Ги имам изгубено и двата родители. Мислам доволно ти е ова. И не, не се лутам на оној горе ниту на некој друг.Како и да е, според мене во случајов со Пино, претпоставка моја е дека има повеќе вмешани и под итно МВР со помош на Интерпол да ги најдат сторителите.
... види, жал ми е дека се случило тоа и дека ги немаш двата родители, и јас имам таков случај, највероватно си ги изгубил во сообраќајна несреќа - се случува несреќи, кога ете, човекот е на погрешно место, во погрешно време кога некој друг од погрешна навика ја запечатува судбината на невинот, НО сигурно не си ги изгубил да некој им влегол во домот со пиштол уперен во нивните глави и ги убил, а ти му простуваш на убиецот!
...тој што има/носи пиштол значи е спремен да го употреби самоодбрана ќе речат оправдано, а што со тие што ќе го вперат во глава пиштолот и ладнокрвно ќе притисне да му го истури мозокот? со купување/земање на огнено оружје влегува во куќа и ги убива присутните и сега ако останува некој жив од жртвите, треба да го прегрне убиецот и да му шепне „ти простувам“ дај порото ослободи го не сакал да убие?
...што е крив
Ангел што трчал по крадецот што му го украл велосипедот од сопствениот двор и неколку пати смртоносно со ножот во срцето му пресудил некој таму убиец, ненамерно ли? ејјј за сопствен велосипед да добие нож во срце? треба таткото на детето што закаснил само неколку минути до смртоносно прободен син за да го спаси, да го прегрне убиецот и да му рече дека не му се љути, дека му опростува и дека не сака истиот да биде осуден? се заборави никому ништо, земја го покри Ангел со само 19 години, Господ да го прости младо невино момче да биде „заклано“ на таков начин за својот омилен велосипед!

мислам ...ејјјј расудувате ли разумно и нормално?
... ајде нека убие така некој влегувајќи во куќа на истиов што го убил Пино, до трето колено ќе ги „сотре“ новите генерации на сторителот кои не се ни криви ни должни но се во роднинска врска и тоа ќе биде пресудно да „платат“ за нешто не го сториле?!
...кога ќе има такви строги казни, па и смртни доколку се докаже свирепо убиствао со умисла, богами ќе помисли родителот како ќе го воспита синот, а не ваму ќе дозволи, некој да го учи како да удри директно со нож во срце!