Трамп: Можеме повторно да го нападнеме островот Харг - Trn.mk
Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека САД би можеле да изведат нови напади на клучниот ирански нафтен остров Харг „чисто за забава“,
trn.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
trn.mk
Независно колку прсти се гледаат, поважен детал е обликот на рацете. Скоро сигурно ова е ВИ (аи)... Без да навлегувам зошто.
Auu brate koi stavovi, pred sarenata sme bile drzava, da ama vo 51% sopstvenost na Mijalkov. Izlea memorija na zlatna riba imame ko narod pa cekam i Branko da go proglasat za svetec so privatizacijata.Знаеш ли кои се Бранко Црвенковски и Љубчо Ѓеоргиевски? Ако не знаеш, мала си и нема што да се праи муабет...
Ќе ти дадам само еден хинт, пред шарената револуција колку толку сеуште бевме држава.
А тогај додека траеше, голем дел од населението се истрчаа инстиктивно, без да се запрашаат кој е мотивот, кој го финансира ова, што е целта?
Епа тој што ја организираше, тој и си ги исполни целите...
И сеа што направивте, во затвор ли е Мијалков, каде е?Auu brate koi stavovi, pred sarenata sme bile drzava, da ama vo 51% sopstvenost na Mijalkov. Izlea memorija na zlatna riba imame ko narod pa cekam i Branko da go proglasat za svetec so privatizacijata.
И сеа што направивте, во затвор ли е Мијалков, каде е?
So treba na ova da ti vratam botu? Kade e Zaev? Ili kade e Brane? Znaci nemoj da mi palamudis deka sme bile drzava predhodno a sega ne sme bile... poso posle Klusev ne sme...И сеа што направивте, во затвор ли е Мијалков, каде е?
![]()
Трамп: Можеме повторно да го нападнеме островот Харг - Trn.mk
Американскиот претседател Доналд Трамп изјави дека САД би можеле да изведат нови напади на клучниот ирански нафтен остров Харг „чисто за забава“,trn.mk
Знам дека темата е за Биби, ама морам уште сеа...
После шарената револуција:So treba na ova da ti vratam botu? Kade e Zaev? Ili kade e Brane? Znaci nemoj da mi palamudis deka sme bile drzava predhodno a sega ne sme bile... poso posle Klusev ne sme...
Brane privatizacija
Ljubco okta i telekom
Bucko decentralizacija
Grujo so bracedot upikani vo sekoja sfera od obezbeduvanje, taxi kompanii, kafici, spedicija, hotelierstvo itnt.
Za Zaev valjda pamtis i za micko podanikov na oligarsive...
Имам гледано вакви видеа со Роналдо и Меси како идат во Северна Кореа , мора да беа вистина.

Уште не поминаа преку тоа колку корисни беа тогаш.А зошто беше сето ова? За Мијалков да лежи во затвор, затоа вршевте државен удар така? И што добивме после тоа?
Auu koi mentalni gimnastiki...Знам дека темата е за Биби, ама морам уште сеа...
После шарената револуција:
1. Се воведе двојазичност на цела територија
2. Македонскиот и албанскиот јазик станаа официјални
3. Сигурно си од тие што гласавте за Европска Македонија - да се смени името и да се прифати дека историјата ни почнува од 1945
4. Се отвори прашање за внесување на бугарите во устав и заедничка историја со нив.
Ме мрзи веќе да набројувам, огромна е листата...
Во моментов се е статус кво, но со следните протести што ќе ги организираат соседите (ако има потреба се разбира, зависи колку сервилна ќе биде оваа влада), од далеку може да се види што ќе следува...
1. Бугарите ќе влезат во устав, ќе прифатиме заедничка историја.
2. Ќе имаме три официјални јазици.
3. Ќе бидеме целосно нефукционална држава.
4. Албанија и Бугарија ќе влезат да си ги заштитат малцинствата.
А зошто беше сето ова? За Мијалков да лежи во затвор, затоа вршевте државен удар така? И што добивме после тоа?
Доволно беше болдот што го пиша. Вие сте проблемот што имаме вакви некомпетентни влади и државата наликува побетер од Колумбија ...Auu koi mentalni gimnastiki...
Vo seloto od dedo mi za vreme na grujo se postavi albanska tabla iako e edinstveno vo regionot so nitu eden Albanec.
Imam kolega vo javna administracija i ne e vovedena dvojazicnoat na cela teritorija. Dokumentite na makedonski gi pisuva kako i oglasite.
Taka da ako informaciive gi zemas od na internet nema so da razgovaram so nekoj so nema dopir so realnost.
Американците не верувам дека ќе си дозволат толку долга војна како Русија и со толку загуби. Може некој да излезе на прес, и да почне со истиот говор од втора светска војна. За да се спасат животи на амдрикански војници...Многу бурек се изеде ама фактите остануваат многу видливи: Нема сообраќај низ двата теснеца лево и десно од Арапскиот полуостров, не ако Иран не дал дозвола за поминување.
Како што кажуваат во твитот подолу, ова засега е епско потфрлање на западните во овој конфликт. И не се гледа крајот, западните можат да пецкаат со standoff муниции ама такви ги имаат значајно помалку од Иран кои со децении се спремале баш за ваква војна. Освен тоа, со standoff муниции нема да ги поразат Иран дури и повеќе да имаат такви (а немаат).
И не гледам што можат да направат САД/Израел за работите да се сменат. Освен нуклеарки, ама тогаш ќе ја отворат пандорината кутија која со време и нив ќе ги изеде.
Во најмала рака Израел ќе јаде радијација од прљави бомби полнења на проектилите, некои од нив имаат огромна носивост. А подолго време има и сериозни гласини дека Иранците имаат функционален прототип... На страна отварањето на пандорината кутија, егото на Трамп нема да дозволи тоа да му биде задужбина.Американците не верувам дека ќе си дозволат толку долга војна како Русија и со толку загуби. Може некој да излезе на прес, и да почне со истиот говор од втора светска војна. За да се спасат животи на амдрикански војници...