Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Автоматски споено мислење:

Балочистан преголема територија, премалку луѓе... Балочите во Иран и во Пакистан се вкупно не се ни 5 милиони.. Буквално по 2-3% од населението во Иран, исто толку проценти и во Пакистан.. ТТака да не се голем репер тие, башка во оваа сликава што ја имаш поставено од територијава Балочистан, треба да знаеш дека многу градови во оваа територија се со големо население персијци и паштуни.. Така да според мене Балочите не се некој голем фактор, бидејќи и во самата територија на Балочистан не се ни мнозинство...
Не сум го гледал цензусот, но факт е дека неколку години има терористички напади на двете страни од границата. Балочистан по заминувањето на Британија имале шанси за самостојност но на крај завршиле под Пакистан... Има тука потенцијал за проблеми.

Моментално дизелот во САД е околу 1,20 долари за литар што е околу 60 денари. Кај нас е 95 денари. Па сега види кај е ефтино, на нивен стандард 60 денари или на наш ,,стандард,, 95 денари..
Не, не ми е тоа поентата.

Pa eftina e kaj niv momentalno.
Najmoknata drzava e najmokna zosto moze da pravi sho saka. Sega toa e Amerika, porano bila Britanija, porano bilo Rimsko carstvo I toa e toa, ili ke si ja prifatis realnosta ili ke gi potcenuvas I ke se nerviras kako mozat taka I toa.
Па да, Римското царство и Британија биле најмоќни, но на крајот и они паднале затоа што почнале да мислат дека можат да прават што сакаат и да се понашаат како што сакаат.

Може нафтата сега им е поефтина од кај нас, ама ако го запалат цел блиски исток, и кај нив и кај нас цените ќе рипнат до плафон. Инфлацијата и нив ги јаде.

Колку и да глумат лудило, сопствениот народ прв ќе им сврти грб кога ќе почнат да се враќаат ковчези со нивни деца. Ниту една пропаганда не може да сокрие срушена зграда и да каже “се е под контрола”. Не е ништо под контрола, они ја губат војната и срам им е да го признаат тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom