Иран ќе лансира астронаути во вселената?!

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување
Гоч, муштикло, има нешто што се вели секуларна власт!

Има нешто што се вели: туј командав имами!

Иран е по шерија ез деј си ит!

Радикално до јаја.

Се останато е ствар на реторика, кај тебе, а на факт кај мене. Ако немаш мудрост, молкни. Сум работел во тие земји, некои до нив де, не сите. нема радикализам како во Иран и има одвоеност, некаде повеќе, некаде помалку, на верските лица и власта т.е религијата и земската управа.

Сега го дрвиш! Ај кажи во Саудиска Арабија дали некој смее да биде христијанин? Дали од Ирак бегаат христијаните, дали во Египет креваат во воздух европски туристи? На страна емиратите... Него, сега дојдоа американски војници од една страна во Ирак, од друга страна во Афган и некако им смета тоа платото што се нарекува Иран. И поради тој интерес, сега ќе ги пљукаме по форуми Иранците? Зошто? Ако може во Европа да им сметаат џамиите, можат и во Персија да им сметаат црквите, нели?

Гоч, мене во Саудија ми беше забрането само да се декларирам како атеист. Појасно сега.

Не смееш да бидеш атеист бидејќи законот не предвидува такво богохулие. Инаку, го почитуваат рисјанството на исто рамниште како и исламот. Исус им е пророк, кој пророкувал, малку погрешил, ама сепак е пророк, до доаѓањето на вистинскиот, на Мухамед, според нив и исламот.

А за дебили, па и у САД имаш мајмуни кои креваат у воздух, пукаат по школи итн. И кај нас го имаш Омар ел углаву Факнат, Хасан се Посери, Спроведенион што заговара геноциди итн.

Some things are too complex for some people-is the first answer.
They won't accept that they are wrong is the second.

Сега го дрвиш! Ај кажи во Саудиска Арабија дали некој смее да биде христијанин? Дали од Ирак бегаат христијаните, дали во Египет креваат во воздух европски туристи? На страна емиратите... Него, сега дојдоа американски војници од една страна во Ирак, од друга страна во Афган и некако им смета тоа платото што се нарекува Иран. И поради тој интерес, сега ќе ги пљукаме по форуми Иранците? Зошто? Ако може во Европа да им сметаат џамиите, можат и во Персија да им сметаат црквите, нели?

KOJ PQUKA PO IRANCI.

Kazavme jasno tamu drug e na vlast....tamu nema demokratija.

BASKA STO OVA SE FAKTI.(barem za tie koi znaat kolku se 2+2) a pretpostavuvam....znaes.

Ova ne e na arno....religijata mava premnogu...a i neobrazovanieto

Нема врска и немам љубов кон американски нит кон руски ил еврејски ил српски вредности....Јас имам ЧОВЕЧКИ ВРЕДНОСТИ,значи има троа ЕТИКА И МОРАЛ.

Ама едно знам-треба човек да е торко за да мисли дека некое општество е ВО РЕД каде камшикуваат актерки бидејќи кога во странство ја примала наградата ја бакнал колегата(и тоа на аеродром ја пречекаа свештеници и егзекутори!!!).

Понатаму не е во ред општество каде те бесат и те стават на кран да висиш(како телињата у кланица) само оти си имал секс во автомобил,ил си носел адидас трењерки.

Не е во ред,да Развиваш нуклеарно оружје паралелно со балистичко,ако го земеме предвид верското лудило јасно ти е. И заканите кон одредени држави(не само израел,сауди арабија,турција...ИРАН е олмајти).

Инаку имам зборено и со Иранци,Мароканци,Индијци(Индијки беа поточно од Гоа:vozbud:),израелци Јужноафриканци Германци и тоа се ЛУЃЕ...е сега пошто збориме за иранците има разлика од Иранец до иранец......значи едуциран т.е нелоботомиран,Другиот Екстрем оној спремен да загине ако ајатолахот му нареди.(онака ќе му прде на некој торко и ќе нареди вака и вака(без основ и МОРА ТАКА ДА БИДЕ)..

Значи имај првен ЧОВЕЧКИ вредности,и види што се случува наоколу па потоа можеш да да видиш дал тоа што го прави Иран е во ред,или пак не.....еве им дадоа предлог нека збогатуваат во Русија...они неќат..ајде САД попушти..збогатувајте во иран но под КОНТРОЛА(така е сегде-а иран има потпишано и е обврзан)...ама не дозволува...значи има нешто сумњиво.

П.С ги виде праведните какви слики постираа...ај види малце погоре..(налет рекламите на Иранската моќ...нитнувани подморници.

В Иран не смееш бе да бидеш ни суни, чќе те стругнат на јарбол сред плоштад бе камоли друга конфесија.

A ovde pa....malce se zbuni:wink:

Imeno, Human napisa

Н
е бе смарт ес, Иран е толку фалш, што ништо не го опоравува...единствено некако ако е можно да се тргне религијата...инаку не бива...

A ti odgovori

К

Како бе луѓе да се тргне религијата!!! Што би била западна Европа без својот католицизам и протестантизам? Балканот без својот микс на православност, католицизам, ислам и паганство?

И како тоа XY Иранци ќе ги преобратиме во христијани или атеисти? Ко Усташите - 1/3 убиени, 1/3 избркани и 1/3 преобратени??? Се е во ред да си фантазираме, ама реалноста е поинаква.

I dobi odgovor

Мисли да се тргне религијата од државата,односно истата да НЕМА ВЛАСТ
od mene...a i ti pisav deka tie XY(znaci ne znaes kolku ziteli ima Iran(a toa e basic)...ete ja i to ti odgovoriv..

В Иран не смееш бе да бидеш ни суни, чќе те стругнат на јарбол сред плоштад бе камоли друга конфесија.

I promena na vera e zabraneta,ponatamu Iran poddrzuva terorizam,samoubici koi raketiraat...koi se raznesuvaat....

gledav dokumentarka...nema Iranec koj ne bi ubil sunit....posebno se popizdeni od SADAM..a ne se svesni deka vo Sadamovata armija imase....SIITI....

Abe ima li kazna za mastrubiranje???

A ovde pa....malce se zbuni:wink:

od mene...a i ti pisav deka tie XY(znaci ne znaes kolku ziteli ima Iran(a toa e basic)...ete ja i to ti odgovoriv..

I promena na vera e zabraneta,ponatamu Iran poddrzuva terorizam,samoubici koi raketiraat...koi se raznesuvaat....

gledav dokumentarka...nema Iranec koj ne bi ubil sunit....posebno se popizdeni od SADAM..a ne se svesni deka vo Sadamovata armija imase....SIITI....

Abe ima li kazna za mastrubiranje???

Пак ти им ја кроиш капата на Иранците, а? Или ти смееш пошто имаш BASIC познавање од иранцките работи??

Наместо одговор еве ти мала фото сесија (и јас знам да користам GOOGLE!! :vozbud:
Ти врати ми на ова со галерија на вакви фотографии од сојузниците Саудиска Арабија на пример... Бидејќи сакаш муабетот да го свртиш на религија, а Саудијците нели не спонзорираат тероризам, самоубици кои се разнесуваат...

НЕКОЈА СИНАГОГА
3307760813_49c06c488e.jpg

Ehsan_Maleki_Synagogue.jpg

И НЕКОЈА ЦРКВА

Kelissa_russian_qazvin.jpg

church_tehran.jpg

New-Year-Vank-Church-Isfahan5.jpg

Qareh_kelissa.jpg

Не бе Гоч не ја вртам работава на религија(праведниот тоа-читај тема од почеток до крај) туку на правда...абе има смртна казна за банални основи,сауди арабија финансира АМА НЕ ТЕРОРИЗАМ-туку ги помага палестинците...колку да преживеат, и да има влијание во ширењето на исламот...но не и на Тероризмот.!!!

Иран тоа го врши Директнио,отворено,па дури и испорачуваа оружје-од кое гинат повеќе муслимани:toe:

Понатаму,јас не дискутирам со пишими ти па ја ќе ти пишам туку со факти...читај назад,имаат програма за развој на балистичко оружје,веќе бункерите со хемиско оружје се лоцирани(америте не мислат...во ирак ги гаѓаа истите а потоа цивили страдаа..),лоцирани се и мобилните лансирни платформи(вообичаено се дип у тунел)понатаму тука се спорните објекти од нуклеарната програма за која има план кој ќе има минимум триста илјади жртви(Употреба на НП)....е јас неќам да дојде до тоа

Оти како што кажав ЛУЃЕ ќе страдаат...ама АКО нема друга опција-силата секогаш е последна бидејќи ова веќе ги надмина границите на толеранцијата,утре и Хуго ќе сака нуклеарка,потоа Либан,па ЈАР,либија а може и на гвујо ќе му текне:vozbud:ПРОекТТТ:pos2:...Итн.

Ако го средат Иран и покажат НА ДРУГИТЕ ДРЖАВИ каде владеат МАНИЈАЦИ ко гадафи и хуго чавез(очигледно милошевич и Садам не беа доволни-за пример)... што треба а што не треба.
Меѓународната заедница згреши со С.Кореја...ама со Иран не верувам да згрешат.

П.С Имај предвид дека иран цело време тврдеше дека нуклеарната програма е за мирнодопски цели за на крајот да признае и да се заканува со уништување цели држави....Меѓународната агенција за атомска енергија беше во право-ИРАН цели кон атомско оружје.(ова не го измисли САД!!!).

И да знаеш џабе ќе му биде,едно што во Ирак,Изтаел Сауди арабија...виде и сам која заштита ја имаат нарочито од такви ракети,а еве и најверојатно повеќе боинг-со ласери најверојатно ќе летаат над Ирак,Израел,Сауди арабија....мали се шансите на Иран-тешко на народот.

...башка глеј иран ИМА НАФТА Т.Е Енергенс...а и нели е сумњиво- С.Корејски научници...на консултации????

Па чекај бе,ами вие со русите градите русите се искусни и имаат кадар,британците исто,Франција исто...ЧУМУ С.Кореја???

Јас не сум против Иранците....Туку против религиозната лоботомија и поради тоа што буквално земјата е укочена,нема развој,нема цивилни добра,ако се облечеш раперски ќе те камшикуваат,ако на парко се шмекаш може и каменување да добиеш(имаат стандарди колкави да се камењата)....

Што се однесува до сликите втората и последната викимедиа,Црквата е во техеран, а има и руска.

Додека Синагогата истои така е во техеран и ја викаат ехцан малехи синагога:toe:

Слики не би аплоадирал.(ниту од објекти религиозни,ниту од сребреница,ниту од аушвиц,па камшикувањата во Ирак,бесењата,сечењето екстремитети...цццц БОЛНА РАБОТА.

Во секој случај добар избор на слики од верски објекти.

И не е само САД против спорната нуклеарна приограма-тука е и австралија,јапонија,британија,германија Ирак,Турција,Кина.....тука е ООН тоа е ЦЕЛ СВЕТ.

А за да ти дадам претстава колку патат граѓаните од такви санкции нека ти послужи примеров-во Ирак од недостаток на Храна проценката е дека животот го загубиле пола милион лица-воглавно деца(-15 год).(тоа е програмот нафта за храна и тоа го потпиша Садам...додека он се курчеше по палатите народот гладуваа).

Иран оди натаму(поточно ВЕЌЕ СЕ СЛУЧУВА ТОА) и имаме незадоволство,ама на секој протест басиџ убиваат цивили,а и пукаат со снајпери по жени,по студенти..сега се спремаат дип Санкции..ма ни лекови нема да им испорачуваат...кога ќе се јави незадоволство кај населението тогаш да ги видам и имами и немами,а и ајатолахот-на КОЛ.

Ако не се случи тоа за две ил три години....Иран дефинитивно ќе добие Нуклеарки...ама од САД...и тоа подобрени нуклеарни пенетратори(во смисол не само да го уништат објектот,или пак вент системот,ил пак губење интегритет...туку ќе ги прават намерно да го уништат и посебно заштитениот дел каде Иран ќе го чува Неговиот збогатен ураниум.

А израел во меѓувреме развива двоен пенетратор т.е бомба која како да ја наречам...две во едно,фактички ефектот ти е како две бомби да погодиле иста мета...епа види ти сега.

Кажав-Силата е последна опција,но не е исклучена,ако има бог,и ако ги сака луѓето...нека ги тргне инквизиториве од власт оти тешко ќе биде...

Пак ти им ја кроиш капата на Иранците, а? Или ти смееш пошто имаш BASIC познавање од иранцките работи??

ак ти кроиш,сееш,ебеш...па ја ова,па ти имаш бејзик...

Абе ако сте за дебата бујрум ако не трошете грам калории за пишување две реченици како цитираниве.

и иранциве ке почнат со астрологија? и они сеа ке почнат прошетка низ вселената? е ако . ај за арно и за убаво нека им е и нека им е за корисни работи..

Sproveden, kazi mi, dali musliman smee da primi vakcina protiv SVINSKI grip? Shto veli kuranot za toa?? I sto se desava ako musliman zakaci SVINSKI grip?

I odnesi si ja mamicka doma na bicikloto. OK.

Plus Sproveden, ne ti se cini deka siris neumesen atnisemitizam i rasizam??

Duri i na zaebancija ne e ubavo.

не може моја мамичка да е бидејќи таа не јаде свинско, можеби твојата е знаеш

Ако може во Европа да им сметаат џамиите, можат и во Персија да им сметаат црквите, нели?

Па не само во Персија, црквите им сметаат секаде каде што има муслимани (последен беше случајот во Малезија).

Па не само во Персија, црквите им сметаат секаде каде што има муслимани (последен беше случајот во Малезија).

Тоа и ми беше поентата... Слушаме за напади на христијани во Египет, Малезија, а не во лулката на злото, Иран. Плус тоа е една од ретките исламски земји во која преминувањето од ислам во христијанство не е забрането. :toe:

И покрај се, пак ќе кажам, не сум заљубен во нивниот систем, но сметам дека сите глупости што во последно време се зборуваат за Иран се поради политичките цели, а не поради вистинската состојба на човековите права таму. Ако сака западот да почне со омекнување на тврдиот исламски став, знае каде треба да почне - Саудиска Арабија.

Тоа и ми беше поентата... Слушаме за напади на христијани во Египет, Малезија, а не во лулката на злото, Иран. Плус тоа е една од ретките исламски земји во која преминувањето од ислам во христијанство не е забрането. :toe:

И покрај се, пак ќе кажам, не сум заљубен во нивниот систем, но сметам дека сите глупости што во последно време се зборуваат за Иран се поради политичките цели, а не поради вистинската состојба на човековите права таму. Ако сака западот да почне со омекнување на тврдиот исламски став, знае каде треба да почне - Саудиска Арабија.

Во Иран се смртна казна преминување од Ислам во Рисјанство. колку да се разбереме.

Добро рече Гоч, ако на европејците им сметаат џамите зошто па на персијците, да не може да им сметаат црквите.
Ама не бе, не им сметаат џамиите, туку минарињата, сега демек они ке си одредиле како треба да изгледаат џамиите, башка тука зборот е за европски земји, кај што нас ни продаваат муда за демократија, цивилазиција и незнам што друго, пун курац услови, а од другата страна за некои работи и грдотии се иста гомна со нив, и не се разликуваат воопшто.

Srbo, vam, na srbite, ko sto gleam po Vukce Jeremic zvani kratki, posto e metro i vetro, najbokji friends vi se irancite. zatoa ne zbori loso za niv. Tie vi lobiraat naokolu za vasite kauzi protiv Kosovo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom