Исламска декларација

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Ако превенција за силување е облеката, тогаш превенција за крадење е добро чување.

Необлекувањето е причина за поголем процент на силувања, а нечувањето на богатството како што треба е причина за поголем број кражби.

А твојата споредба е погрешна бидејќи во тој случај соодветно би било, немање на паре со немање на привлечни особини или телесни убавини на жената.

се разбираме?
Логикава ти е фалична, да пофалична неможе да биде! Што ако мене ме возбудува покриена жена? Што тогаш?
Која глупост е бре да ја тераш жената да се покрива, затоа што можело некој да се возбуди поради тоа и да силува? :tapp:
Јас не оправдувам, оправдува системот, со тоа право што тој систем во моментот постои, во моментов не постои затоа ги нема тие казни, но кога би постоел би ги имало и поради постоењето на тие казни, бројот на кражби и на силувања би се свел на минимум.
Тој систем зема за критериум морал на една култура и врз основа на него, ги прогласува сите други за нешто кое треба да се искорени! Тоа е фанатизам! Ограниченост...ЗЛО!

Ако превенција за силување е облеката, тогаш превенција за крадење е добро чување.
Необлекувањето е причина за поголем процент на силувања, а нечувањето на богатството како што треба е причина за поголем број кражби.

Во заблуда си, и тоа огромна. Причина за силувањата не е необлекувањето, тука се работи за желбата на силувачот да ја понижи, деградира и повреди жртвата, да ја покаже својата доминатност и моќ над неа, се работи за сексуализирана форма на сила и контрола, а не за едноставно задоволување на сексуалните нагони.
Ако необлекувањето е причина за силување, по плажите требаше масовни силувања да се случуваат, според таа логика.
Ама јас не гледам тоа да се случува, јас во црна хроника гледам како се силувани средовечни жени кои се враќале од работа, старици кои биле нападнати во сопствениот дом, гледам лица со пречки во развојот како биле сексуално злоставувани и тоа не само жени туку и мажи, гледам деца како биле силувани. Какво црно необлекување, какви бакрачи, тоа е само обид да се префрли вината од вистинскиот виновник, односно силувачот, врз жртвата. Демек сигурно било провокативно облечена, сама си го барала, па што барала надвор да излегува сама, силувани се само курви и распуштеници, а не и обични девојки и жени,дрн-дрн... Ете тие шовинистички и малограѓански муабети со кои се оправдува силувачот, тие се причина за поголем број силувања, а не необлекувањето. Нормален маж не би силувал жена дури и гола да се шета.
А уште една причина за силувањата, конкретно во земјите со шеријат, е и фактот што истото е речиси невозможно истото да се докаже.
Единствен начин тоа да се направи е да се најдат четворица машки сведоци (жени не се рачунаат, што е уште една потврда колку ги цените) или силувачот сам да си признае. Со оглед на тоа дека тешко дека некој би се нафатил да силува пред публика, а дури и да се случи такво нешто големи се шансите публика да му аплаудира и да не сведочи против него, а уште потешко е некој сам да си признае, доаѓаме до заклучок дека во шеријатските земји, силувањето е де факто дозволено. А како капак на се, силуваните жени се казнуваат поради неморал, па така голем дел од нив и воопшто не се решаваат да го пријават силувањето.
Ете тоа се причините, а ти и даље моеш да си верглаш муабети од типот "не била забулена, сама си е крива".

А твојата споредба е погрешна бидејќи во тој случај соодветно би било, немање на паре со немање на привлечни особини или телесни убавини на жената.

се разбираме?

Превенција за силувањето и присвојувањето на туѓиот предмет како свој,т.е.крадењето е само здравиот разум и раководење според начелото "не го прави тоа што не сакаш некој друг на тебе да ти го направи".Јас би додал на ова и твоето потесно семејство,како краен случај нека се децата.Какви забрани какви глупости пишуваш,барем огради се на себеси дека тебе ти е потребна книга да ти го диктира животот.

Ти се раководиш според глупава,затупена,ограничена пустинска логика претпоставувајќи дека човекот не може себеси да се скроти и да ги потисне своите нагони,налик на мајмунот од кој вие хаце верниците кои се раководите според тоа што ќе ви каже оџата и попот толку многу се срамите и оградувате.Е сега,твојата крајно ограничена и за 21.срамна логика се раководи според крајно субјективни ставови во врска со моралот и доброто и злото.Пример,кој веќе неколкупати е споменат на форумов,јас можам да тврдам,бидејќи сум личност со различен вкус од вашиот пустински,дека јас строго се палам на були и мантили на плус 50 степена и запотена мишка која шири реа,па моето девијантно однесување и обид за силување да го правдам со тоа дека мене такви појави ме палат.Дали треба мене како таков општеството да ме толерира?Не,не оди тоа така,така сите би биле криминалци и никогаш не би се договориле што е правилно а што не е.И така би немало потреба од воспоставување на закони и морални норми туку би владеела анархија само што би изостанувал редот(кој наводно бил воспоставен во беззаконието).

Секоја,барем малку освестена единка која се залага да даде позитивен придонес за општеството и крајно човештвото,не и се потребни вакви ограничувања и условувања од типот морковче и стапче за да не силува и да не убива,туку такви забрани се потребни за крајно ограничени и недоеволуирани личности или пак грешки на природата,сеедно.

Ќе да е така штом ти велиш. Ти вчера со времепловот се врати 1300 години назад во времето и виде. Ако толку беше добар калифатот и шеријатскиот закон, ќе беше на снага и ден денес.

Не видов, но ми го пренесуваат тоа оние кои го виделе, и ти не си ја видел Марс, но оној од наса ти вика дека ја видел и ти му веруваш дека постои!!

А не постои затоа што човекот кој е грешник по природа се оддалечил од неговата основа, па слабостите произлегуваат од грешките на оние кои биле на чело на државата кои се занесле во она со што располагале тие држави, како сила, моќ, богатство и др.

За сето тоа голем удел имаат надворешните влијанија кои со векови граделе стратегија како сето тоа да го унштат, па користејќи ја довербата и толеранцијата која ја нуди овој систем навлегле во него и придонеле за менување на основните постулати, поради тоа не зборувам за Халифатот после 4те праведни Халифи, бидејќи после нив веќе не може со сигурност да се тврди за беспрекорен Халифат.

Не видов, но ми го пренесуваат тоа оние кои го виделе, и ти не си ја видел Марс, но оној од наса ти вика дека ја видел и ти му веруваш дека постои!!

Вон темата: Марс е една од планетите што се гледаат со голо око секоја јасна вечер. Колку да се знае...

Какво ли облекување ќе ги спаси сиријските жени несунитки (кафирки и шиитки)?

Fatwa Permits Rape of Syrian Women

Хехехе, како прво не му верувам на пренесувачот на веста, секојдневно сме сведоци на Милиони вакви статии против исламот, како второ, многу е лесно да поткупам некој си оџа во некоја си џамија таму во Арабија, па да каже нешто такво за да си го обезбеди како своето семејство така и себеси, пошто за тоа западот ќе го преплави со пари, а како трето, многу е можно овој да е некој си залутан дервиш или секташ кој претставува страм за Исламот.

А накрај, најголемата небулоза, војната во Сирија нема врска со Исламот и тие кои се борат во Сирија не се борат за исламот, можеби си го замислуваат тоа, но тоа е политичка и економска борба.

Најголемата врска со Исламот од оние кои било како делуваат во Сирија ја имаат невладините хуманитарни организации кои носат помош и се грижат за цивилите во војната, кои секојдневно испраќаат по неколку илјади камиони со храна и други потреби за избеглиците и за оние кои се сеуште во Сирија, Муслиманите не се борат со оружје во сирија, туку со срце и со солидарност.

За она шт се случува со оружје, не можеме засега да најдеме никаква врска со Исламот!!
--- надополнето: 4 декември 2013 во 12:39 ---
Логикава ти е фалична, да пофалична неможе да биде! Што ако мене ме возбудува покриена жена? Што тогаш?
Која глупост е бре да ја тераш жената да се покрива, затоа што можело некој да се возбуди поради тоа и да силува? :tapp:

Тој систем зема за критериум морал на една култура и врз основа на него, ги прогласува сите други за нешто кое треба да се искорени! Тоа е фанатизам! Ограниченост...ЗЛО!

Жената не се покрива за да не ја силуваат, туку за да ги чува своите дребулии за оној кој ги заслужува!! а превенцијата е една од предностите!

Тој систем ја зема човечноста, па сега ти можеш колку сакаш да вртиш.

Не видов, но ми го пренесуваат тоа оние кои го виделе,
И живи се тие уште? Јас немам сретнато луѓе над 1300 години, ама ти може си сретнал. Остатокот не ти е ни вредно за цитирање. Калифат колку и да тврдиш дека бил праведен, не бил, а следно кога ќе има калифат кога на врбата грозје ќе роди.

Во заблуда си, и тоа огромна. Причина за силувањата не е необлекувањето, тука се работи за желбата на силувачот да ја понижи, деградира и повреди жртвата, да ја покаже својата доминатност и моќ над неа, се работи за сексуализирана форма на сила и контрола, а не за едноставно задоволување на сексуалните нагони.
Ако необлекувањето е причина за силување, по плажите требаше масовни силувања да се случуваат, според таа логика.
Ама јас не гледам тоа да се случува, јас во црна хроника гледам како се силувани средовечни жени кои се враќале од работа, старици кои биле нападнати во сопствениот дом, гледам лица со пречки во развојот како биле сексуално злоставувани и тоа не само жени туку и мажи, гледам деца како биле силувани. Какво црно необлекување, какви бакрачи, тоа е само обид да се префрли вината од вистинскиот виновник, односно силувачот, врз жртвата. Демек сигурно било провокативно облечена, сама си го барала, па што барала надвор да излегува сама, силувани се само курви и распуштеници, а не и обични девојки и жени,дрн-дрн... Ете тие шовинистички и малограѓански муабети со кои се оправдува силувачот, тие се причина за поголем број силувања, а не необлекувањето. Нормален маж не би силувал жена дури и гола да се шета.
А уште една причина за силувањата, конкретно во земјите со шеријат, е и фактот што истото е речиси невозможно истото да се докаже.
Единствен начин тоа да се направи е да се најдат четворица машки сведоци (жени не се рачунаат, што е уште една потврда колку ги цените) или силувачот сам да си признае. Со оглед на тоа дека тешко дека некој би се нафатил да силува пред публика, а дури и да се случи такво нешто големи се шансите публика да му аплаудира и да не сведочи против него, а уште потешко е некој сам да си признае, доаѓаме до заклучок дека во шеријатските земји, силувањето е де факто дозволено. А како капак на се, силуваните жени се казнуваат поради неморал, па така голем дел од нив и воопшто не се решаваат да го пријават силувањето.
Ете тоа се причините, а ти и даље моеш да си верглаш муабети од типот "не била забулена, сама си е крива".

хехехе, се гледа кој е во голема заблуда, како прво за силувачот во Шеријатска држава следува кастрација или смрт, како второ, доволен е еден сведок, а доволно е и самата девојка и родителите да ја опишат состојбата во која девојката се вратила дома или ја пронашле, како трето, веќе напишав дека жената не се облекува за да не биде силувана, тку превенцијата е само производ на покривањето, а жената се покрива затоа што нејзината убавина се цени и ја добива само оној кој ја заслужува!!
--- надополнето: 4 декември 2013 во 12:51 ---
Превенција за силувањето и присвојувањето на туѓиот предмет како свој,т.е.крадењето е само здравиот разум и раководење според начелото "не го прави тоа што не сакаш некој друг на тебе да ти го направи".Јас би додал на ова и твоето потесно семејство,како краен случај нека се децата.Какви забрани какви глупости пишуваш,барем огради се на себеси дека тебе ти е потребна книга да ти го диктира животот.

Ти се раководиш според глупава,затупена,ограничена пустинска логика претпоставувајќи дека човекот не може себеси да се скроти и да ги потисне своите нагони,налик на мајмунот од кој вие хаце верниците кои се раководите според тоа што ќе ви каже оџата и попот толку многу се срамите и оградувате.Е сега,твојата крајно ограничена и за 21.срамна логика се раководи според крајно субјективни ставови во врска со моралот и доброто и злото.Пример,кој веќе неколкупати е споменат на форумов,јас можам да тврдам,бидејќи сум личност со различен вкус од вашиот пустински,дека јас строго се палам на були и мантили на плус 50 степена и запотена мишка која шири реа,па моето девијантно однесување и обид за силување да го правдам со тоа дека мене такви појави ме палат.Дали треба мене како таков општеството да ме толерира?Не,не оди тоа така,така сите би биле криминалци и никогаш не би се договориле што е правилно а што не е.И така би немало потреба од воспоставување на закони и морални норми туку би владеела анархија само што би изостанувал редот(кој наводно бил воспоставен во беззаконието).

Секоја,барем малку освестена единка која се залага да даде позитивен придонес за општеството и крајно човештвото,не и се потребни вакви ограничувања и условувања од типот морковче и стапче за да не силува и да не убива,туку такви забрани се потребни за крајно ограничени и недоеволуирани личности или пак грешки на природата,сеедно.

Заблудата е кај тебе, треба закон кој на оној кој нема доволен разум сам да го контролира животот ќе му го покаже тоа, а јас не треба да имам шеријатска држава за да мојот живот биде во склад со шеријатот, јас и во ова демократско законие исполнето со животински односи, како монструмите, крадците, омаловажувачите и рред друго, се трудам да го живеам шеријатот.

