Знаете дека не сум фан на Америка, па апропо на тоа и Израел пошто се со папочна врвца врзани. Русите ни се поблиски ради православие, значи ова си е МОЈА перцепција. Не барам поддршка. Не ми се свиѓа што Путин пример е уигран со исламски земји, место со некои наши. Ама ние го продадовме кучата. Исламистите се исто зло ко Американците. Тука се, мртва трка. Едниве се разнесуваат у туѓи земји, другиве разнесуваат туѓи земји. Мора некој нов светски поредок без Америка и муџахединиве. Многу се усилени како религија која силува деца. Проповедаат морал, ова не јадам, тоа не пијам, а иде убива невини луѓе. Нашиот Господ, слава Му, не нѐ учи да убиваме невини, поготово не деца, цели цркви, свети места. Не памтам кога џамија била последно дигната у ваздух, поготово на Бајрам? Христијанскиов свет е смирен. Католициве и све остало не се ни замараат толку, мислам се понашаат религиозно. Ама Америка е хранител исто на тероризмот.
Сите држави ги имаат уништено, а доволно си имаат е ко Иран вака свои фракции. Гледам видеа порано каков бил Иран, Авганистан, како живееле, какви автомобили, жени преубави незамотани, сите образовани, по улици и мажи, и жени и деца, среќни лица.
Се шераат од сегде видеа како и сега дека демек се веселат по Иран, Венецуела кога ќе падне некој, да за мене пример еве овие од Иран се опасни, за Венецуела ви кажав искрено дека не сум во тек ич. Ја еве Блиски Исток уште учам што како, тек Ј. Америка. Небитно. Ама тоа шо некој слави, не значи дека цела држава е среќна. Пошто и кај нас Америка одлучува кој ќе владее, па не сме среќен народ. Слави секад тој шо партијата му тепа. Сеа слават тие што ќе ја водат Венецуела, не значи дела цела држава се слага да падне Мадуро. На крај краева луѓе, да дрога е лоша, се подметнува не викам не, ама најчесто им иде у ќар да продаваат, а сам ако неќеш да се издрогираш и да си наштетиш, дилерот не може да ти наштети. А Иран, Авганистан, Америка, Сирија тоа доле таму штети и на свое дома, и на туѓо без прашање, без најава.