у Пматер пак не вади цели постови пак ќе треба да пишам...

ajde pak prevedvam

рекордите на Интер во сезоната 2006/07

107 гола во италија (заедно со купот) пиши убо прочитај си нигде не напишав јас дека само во првенството

33 меча без пораз и то рекорд е од кога во лигата учествуваат 20 тима за порано не ме интересира сега вака се рачуна

и другите шо се таму се рекорди убаво ти пишува за секој дали е клубски или на ниво на италија. Толку
Па то ти го кажвам јас цело време тебе, убо си пиши на страната. Шојма врска колку тимој се во лигата, 58 победи се појќе од 33 значи не се рекорд. Јас не велам оти намерно излажа ти, неубо преведе. То е то сеа шо да ти прам.

Ajde se razbravte. Znaci Inter skoro nisto ne napraj :)

овај па овај леле бе добро јас не велам појќе ништо си имате во Гинис и кај тетка ВИКИ тире педија

Еве еден цитат на Синдикат пред неколку минути
Sindikat напиша:

Има ваква дискусија на тема Италијанско првенство, па ако си толку опасен на зборо посетија прочитај, сфати по можност и дискутирај. А ако можиш само да дофрлаш и да шириш реа со класични субјективни неаргументирани испрдоци, продолжи си. Слободен си. Ај чао сеа!
Значи, не сум ни за Милан ни за Интер, еве помалце за Јуве али, они беа казнети и тоа е тоа....а за милан, друже како можеш да кажеш дека они не местат? Реџина - Милан ти текнува коефициентот колку беше, сите знаеја дека утакмицата е наместена...затоа дека милан не местат на друг кажи им го...па на крај краева беа казнети значи пак МЕСТЕЛЕ!
и Милан не беа исфрлени од серија А, знаеш како е да се има "премиер" претседател на клуб

мх... диме скаран сега јас ќе пишев то!!! :)

ајде кај е дечкото во три потези што решаваше се?хахаха

ех бе ништо не е бет & win a ???

не е спонзор на Реал, Милан, Лил, Вердер...и миљон тимој и плус на цела лига Португалија:?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom