- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 1.849
- Поени од реакции
- 4.430
Проблемот е дека доаѓаа на мала врата, го пуштил сајтот и толку. Треба малку и маркетинг, да дојдат корисници.Ова со мајсторите, сум го видел бар 5-6 пати досега, ниту една платформата не успеала да ги замени пазар3, реклама5 и рандом фб групи.
Не сум анализирал зошто е така, ама од страна изгледа како тежок пазар за пробивање. Ке треба да вложите многу пари во едукација.
Автоматски споено мислење:
Ама тука е и моментот кога не си веќе познат и ти доаѓа топ да имаш платформа. Добро ривју те крева итн. Зашто имам мајстори во кругот кај што се дружам и во фамилија, секој си е приказна за себе. Чичко ми зашто е еден од најдобрите во занатот, го исклучува телефонот, него не би му ни требало вакво нешто. Од друга страна другар/познаник проба самостојно, немаше доволно клиенти дека не го знаат и иако го бива, сега работи за фирма.Затоа што ни еден мајстор не сака долен веш да му се пружа на некоја ит платофрмка направена од некој рандом "двелопер" кој сака да ќари некој денар од реклама.
Клиенти си имаат доволно и премногу, не им треба нова платформа за уште.
Се додека е ваква сива да не речам црна зона мајстурлукот, дa мора сите да имаат фирми со фискални и договори сето тоа ќе се смени.
Ај иди тужи го што ти го откопал вецето и после месец дена го нема. Ама со договор.....
Друго, сега дека нема каде да видиш дали некој е добар се распрашуваш по луѓе. Другар нерви искина дури среди дома. Божем сам да не ги лепи да биде како што треба, на крај скршени плочки му имаше залепено "мајсторот", а купено вишак заради такви ствари.
Реално има потреба од вакво нешто, ама како што реков, тешко е да се приспособи на македонски менталитет.
Последно уредено: