Старлинк им е единствена комуникација, али ајде...Овој тролебусот најверојатно верува оти Ал-Каеда ги сруши кулите близначки.
Да не бил старлинк Украина немало да постои.![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Старлинк им е единствена комуникација, али ајде...Овој тролебусот најверојатно верува оти Ал-Каеда ги сруши кулите близначки.
Да не бил старлинк Украина немало да постои.![]()
![]()
I resava da ni kazhe na nasВерувај најбогатиот човек во светот кој патем е контрактор на Пентагон и е лице со 'need to know' и има пристап до класифицирани работи знае многу повеќе од тебе. Да не беше он со Старлинк, Украина немаше да постои...

Па не кажа ништо... Кажа само дека за нешто се подготвува терен...I resava da ni kazhe na nas![]()
Ништо чудно ова да е причината за уништувањето на училиштето со деца.
This was made possible by Palantir’s Maven Smart System and Anthropic’s Claude AI.
How it worked:
- Maven processed satellite, drone, and database data.
- Claude turned it into ready target packages with coordinates, recommended weapons, and legal justifications.
- A human officer only did final review.
Што според тебе би била сериозна криза, како таа би се одразила на Македонија?Ако нема крај наскоро а изгледа дека ќе нема тогаш ќе влеземе во сериозна криза.
Голема енергетска криза, сва среќа што не е ладно времево. Огромни поскапувања на сѐ, инфлацијата која и онака е голема може да стане галопирачка. Крајно крах на економскиот систем.Што според тебе би била сериозна криза, како таа би се одразила на Македонија?
U koj univerzum zivees be druze, pa sporedi ceni kako sekoj globalen problem, konflikt sto i da e se odrazuva na cenite, dodeka platite ostanuvaat isti i se na nivo ko da e uste 2018. Ete, siromastija uste pogolema ke ima kaj nas, tolku, dosta e toa kako problem, i so ogled deka za nekoi raboti uste ne sme ni vlezenei vo 21vi vek, zivotot ke bide (mnogu) polos. Ama sepak ima luge tuka sto se samozadovoluvaat na jenkite, ko nasi golemi prijateli, dokazani pred se vo 2001, taka da mora radi toa sto go napravija za nas da sme im celosno potcineti kako drzava beskonecno.Што според тебе би била сериозна криза, како таа би се одразила на Македонија?
Очекуван крај на размена со инфериорен соговорник.Ванлок, тебе Јордан не те пере колку глупости тресеш

Во свет каде сите информации се дозирани и под цензура не очекувај да прочиташ околу ИранДо сега ни една вест не сум прочитал околу Иран..Имам еден колега кој ги прати тие работи на тикток..Вика Иран не е сам,со него е и Техеран и многу се јаки и ми покажува клипови од ракети кои вриштат со АИ потпис ама го оставам нека верува во тоа што гледа..интересен ми е..
Ме нарече гоим и ред други работи и на крај ги испревртуваш работитеОчекуван крај на размена со инфериорен соговорник.![]()
Драма... Дали прифаќам да вложам време во виртуелен дуел во кој наградата би била да го смениш никот?Еве сите читаат, прифаќаш ли?
Иран одрекува а веќе има потврдени случаи за израелски напади врз економска инфраструктураа на арапскиот полуостров и за тоа посочување кон Иран... Како и да е, моментот што Азербејџан распоредува војници на границата кажува дека они се спремни да играат за САД/Израел.Незнам колку е точно ама гледам почнале да го таргетираат и Азербеџан.
Ако им ги гаѓаат нафтоводите таму ќе биде многу многу лошо за Европа. Останува уште тогаш Турски тек да го скинат и толку.
Иран одрекува а веќе има потврдени случаи за израелски напади врз економска инфраструктураа на арапскиот полуостров и за тоа посочување кон Иран... Како и да е, моментот што Азербејџан распоредува војници на границата кажува дека они се спремни да играат за САД/Израел.
Регионална војна почнува да изгледа сѐ поверојатна.
Енертска криза па уште поверојатна.