но за овие монструми и ред други кои имаат проблем со границите помеѓу нормалното и ненормалното му треба тоа!!
--- надополнето: 4 декември 2013 во 12:52 ---
Вон темата: Марс е една од планетите што се гледаат со голо око секоја јасна вечер. Колку да се знае...

Хехехех, но доколку науката не ти кажеше дека тоа е марс ти ја гледаше како обична звезда какви што има милиони на небото.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 12:55 ---
И живи се тие уште? Јас немам сретнато луѓе над 1300 години, ама ти може си сретнал. Остатокот не ти е ни вредно за цитирање. Калифат колку и да тврдиш дека бил праведен, не бил, а следно кога ќе има калифат кога на врбата грозје ќе роди.

Не е жив но оставил докази и го пренесол тоа, преку веродостојна врска, која за мене е веродостојна а за тебе, тоа е твоја работа, залудно е да дебатираме.

А дали ќе има или не, тоа ќе докаже времето, а дека во скоро време нема да има е јасо, јаси ти нема да го видиме тоа време, но можеби нашите идни поколенија.

хехехе, се гледа кој е во голема заблуда, како прво за силувачот во Шеријатска држава следува кастрација или смрт, како второ, доволен е еден сведок, а доволно е и самата девојка и родителите да ја опишат состојбата во која девојката се вратила дома или ја пронашле, како трето, веќе напишав дека жената не се облекува за да не биде силувана, тку превенцијата е само производ на покривањето, а жената се покрива затоа што нејзината убавина се цени и ја добива само оној кој ја заслужува!!
Да да, секако лагата е во ислам дозволена. Не ти е срам?
Еве што вели шеријатски закон.
"Guilty of adultery unless she can provide four adult Muslim male witnesses who had watched the action and who would testify that the sex was actually forced on her and that she was not a willing partner in it"
И тоа не 4 било кои туку исклучиво муслимани. И така силуваната завршува в затвор а силувачот на слобода.

Еве линк:

Woman who reported rape convicted by Sharia law, appeal filed

Жената не се покрива за да не ја силуваат, туку за да ги чува своите дребулии за оној кој ги заслужува!! а превенцијата е една од предностите!

Тој систем ја зема човечноста, па сега ти можеш колку сакаш да вртиш.
Жената може да се покрива или отскрива, само доколку таа одлучи да го прави тоа, а не ако некој со закон и регулатива и наложи нешто, под услов дека е за зачувување на нешто кое на неа и припаѓа.
Ако јас нешто поседувам, тогаш тоа под дифолт подразбира јас да одлучувам како ќе располагам со истото. На кој начин честа на жената е нејзина, ако некој друг со закон и наложува како да се однесува со таа нејзина сопственост?

За она што се случува со оружје, не можеме засега да најдеме никаква врска со Исламот!!
.
Колку што знам хероите на Исламот со оружје ги скинаа кафирчињата за Велигден, а не со моркови.
Муслиманите излегоа масовно да бараат слобода, за овие кои со оружје ги убија децата.

Сакаш уште врски на Исламот и оружјето?

многу е лесно да поткупам некој си оџа во некоја си џамија таму во Арабија, па да каже нешто такво за да си го обезбеди како своето семејство така и себеси, пошто за тоа западот ќе го преплави со пари, а како трето, многу е можно овој да е некој си залутан дервиш или секташ кој претставува страм за Исламот.

.
"некој си оџа...."?
"залутан дервиш или секташ"?

" Mohamad bin Abdul Rahman al-Arefe (born 16 July 1970), is an Islamist theologian from Saudi Arabia. He holds the position of Imam of the Mosque of the King Fahd academy of the Saudi Navy. He is a student of Ibn Baz. His books are very famous in the Muslim world."

Колку што знам хероите на Исламот со оружје ги скинаа кафирчињата за Велигден, а не со моркови.
Муслиманите излегоа масовно да бараат слобода, за овие кои со оружје ги убија децата.

Сакаш уште врски на Исламот и оружјето?

"некој си оџа...."?
"залутан дервиш или секташ"?

" Mohamad bin Abdul Rahman al-Arefe (born 16 July 1970), is an Islamist theologian from Saudi Arabia. He holds the position of Imam of the Mosque of the King Fahd academy of the Saudi Navy. He is a student of Ibn Baz. His books are very famous in the Muslim world."

А твојот херој на каурштината во Гостивар со што ги скина муслиманските дечиња,... со дување во образ? :tapp: Види крстоносецу, мешаш баби и жаби за да му нашкодиш на исламот и муслиманите, ама нема да ти успее бидејќи си една бедна кукавица која знае да ломоти само од зад монитор. Што има врска бре исламомрзецу еден криминалното дејствие на Смилковското езеро со Исламот? Само затоа што лицата ( обвинетите) носат исламски имиња? Па ако така судевме и пресудувуваме само по име, тогаш не верувам дека некој и е рамен на таа твоја каурска вера.

За Мухаммед Арифи, одамна демантиравме преку неговите изјави дејка сето тоа е намешталка и лажно обвинување против него, ама ти крстоносецу тоа го прескокнуваш бидејќи не одговара на твојата КЈУ Клукс Клан идеологија со која си доен на свинска цицка. И секогаш кога читам твој пост на форумов, се присетувам на ПП која ти ја напишав. И сега ти го порачувам истото.

П.С. Ајде сега постирај ја пораката, за да не се преповторувам.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 15:59 ---
437px-Alija_Izetbegovic.jpg

ИСЛАМСКА ДЕКЛАРАЦИЈА -PDF

http://personal.crocodoc.com/ahYBEKe#redirect

Што има врска бре исламомрзецу еден криминалното дејствие на Смилковското езеро со Исламот?
Така е брате - нема никаква врска.

И Сите знаеме дека Исламот нема врска со убиствата во име на Алах. Затоа и се зачудивме од монолитната подршка на Муслиманите, која им ја дадоа на овие гниди. Изненади и богатата исламска иконографија на протестите на кои се бараше слобода за убијциве. "Islam will dominate the world", читавме на нивните маици и "Умрете Каури", слушавме од нивните грла, додека бараа ослободување на уапсените, притоа веејќи знамиња на Саудијска Арабија и џихад.

Неколку прозорци беа искршени од зградата на владата, а оние кои протестираа извикуваа„Етничка Албанија“, „Умрете каури“.
По апсењето на обвинетите, во мај беа организирани низа протести во Скопје на кои беше побарано ослободување на обвинетите.
Дури и Википедија го одбележи денот на муслиманското единство, во одбрана на мачениците:
4 мај - Радикални исламски активисти на протест за ослободување на осомничените убијци.

Пред речиси точно една година оваа несреќна девојка беше силувана и физички малтретирана. Останува мистерија зошто ова и се случило на декемвриски облечената девојка.

Доцна синоќа 28 годишна медицинска сестра од Скопје била силувана и физички малтретирана на кејот на реката Вардар во близина на хотелот Александар Палас во Скопје.
Девојката била нападната додека одела на работа од лице на возраст од околу 25 години, кое нејасно говорело македонски јазик, па дрско се осудил да ја нападне, при што и ја силувал.
Девоката случајот го пријвила во полиција.
МВР ја потврди информацијата и велат дека работат на откривање на сторителот.

Пред речиси точно една година оваа несреќна девојка беше силувана и физички малтретирана. Останува мистерија зошто ова и се случило на декемвриски облечената девојка.

Доцна синоќа 28 годишна медицинска сестра од Скопје била силувана и физички малтретирана на кејот на реката Вардар во близина на хотелот Александар Палас во Скопје.
Девојката била нападната додека одела на работа од лице на возраст од околу 25 години, кое нејасно говорело македонски јазик, па дрско се осудил да ја нападне, при што и ја силувал.
Девоката случајот го пријвила во полиција.
МВР ја потврди информацијата и велат дека работат на откривање на сторителот.

heee ...:) ziti se aj kazi sto ima vrska siluvanjeto so islamot sto go izvrsil toj siluvac? sakas li da ti nabrojam iljadnici siluvaci koi zboruvaat dobro makedonski i imaat makedonski iminja , kako ke gi nareces niv? dali niv ke gi povrzis so hristijanskiot radikalizam?abe ti si edno najcudno covece , sto postoi na forumov mesas se , spored tebe sekoj sto ima muslimansko ime a izvrsil nekoe nasilno delo ti toa go povrzuvas so islamot,barem takov vpecatok ostavas.:tapp:

sto velis za ovoj; http://www.utrinski.mk/default-mk.asp?ItemID=F1B89D0B164BD14F923F5BD687A69C63
da bese obratno ovoj slucaj so muslimansko ime i semejstvo odma ke se kecelese na forumov demek kakvi bilie muslimanite , , za zalenje si.

Тоа со Мухаммед ел-Арифи беше демантирано од него уште утредента по неуспешните шиитски обиди да му подметнат такво нешто.
И овде е дебатирано тоа,и разјаснето.
Само уште на Берик тоа не му е јасно,ама и за очекување е. Јас од него друго и не очекувам.
Па затоа ќе ги замолам муслиманите што се на овој форум,омер,партизан итд итд да ги игнорираат постовите на Берик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom