Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 30.242
- Поени од реакции
- 40.713
Автоматски споено мислење:
Не реков дека си говедо, не биди толку строг со себе.Нормално како човек се замолува човек, а не говедо, така да жалам.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не реков дека си говедо, не биди толку строг со себе.Нормално како човек се замолува човек, а не говедо, така да жалам.

Да. Сега постои С.Македонија официјално.
Е стварно не се разбираш од геополитика.Значит ајатолахот по цел ден седел на тоа фотљчето не мрдал од таа бедната соба и се секирал за Иранскиот народ,тоест го болел ст,пот за народот .Нит јадел ни пиел пустинскот.И на крајот намерно свика состанок за да се саможртвува за својот народ и со тоа да стане маченик.Не ја разбрав пораката пошо истата не постои. Но, еве ти давам можност да ја измислиш и да кажеш што сакал да каже авторот на АИ генерираната слика.

Никаде не постојат сојузи, се' е чист интерес.Мене секогаш ми е кринџ кога некој ќе каже дека биле сојузници Кина-РФ-Иран-ватевер, они се држави чиво НЗС е дека имаат сувереност и не може лесно да им се диктира (а со тоа влегуваат во конфликт со Америка), немаат ништо друго заедничко, не се координираат заедно како САД и пријателите, немаат некакви екстра бенефити и секој си тера своја политика. Сојузници на Русија се Белорусија и Казахстан, Кина има сојузник во Лаос и НРК, Иран имаше сојузник во Сирија итн.
Генијалецот Чавез не сакаше да тргува со САД па намерно продаваше нафта на Кина за беспари, нафта која Кина веднаш ја препродаваше на САД за голема цена правејќи профит на штета на Венецуела. Иран континуирано одбива руска воена опрема со цел да стимулира домашна воена индустрија. И тука доаѓаат независни експерти кои појма немаат за вакви работи (кои се јавно достапни) и пишуваат Кина и Венецуела биле сојузници или дека цела опрема на Иран била руска.
Епа штом не си сигурен трај си.Ukraina i ukrainskiot narod se pobliski do Makedonija odkllku ruskiot narod.
Vo vojnata 2001 ukraincite ni dadoa sukhoi avioni koi go sramnija so zemja aracinovo... posle toa gi vadea so 100 avtobusi.
Mislam deka i helikioterot Mi 24 ni go dade Ukraina, no toa ne sum siguren.
Незнам дали младите може да ја разберат поговорката "Пилињата се бројат на есен", скоро да нема село, вистински слободно одгледувани пилиња, да асимилират што имам предвид.Е стварно не се разбираш од геополитика.Значит ајатолахот по цел ден седел на тоа фотљчето не мрдал од таа бедната соба и се секирал за Иранскиот народ,тоест го болел ст,пот за народот .Нит јадел ни пиел пустинскот.И на крајот намерно свика состанок за да се саможртвува за својот народ и со тоа да стане маченик.
Дел од америве не сакаат да гинат за IsraHell
![]()
December1991
www.bitchute.com
Ти братче ако си у Русија ти е гајле.Незнам колку е точно ама гледам почнале да го таргетираат и Азербеџан.
Ако им ги гаѓаат нафтоводите таму ќе биде многу многу лошо за Европа. Останува уште тогаш Турски тек да го скинат и толку.

Помешал уље и вода 100%Паднал уште еден ф-15 во Ирак. Овој е 5ти по ред за неколку дена. Не било така лошо пвото на Иран, поготово за постариве авиони.
Па и не. Деловно сум присутен и на стариот континент. И не ми е сеедно бидејќи компанијава храни семејства таму.Ти братче ако си у Русија ти е гајле.
Ние од шо го ц**авме, ќе идеме пешки. Арно иде пролет. Вака да се рокаа зимоска..
сеа покрај сеирот ќе бидеме малце пак колатерална штета ко со Украина.
Ама нек се требат. Цврсти сме ние.![]()
![]()