Иран ќе лансира астронаути во вселената?!

• Креатор на темата Креатор на темата Human
  • Време на започнување Време на започнување
А бе злобна бети, Ништо не знаеш за Исламот а коментираш на празно. Па во Исламот е содржано и учењето на Муса а.с. (мојсие), Иса а.с. (Исус) Јахја а.с.(Јован крстител), Нух а.с. (Ное), Ибрахим а.с.(Абрахам) Давуд а.с.(Давид), Сулејман а.с. (Соломон)и на сите божји пратеници како и на последниот божји пратеник Мухаммед с.а.в.с. Сите ние сме браќа и веруваме во истиот бог само со одредени разлики, ако не ти е нешто јасно прашај се ќе ти објаснам.

Ох, зарем буквално ме сфати за верското братаство?

Али ај ќе играме по твое. Сакаш да кажеш дека исламскиот свет нема проблем со вашето гушкање со Евреите и Американците? Епа супер. Слободно отиди во некоја муслиманска средина у светот и покажи им ги сликите од прославите за независноста на Косово, каде твоите сонародници фанатично веат замиња кои сите Муслимани по светот ги палат. Пофали се.
Пред да те убијат (нормално со јутјуб снимка на Ал Џезеира, ко шо е ред), кажи им : Ама у Исламот е содржано и учењето на Муса и Иса! Они ќе ти речат: жити се, стварно?

Немој да мислиш дека сум на страна на Ал Каеда и сличните, кои никој не разбира зошто ги браниш. Само сакам да ти посочам на хипокризијата што ја продаваш.

Ајде ајде немој да вртиш сега и ти. Вие меѓу вас не сте браќа. Кажи убаво за каурите, ќафирите... па за тие што примаат пари за да станат вахабити, и за тоа џамиите што спомна Бети.

Сите сме едно на Фуере да му кажеш.

Офтопик ама одамна темава отиде у курац.

Ќафири не сте вие, вие за нас сте „народот од книгата“ ќафири биле идолопоклониците - многубошците.

Ќафири не сте вие, вие за нас сте „народот од книгата“ ќафири биле идолопоклониците - многубошците.
Да, ама според сите муслимани(на форумов 100%) христијаните се многубошци поради Синот-Светиот Дух- Таткото. Значи ќафири.

Ох, зарем буквално ме сфати за верското братаство?

Али ај ќе играме по твое. Сакаш да кажеш дека исламскиот свет нема проблем со вашето гушкање со Евреите и Американците? Епа супер. Слободно отиди во некоја муслиманска средина у светот и покажи им ги сликите од прославите за независноста на Косово, каде твоите сонародници фанатично веат замиња кои сите Муслимани по светот ги палат. Пофали се.
Пред да те убијат (нормално со јутјуб снимка на Ал Џезеира, ко шо е ред), кажи им : Ама у Исламот е содржано и учењето на Муса и Иса! Они ќе ти речат: жити се, стварно?

Немој да мислиш дека сум на страна на Ал Каеда и сличните, кои никој не разбира зошто ги браниш. Само сакам да ти посочам на хипокризијата што ја продаваш.

А бе бети пак се возбудуваш, смири се ќе ти кажам, полека.
-Дали ти знаеш кој божји пратеник е најмногу пати спомнат во Коранот? Муса а.с. кој вие го викат мојсеј - спомнат 136 пати.
- Дали знаеш која е единствената жена спомната по име во Коранот? Таа е Мерјем која вие ја викате Марија - мајката на Иса-Исус

Да, ама според сите муслимани(на форумов 100%) христијаните се многубошци поради Синот-Светиот Дух- Таткото. Значи ќафири.

kefirun - од кој доаѓа борот ќафир значи неверник. Господ во кој веруваш и ти а и јас, во објавата која му ја предава на последниот божји пратеник Мухаммед с.а.в.с. не вели дека христијаните се неверници туку вели дека христијаните залутаа, односно му препишаа другари, синови, тој вели дека е еден единствен а Исус е божји пратеник а не бог а свет дух не постои

kefirun - од кој доаѓа борот ќафир значи неверник. Господ во кој веруваш и ти а и јас, во објавата која му ја предава на последниот божји пратеник Мухаммед с.а.в.с. не вели дека христијаните се неверници туку вели дека христијаните залутаа, односно му препишаа другари, синови, тој вели дека е еден единствен а Исус е божји пратеник а не бог а свет дух не постои
ќафири биле идолопоклониците - многубошците.
Аргументите се дека:
1. Христијаните се многубошци затоа што се клањаат на "3 богови"
2. Христијаните се идолопоклоненици затоа што се клањаат на "икони кои што се идоли."
По ова тие се ќафири. Или ти не знаеш што зборуваш, или лажеш.

САД нас ни направи уште една држава на балканот а вас ве бомбардираше, така да вие со кина и индија можете да свирите на шупелка колку што сакате.

Хех, ама тоа може на САД од главата да им се одбие и да се повтори она што се случи со бунтовниците во Авганистан.
Тоа и сега се случува, Албанци планираат терористички напади во САД...само прашање на време е кога САД повторно ќе дојдат во Косово за да ги збришат како држава...

Со .........кој тикви сади од глава му се лупаат.Прашање за албанциве на форумов кој е тука........... САД или Иран?

Me interesira nesto?

Zosto nekoi srbi i nekoi makedonci,sekogas sakat od edna obicna tema diskusijata da se pretvori na verska politika,dali so toa se nadevat deka preku druga sila ke stanam i jas silen?:tapp: Neznam kakva psihologija e ova? A zarem ne gledate deka ni amerikancite ni Evropa a ni Izrael ne ve saka,eve edna prosta pricina Belgrad sto bese bombardirana od strana na NATO:toe: Plus hrvatite vo Vukovar gi napraja lom,znaci sto sakam da kazam? Priznavam deka muslimanite imat mnogu dusmani vo svetot,AMA ne nadevajtese deka na pravoslavnite ke bide prosteno,zatoa sto katololicite i evreite osven sami sebesi ne gi ebavaat nitu pravoslavnite nitu muslimanite:toe: A vie prodolzete da secite veni za USA, EU i za izrael:tapp: Plus zosto secite? zaradi STETATA na nekoja zemja od bliskiot istok,ama ne zaboravajte deka 1999 ta godina za vreme bombardiranjata vo Belgrad moze pak da se povtori istoto,a vo edo i na komsiite na Srbija:toe:

На нас македонците ниту САД ниту Европа ниту Израел не ни помогнаа.Мислам дека албанците мафтаа и сеуште мафтаат со нивните знамиња а од друга страна го подежуваат Иран и Хезболах.Нели е ова врвно лицемерие и немање ни малку достоинство.

Како тоа ни Америка ни Израел не не сака? По која логика го вадиш ова? Дали не беа примени во ЕУ Бугарија и Романија, со голема шанса да влезат Црна Гора и Србија? Зошто Турција не може да влезе во ЕУ? Кој на секој начин почна да зборува против Израел на телевизија, Македонија или Турција? Самиот си гледаш дека а дојдоа муслиманите на власт во Турција одма почнуваат проблеми со Израел и сега православците не ги сакале Америка и Израел, приказни за мали деца. Инаку еве ти видео и не знам зошто ми ги избришаа претходните постови идење на посета во христијанска црква во Сирија од страна на Bashar el asad. Чудна работа како во Сирија нема војна мајке му. Зашто све нешто таму накај Авганистан, КСА, Пакистан , кај што има радикални муслимани има војни и безредија си се прашувам. Да не спомнувам Мароко, Алжир... Кога муслиманите ќе сватат дека не можеш да ги заколеш сите што се од друга вера самозатоа што се од друга вера, тогаш ќе има мир и соживот. И во Иран и во Ирак и секаде. И тоа не само христијани, него и други муслимани како шиити на пример.

Како тоа ни Америка ни Израел не не сака? По која логика го вадиш ова? Дали не беа примени во ЕУ Бугарија и Романија, со голема шанса да влезат Црна Гора и Србија? Зошто Турција не може да влезе во ЕУ? Кој на секој начин почна да зборува против Израел на телевизија, Македонија или Турција? Самиот си гледаш дека а дојдоа муслиманите на власт во Турција одма почнуваат проблеми со Израел и сега православците не ги сакале Америка и Израел, приказни за мали деца. Инаку еве ти видео и не знам зошто ми ги избришаа претходните постови идење на посета во христијанска црква во Сирија од страна на Bashar el asad. Чудна работа како во Сирија нема војна мајке му. Зашто све нешто таму накај Авганистан, КСА, Пакистан , кај што има радикални муслимани има војни и безредија си се прашувам. Да не спомнувам Мароко, Алжир... Кога муслиманите ќе сватат дека не можеш да ги заколеш сите што се од друга вера самозатоа што се од друга вера, тогаш ќе има мир и соживот. И во Иран и во Ирак и секаде. И тоа не само христијани, него и други муслимани како шиити на пример.

Abe detule,kako prvo si offtopik,a ako vtoro site hendikepirani pravoslavni drzavi se clenki na EU:tapp: A kako treto samo zaradi Rusija beja primeni ovie zemji vo unijata,ovie drzavi ne se faktori vo EU naprimer kako sto e Germanija,Francija,Anglija i drugi katolicki zemji:toe: Zosto den denes i na Rusija se protiv EU i USA,ama so diplomatijata terat nekako odvaj..
I kako cetvrto i jas gi osuduvam tie muslimani sto se radikalisti:tapp:

Со .........кој тикви сади од глава му се лупаат.Прашање за албанциве на форумов кој е тука........... САД или Иран?

Ало, албанците не лансираат астронаути во вселената, кога тоа ке го сториме ке ти даеме збор да си се глупираш вака како што се глупираш сега.:pos2:

пс. Знам дека многу ни завидувате но немора тоа јавно и гласно да си го искажете вие србите.:baeh:

Што е моментов со тоа детуле на форумов? Колку години имаш ти па така да се обраќаш? Плус ти почна да зборуваш оф топик. Или те заболе за Турција дека кутрата станува муслиманска земја ала Иран па сега чекај Србите се криви и православците. Јас сум православец ниту некого сумнапданал ниту некого сум убил . И доста се обраќаш така на секој што не се сложува со твојот став. А за ЕУ нормално дека се католички земји бидејќи тие се мнозинство и во христијанската религија, глупава ти е логиката. Не мешај други религии во топик за радикална муслимансказемја која се заканува дека ќе фрли нуклеарна бомба врз Израел зошто ги мрзи сите што не се муслимани и јас нема да ти одговарам оф топик, ДЕТУЛЕ.

Што е моментов со тоа детуле на форумов? Колку години имаш ти па така да се обраќаш? Плус ти почна да зборуваш оф топик. Или те заболе за Турција дека кутрата станува муслиманска земја ала Иран па сега чекај Србите се криви и православците. Јас сум православец ниту некого сумнапданал ниту некого сум убил . И доста се обраќаш така на секој што не се сложува со твојот став. А за ЕУ нормално дека се католички земји бидејќи тие се мнозинство и во христијанската религија, глупава ти е логиката. Не мешај други религии во топик за радикална муслимансказемја која се заканува дека ќе фрли нуклеарна бомба врз Израел зошто ги мрзи сите што не се муслимани и јас нема да ти одговарам оф топик, ДЕТУЛЕ.

Aj odi zavrti dva tri kurga i dojdi pak:tapp:
A zosto ne odis vo Izrael da zivees?,cim si spremen i glava da davas za niv odi togas, Plus religijata na evreite se sosema druga religija od tvojata, a ti dusa davas za niv:tapp:

Зороастријанизам->Јудаизам->Христијанство->Ислам, ака Абрахамски религии. Да имаше прочитано некоја книга што јас како детуле ги читам ќе сватиш дека сите тие религии се исти. Или не знаеш дека во бибилијата, стариот тестамент е еврејската библија, а христијанскиот дел е само 27те книги од кои 4 кажуваат за Исус. Затоа и се вели ЈУДЕОХРИСТИЈАНСКА цивилизација. Инаку ако не го подржувам Израел ќе треба да ги подржувам Курдите бидејќи и они кутрите немаат земја, тие живееле таму пред Турците да дојдат и вие сте им ја земале. А за Иран ако не си знаел, ако си христијанин цело време те следат од тајни служби и ако случајно од муслиман станеш христијанин јавно те погубуваат зошто си ја предал верата. Лично знам турци кои животот би го дале за Израел и САД, но очигледно постојат и такви како тебе кои бранат човечки права во Либан, а Курдите не ги гледаат, исто како што прави Иран. И нема да одам да шетам кога одиш оф топик само да навредиш религија. Што очекуваше , бомбонче да ти дадам? Друг пат гледај некој што е помал од 25 години и има прочитано само Зоки Поки па на него кажувај му ти за православците и муслиманите и кој што правел.Ај отидов да свртам два три круга, ако напишеш нешто за православците пак , пак ќе ти реплицирам не се секирај, не се трошат буквите на форумов. Инаку слободно побиј ме за правата на немуслиманите во Иран и правата на Курдите во Турција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom