IRC прашања, помош, #pletenje итн.

• Креатор на темата Креатор на темата HuLiGaN
  • Време на започнување Време на започнување
Суопер тема..баш сакав да научам нешто појке...ама некако mirc стана демоде. Ај некој нека објасни како оди преку bnc кревањето

Da ne ti objasnuvam krevanje tuka na forum da ne gi zamarame site na Undernet vlezi na #mkhost,#bnc,#bnchelp,na nekoi od ovie kanali i dobivas detalno objasnuvanje

Јас кога отидов на #pletenje, некои членови од каналот почнаа да го навредуваат форумот и членовите од него, особено администраторите и модераторите. За да избегнам револт кај читателите ќе се воздржам од конкретни цитати и верувајте дека веќе никогаш нема повторно да го посетам тој канал. Толку.

mRnO напиша:
Da ne ti objasnuvam krevanje tuka na forum da ne gi zamarame site na Undernet vlezi na #mkhost,#bnc,#bnchelp,na nekoi od ovie kanali i dobivas detalno objasnuvanje
Ам ај овде...темава за то е...мојш во еден пост малце да објацниш

deXterche напиша:
Ам ај овде...темава за то е...мојш во еден пост малце да објацниш

Bitna e edna stvar,ako si ti adminskoto bnc na shell,lesno e pogotovo od #mkhost ti go krevaat se,i imas komanda /bhelp i se ti e objasneto

Ja od irc imam pojma kolku i od avtomehanika a toa e 0. Znaci me interesiraat nekolku raboti sto sum cital od iskusni tipovi koi oci si vadele okolu
acces
+
-
operator
i nekakvi si brojki ti imas tolku ja imam tolku.
EPa aj da vidam koj ke mi objasni taka ednostavno zad a svatam sto e fintata.

Vaka Jakov, gazdata na nekoj kanal t.e menager ima 500 access,i on si odbira koj ima privilegii t.e acces kaj nego na kanal,site so imaat preku 400 mozat da davaat privilegii na drugi no toa mora da bide -1 vo sporedba so nivnite

Абре давајте помош....сеа глеам топиков и викам ај да идам на плетење...ама неам сервери на mIRC...и не можам да се конектирам.
Листата со сервери ми9 е празна....дај помагајте како да ставам сервер IP адреса ова она...

Стандардни сервери што идат со mIRC кога ќе се инсталира.

Description: Undernet: EU, AT, Graz
IRC Server: graz.at.eu.undernet.org
Port(s): 6660-6670,7000
Group: Undernet

Description: Undernet: EU, AT, Graz2
IRC Server: graz2.at.eu.undernet.org
Port(s): 6660-6670,7000

Description: Undernet: EU, HR, Zagreb
IRC Server: zagreb.hr.eu.undernet.org
Port(s): 6666-6669,9999

Description: Undernet: EU, NO, Oslo
IRC Server: oslo.no.eu.undernet.org
Port(s): 6666-6669

...

Фала Вардарче ова ми требаше...стварно не ми е јасно како се избришале сите сервери...ФАЛА лепо

ова не ми изгледа баш некоја тема.....хммммм....јас како што не одам на мирц џабе си направив јузер....ми дадоа на пет места аксес од кои ми остана само на едно а не сум бил на тој канал каде што ми остана аксес веќе еден месец така да претпоставувам дека ми го земале и таму аксесот...инаку за бнц кој сака преку гевгелиски врски може ќе се добие....имам другарка која без пари доби бнц од гевгелиски друштва ама јас не сум заинтересиран во тие работи и затоа не ми треба бнц

Топка напиша:
Јас кога отидов на #pletenje, некои членови од каналот почнаа да го навредуваат форумот и членовите од него, особено администраторите и модераторите. За да избегнам револт кај читателите ќе се воздржам од конкретни цитати и верувајте дека веќе никогаш нема повторно да го посетам тој канал. Толку.
Ако размислуваш така, тогаш не ни припаѓаш на тој канал. :wink:

Сите посетители таму се пцујат и тераат мајки и шајки. Нормално, сето тоа е дел од „играта“. Повеќето се знаат меѓу себе и многу добро знаат да ги прифатат заебанциите што се дел од имиџот на #pletenje.

Инаку, мислам дека одамна имав отворено тема за IRC, ама супер - може и тука да продолжиме. Слободно прашувајте ако имате нешто нејасно. :wink:

abe najlesno da se konektiras na irc... pisi samo
/server eu.undernet.org
i samo si bara server
ili pak
/server us.undernet.org
isto ti e :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom