Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Автоматски споено мислење:

Нормално како човек се замолува човек, а не говедо, така да жалам.
Не реков дека си говедо, не биди толку строг со себе. :unsure:

Не ја разбрав пораката пошо истата не постои. Но, еве ти давам можност да ја измислиш и да кажеш што сакал да каже авторот на АИ генерираната слика.
Е стварно не се разбираш од геополитика.Значит ајатолахот по цел ден седел на тоа фотљчето не мрдал од таа бедната соба и се секирал за Иранскиот народ,тоест го болел ст,пот за народот .Нит јадел ни пиел пустинскот.И на крајот намерно свика состанок за да се саможртвува за својот народ и со тоа да стане маченик.

Мене секогаш ми е кринџ кога некој ќе каже дека биле сојузници Кина-РФ-Иран-ватевер, они се држави чиво НЗС е дека имаат сувереност и не може лесно да им се диктира (а со тоа влегуваат во конфликт со Америка), немаат ништо друго заедничко, не се координираат заедно како САД и пријателите, немаат некакви екстра бенефити и секој си тера своја политика. Сојузници на Русија се Белорусија и Казахстан, Кина има сојузник во Лаос и НРК, Иран имаше сојузник во Сирија итн.

Генијалецот Чавез не сакаше да тргува со САД па намерно продаваше нафта на Кина за беспари, нафта која Кина веднаш ја препродаваше на САД за голема цена правејќи профит на штета на Венецуела. Иран континуирано одбива руска воена опрема со цел да стимулира домашна воена индустрија. И тука доаѓаат независни експерти кои појма немаат за вакви работи (кои се јавно достапни) и пишуваат Кина и Венецуела биле сојузници или дека цела опрема на Иран била руска.
Никаде не постојат сојузи, се' е чист интерес.
Луѓето многу често мислат дека, непријателот на мојот непријател ми е пријател, е не е! Само имате заеднички непријател, ама ако те начека со слечени гаќи ќе ти го опне, око нема да му трепне.
Кина ја силува Русија со цени и со Сила сибири, ама светот мисли дека се сојузници. Исто Русија ги растураше Индија и Кина со продажба на застарена воена технологија, ама сега е обратно.
Автоматски споено мислење:

Ukraina i ukrainskiot narod se pobliski do Makedonija odkllku ruskiot narod.
Vo vojnata 2001 ukraincite ni dadoa sukhoi avioni koi go sramnija so zemja aracinovo... posle toa gi vadea so 100 avtobusi.
Mislam deka i helikioterot Mi 24 ni go dade Ukraina, no toa ne sum siguren.
Епа штом не си сигурен трај си.

[

Последно уредено:
Е стварно не се разбираш од геополитика.Значит ајатолахот по цел ден седел на тоа фотљчето не мрдал од таа бедната соба и се секирал за Иранскиот народ,тоест го болел ст,пот за народот .Нит јадел ни пиел пустинскот.И на крајот намерно свика состанок за да се саможртвува за својот народ и со тоа да стане маченик.
Незнам дали младите може да ја разберат поговорката "Пилињата се бројат на есен", скоро да нема село, вистински слободно одгледувани пилиња, да асимилират што имам предвид.
Сум живеел Македонија, Запад моментов сум кај евросодомитите, да немаше војна во Иран, некој да ми предложи да се преселам, работа со фамилија во Иран, Северна Кореја, одма. Здрав народ, традиција, здраво општество, раѓаат деца, имаш внуци, би избрал тоа отколку таа западна регресија по едно или без деца, нема кој да плаќа пензии на пензионерите, увезуваат туѓи деца, ЛГБТ, феминем, индивидуализам, цело тоа во секој аспект е нешто како Аушвиц, ги утилизираат својте народи, дури и ги мењаат другите. Неправедно општество, убиеш 5-10 луѓе и максимум 20 години ќе лежиш, во секој детал е против обичниот човек, да не збориме ако си сериозна опозиција, те мачкат, те уништуваат, ти блокираат сметки, неможе да платиш сметки, за долгот ти го земаат и имотот....
Крадеш, ајде на плоштад , раскрсница те бесат или ти сечат рака, негледам ништо лошо во тоа, прво казна тука за правдина спрема жртвите после ако има горе исто пекол како што треба.
Зашто да нема морална полиција, засега неможе да го облечам на пенисот и јајцата нешто како чорапа и така да одиме мажите на работа, хеланки со место за гениалиите надвор. За сега неможе но утре не се знае, во моментов, еден кич, бесвкусност, младо, старо слабо, дебели со тие хеланките што влегуваат во газот, и ти се отцртуваат срамните усни. Толку сексуалност еден момент води до индиферентност, импотентност, гледаш убаво газенце, баш се се отцртува, се врти баба 85 години или момче трансџендер. Така да си треба и ајатолах и поп и морална полиција, подобро тоа отколку другото, но гледаме никој не не прашува нас народот, веќе е јасно кој се тие што решаваат, што градат...

Паднал уште еден ф-15 во Ирак. Овој е 5ти по ред за неколку дена. Не било така лошо пвото на Иран, поготово за постариве авиони.

Изгледа дека ОАЕ полека останува без ПВО залихи. Денеска повеќе видеа од погодоци отколку од соборувања. Ниту од дејствија на истото. Секако и они воведоа цензура ама бидејќи има доста туристи, некои не почитуваат.
Исто во Бахраин ја пеплосаа рафинеријава. Нив С:Арабија ќе ги храни бидејќи мислам дека имаат највеќе воена моќ од сите нив. Само тука исто има поделба помеѓу тие блиску до С.Арабија и тие блиску до Катар.

Катар и ОАЕ ако се точни новистиве дека апел пуштиле да не ги напаѓа Иран за возврат ќе прекинат со пумпање гас/нафта.

Незнам колку е точно ама гледам почнале да го таргетираат и Азербеџан.

Ако им ги гаѓаат нафтоводите таму ќе биде многу многу лошо за Европа. Останува уште тогаш Турски тек да го скинат и толку.
Ти братче ако си у Русија ти е гајле.
Ние од шо го ц**авме, ќе идеме пешки. Арно иде пролет. Вака да се рокаа зимоска..
сеа покрај сеирот ќе бидеме малце пак колатерална штета ко со Украина.
Ама нек се требат. Цврсти сме ние. :oeoeoe: :ojeaa:

Паднал уште еден ф-15 во Ирак. Овој е 5ти по ред за неколку дена. Не било така лошо пвото на Иран, поготово за постариве авиони.
Помешал уље и вода 100%

Одвај чекам како огромен дел од популацијата ќе падне на false flag напад негде во Америка или Европа и како да сме во времето на ИСИС скроз ќе застане на страната на нослевците. Иако и вака и покрај милијардииии докази , некој сеуште ги оправдува и ги смета за "подобрата опција".
И не ми го потете , исламот е најголем канцер што непрекинато се шири , но работите се покомплексни од црно и бело муабет.

Ти братче ако си у Русија ти е гајле.
Ние од шо го ц**авме, ќе идеме пешки. Арно иде пролет. Вака да се рокаа зимоска..
сеа покрај сеирот ќе бидеме малце пак колатерална штета ко со Украина.
Ама нек се требат. Цврсти сме ние. :oeoeoe: :ojeaa:
Па и не. Деловно сум присутен и на стариот континент. И не ми е сеедно бидејќи компанијава храни семејства таму.

Како што повеќе економски ќе се сјебува цел систем, така се повеќе ќе има повисоки можности за воени судири во иднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom