Уффф, скуп радаров бе... Што има врска, америчките даночни обврзници плаќаат (велат Израелците).
Топ сум. Што те боли газот тебе?
Ни го киднапирале Харалд, ова не е истиот човек - неќе ниту да трепне кога го прашувам дали е кидапиран.
Баки доста се бламираш. Чуствувам како да дебатирам со некој што појма нема што се случува.
Тоа е пошто и нема појма, извор на информации му се некоја колешка (или полошо - колега) побегуљи од Иран.
ne e taka poleka. harald moze ima najdobri insajderski informacii na temata direkt od iran.
Ако под „инсајдерски“ мислиш на Ирачанка колешка, тогаш ваљда си во право.
napadnaa bazi vo suvereni, kakvi takvi zemji. ima vest barem za eden civil zaginat vo abu dhabi. i tie zemji sho imaa kakva takva rezerviranost kon konfliktov se vovlecheni protiv islamistite sega.
Ало, Иран напаѓаат амерички бази од кои Америте ги напаѓаат Иран. Како што со недели кажуваа дека ќе направат ако бидат нападнати. Не знам што не ти е јасно. Тек да почнат да напаѓаат цивилна инфраструктура (што можеби треба кај некои од тие држави) па ќе видиме дали Америте сеуште ќе имаат бази таму... Сега сите гледаат дека дозволување туѓи бази на своја територија не е тек така „лапаш пари уживаш“ шема.
Добро бе јас Ајатолахциве ги мислев за попаметни дека се. Ги напаѓаат Саудиска Арабија, Катар и Кувајт. Во време кога режимот и така им се распаѓа овие ќе го свртат и целиот блиски исток против нив.
Џордан треба да го нападнат и како држава, таму се најголемите бази и од тамошни писти полетуваат америчките авиони кога идат во напад на Иран.
Прегледај го приврзокот 470957
Опа уште еден важен регионален играч е од наша. Шипосферата е едногласна и монолитна !
@Harald со овие си на иста страна?
napolnete rezervoarite posto ako udrat i u hutite tek togas neznam od kade evropa ke kupuva nafta
Нашиве уште вчера дигнаа цена, и неколку денови претходно, ама да сега и дамбетер ќе иде.
... е како тоа камерата наместена токму каде ќе рокне и во секунд врти да фати подобро, кој тоа знаел, мене ми е сомнителна ваква снимка!
На тема за војна во Иран, прашуваш како тоа некој наместил камера кон америчка база во Бахреин (најблиската до Иран) која практично се знаеше дека прва ќе биде на отстрел... Стави камера, пушти да снима, чекај, профитирај. Што е нејасно?