Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Знаеш ли кои се Бранко Црвенковски и Љубчо Ѓеоргиевски? Ако не знаеш, мала си и нема што да се праи муабет...

Ќе ти дадам само еден хинт, пред шарената револуција колку толку сеуште бевме држава.

А тогај додека траеше, голем дел од населението се истрчаа инстиктивно, без да се запрашаат кој е мотивот, кој го финансира ова, што е целта?

Епа тој што ја организираше, тој и си ги исполни целите...
Auu brate koi stavovi, pred sarenata sme bile drzava, da ama vo 51% sopstvenost na Mijalkov. Izlea memorija na zlatna riba imame ko narod pa cekam i Branko da go proglasat za svetec so privatizacijata.

Auu brate koi stavovi, pred sarenata sme bile drzava, da ama vo 51% sopstvenost na Mijalkov. Izlea memorija na zlatna riba imame ko narod pa cekam i Branko da go proglasat za svetec so privatizacijata.
И сеа што направивте, во затвор ли е Мијалков, каде е?

HDY7wFNaMAEcgsZ

So treba na ova da ti vratam botu? Kade e Zaev? Ili kade e Brane? Znaci nemoj da mi palamudis deka sme bile drzava predhodno a sega ne sme bile... poso posle Klusev ne sme...
Brane privatizacija
Ljubco okta i telekom
Bucko decentralizacija
Grujo so bracedot upikani vo sekoja sfera od obezbeduvanje, taxi kompanii, kafici, spedicija, hotelierstvo itnt.
Za Zaev valjda pamtis i za micko podanikov na oligarsive...

Испадна дека она пред некој ден што се кypчеа дека ќе почнат да користат JDAM (сигнализација дека завршуваат со фаза на standoff муниции, далекудометни заради избегнување ПВО) дека уствари островчето/терминалот Карг го бомбардирале со JDAM. Пошто нормално, нема иранско ПВО таму.

Автоматски споено мислење:

To summarize the Kharg Island thing:
- Trump ordered a strike but it didn't target the oil terminal
- Kharg has already been struck earlier in the war and it's dubious that it has any significant military assets on it anyway
- He threatened to target the oil terminal if Iran doesn't immediately reopen the strait (which they won't)
- Targeting the oil terminal would just drive the price of crude higher, doing so would make no sense
- The USN still isn't halting Iranian oil tankers in the Gulf or implementing a counter blockade
- MEU is en route but it's two weeks away
- Any landing force would be highly vulnerable to Iranian rocket systems and drones
- Even if Kharg was taken and the oil there held hostage, the Iranians have other options for export
- If Trump orders the systematic destruction of Iranian oil terminals they would have no reason not to mine the strait and destroy all the oil infrastructure in the rest of the Gulf
- None of this would do anything to open the strait

This entire exercise seems pointless and idiotic.

Последно уредено:
Знам дека темата е за Биби, ама морам уште сеа...

So treba na ova da ti vratam botu? Kade e Zaev? Ili kade e Brane? Znaci nemoj da mi palamudis deka sme bile drzava predhodno a sega ne sme bile... poso posle Klusev ne sme...
Brane privatizacija
Ljubco okta i telekom
Bucko decentralizacija
Grujo so bracedot upikani vo sekoja sfera od obezbeduvanje, taxi kompanii, kafici, spedicija, hotelierstvo itnt.
Za Zaev valjda pamtis i za micko podanikov na oligarsive...
После шарената револуција:

1. Се воведе двојазичност на цела територија
2. Македонскиот и албанскиот јазик станаа официјални
3. Сигурно си од тие што гласавте за Европска Македонија - да се смени името и да се прифати дека историјата ни почнува од 1945
4. Се отвори прашање за внесување на бугарите во устав и заедничка историја со нив.

Ме мрзи веќе да набројувам, огромна е листата...

Во моментов се е статус кво, но со следните протести што ќе ги организираат соседите (ако има потреба се разбира, зависи колку сервилна ќе биде оваа влада), од далеку може да се види што ќе следува...

1. Бугарите ќе влезат во устав, ќе прифатиме заедничка историја.
2. Ќе имаме три официјални јазици.
3. Ќе бидеме целосно нефукционална држава.
4. Албанија и Бугарија ќе влезат да си ги заштитат малцинствата.

А зошто беше сето ова? За Мијалков да лежи во затвор, затоа вршевте државен удар така? И што добивме после тоа?

Имам гледано вакви видеа со Роналдо и Меси како идат во Северна Кореа , мора да беа вистина.
:)

А зошто беше сето ова? За Мијалков да лежи во затвор, затоа вршевте државен удар така? И што добивме после тоа?
Уште не поминаа преку тоа колку корисни беа тогаш.

Знам дека темата е за Биби, ама морам уште сеа...

После шарената револуција:

1. Се воведе двојазичност на цела територија
2. Македонскиот и албанскиот јазик станаа официјални
3. Сигурно си од тие што гласавте за Европска Македонија - да се смени името и да се прифати дека историјата ни почнува од 1945
4. Се отвори прашање за внесување на бугарите во устав и заедничка историја со нив.

Ме мрзи веќе да набројувам, огромна е листата...

Во моментов се е статус кво, но со следните протести што ќе ги организираат соседите (ако има потреба се разбира, зависи колку сервилна ќе биде оваа влада), од далеку може да се види што ќе следува...

1. Бугарите ќе влезат во устав, ќе прифатиме заедничка историја.
2. Ќе имаме три официјални јазици.
3. Ќе бидеме целосно нефукционална држава.
4. Албанија и Бугарија ќе влезат да си ги заштитат малцинствата.

Auu koi mentalni gimnastiki...
Vo seloto od dedo mi za vreme na grujo se postavi albanska tabla iako e edinstveno vo regionot so nitu eden Albanec.
Imam kolega vo javna administracija i ne e vovedena dvojazicnoat na cela teritorija. Dokumentite na makedonski gi pisuva kako i oglasite.
Taka da ako informaciive gi zemas od na internet nema so da razgovaram so nekoj so nema dopir so realnost.

Многу бурек се изеде ама фактите остануваат многу видливи: Нема сообраќај низ двата теснеца лево и десно од Арапскиот полуостров, не ако Иран не дал дозвола за поминување.

Како што кажуваат во твитот подолу, ова засега е епско потфрлање на западните во овој конфликт. И не се гледа крајот, западните можат да пецкаат со standoff муниции ама такви ги имаат значајно помалку од Иран кои со децении се спремале баш за ваква војна. Освен тоа, со standoff муниции нема да ги поразат Иран дури и повеќе да имаат такви (а немаат).

И не гледам што можат да направат САД/Израел за работите да се сменат. Освен нуклеарки, ама тогаш ќе ја отворат пандорината кутија која со време и нив ќе ги изеде.

Auu koi mentalni gimnastiki...
Vo seloto od dedo mi za vreme na grujo se postavi albanska tabla iako e edinstveno vo regionot so nitu eden Albanec.
Imam kolega vo javna administracija i ne e vovedena dvojazicnoat na cela teritorija. Dokumentite na makedonski gi pisuva kako i oglasite.
Taka da ako informaciive gi zemas od na internet nema so da razgovaram so nekoj so nema dopir so realnost.
Доволно беше болдот што го пиша. Вие сте проблемот што имаме вакви некомпетентни влади и државата наликува побетер од Колумбија ...

Толку од мене.

Многу бурек се изеде ама фактите остануваат многу видливи: Нема сообраќај низ двата теснеца лево и десно од Арапскиот полуостров, не ако Иран не дал дозвола за поминување.

Како што кажуваат во твитот подолу, ова засега е епско потфрлање на западните во овој конфликт. И не се гледа крајот, западните можат да пецкаат со standoff муниции ама такви ги имаат значајно помалку од Иран кои со децении се спремале баш за ваква војна. Освен тоа, со standoff муниции нема да ги поразат Иран дури и повеќе да имаат такви (а немаат).

И не гледам што можат да направат САД/Израел за работите да се сменат. Освен нуклеарки, ама тогаш ќе ја отворат пандорината кутија која со време и нив ќе ги изеде.

Американците не верувам дека ќе си дозволат толку долга војна како Русија и со толку загуби. Може некој да излезе на прес, и да почне со истиот говор од втора светска војна. За да се спасат животи на амдрикански војници...

Американците не верувам дека ќе си дозволат толку долга војна како Русија и со толку загуби. Може некој да излезе на прес, и да почне со истиот говор од втора светска војна. За да се спасат животи на амдрикански војници...
Во најмала рака Израел ќе јаде радијација од прљави бомби полнења на проектилите, некои од нив имаат огромна носивост. А подолго време има и сериозни гласини дека Иранците имаат функционален прототип... На страна отварањето на пандорината кутија, егото на Трамп нема да дозволи тоа да му биде задужбина.

Мислам дека нема да се деси такво нешто... Ама како што гледаме - и другпат психопативе ме изненадуваа. :-/

Американски бомбардери си летаат на средна висина слободно низ централен Иран:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom