iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Темава е за Ајфон 6 и 6+, иначе нема за Iphone 4 ios8.x.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Последен пат кога користев iOS беше на iPhone 3GS. Тогаш решив да му дадам шанса на Android и воопшто не згрешив.
4-ката и 4S не ми беа воопшто привлечни, револуционерни и подобри од high-end телефоните на Google. По користење на Nexus 4, Galaxy S4 и Note3, некако ми стана досаден Android-от, па решив да му дадам шанса на Windows Phone со Lumia 920 и Lumia 1020. Крајно позитивно искуство и со него, но, некако премалку новитети се случуваат за да останам таму. iPhone 6 е веќе нешто друго, конечно гледам драстичен скок од тоа што располагаше 3GS, па затоа решив по многу години повторно да се вратам на iOS :)

Се надевам следната недела (или почеток на јануари) повторно ќе се вратам во Apple баграта :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
После 4 години користење на Андроид и 1-2 месеци користење на iPhone уште не знам зошто порано не сум се префрлил. Best Decision ever made.
Што зборуваш бре , а која беше верзија андроид што не ти чинел и дали си флешнувал друг ROM па да пробаш ? За ајфон освен флуидно и мазно работи и квалитетна изработка,а се друго ништо посебно .

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Член од
20 април 2014
Мислења
247
Поени од реакции
136
Што зборуваш бре , а која беше верзија андроид што не ти чинел и дали си флешнувал друг ROM па да пробаш ? За ајфон освен флуидно и мазно работи и квалитетна изработка,а се друго ништо посебно .

Прво да не ме разбереш погрешно не хејтам ни еден бренд, ако не се сложуваш со моите мислења слободно игнорирај ги :)

Па јас користев Nexus 5 го земав уште пред да дојде во МК преку другар од странство се супер но првиот модел беше многу катастрофален дизајн (овие грешки ги поправија после 1-2 месеци. но што да правам не сакаа да го сменат). Звучникот беше катастрофа, немаше доволно отвори кај тие дупчињата. Па успеав некако да го подобрам звукат со тоа што се утепав од рчкање преку еквилајзерот но пак беше само 1% подобар. После 4 месеци почна да се лушти логото од позади, изгледа ставале ефтин лепак. Камерата катастрофа, бидејќи јас највеќе го користев за да сликам материјал по факултет, од 20 слики сликани страни од книга, 7-10 беа без ИЧ фокус, тотално ништо не се читаше. Се мислев дека е до софтверот но не испадна така. Па си реков ај 390 долари беше телефонот може. Но кога искочи Nexus 6 и кога видов дека го продаваат за скоро иста цена како iPhone 6, се знае што ќе одберам.

Пред овој телефон имав Xperia SP исто така висока класа на Андроид телефон. Екранот беше катастрофа (изработка) исто и дисплејот не беше добар и телефонот премногу грееше, да не зборам за софтверот на Сони.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Да се согласувам тоа што пиша, ама погрешен телефон сте одбрале телефониве за сликање материјали по факултети и не е за Нексуси ниту Sony SP и гарант ниту ајфон,за вакви работи баш ви треба Samsung Note 3/4 тоа е идеално за факултети или Нокиа Лумиа 930 или понов модел :)

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
другар ми зеде 6 плус од ONE доплати 30 000 на 800 претплата . Го зедов да го користам феноменално искуство поготово со дисплејот немам збор можеби следно ќе одам на плус верзии отколку на регуларна големина . Пуштам предна камера магла права беше го споредувам со мојот 5s врска немаше му викам станувај одиме да му го закачам од глава телефонов. И објаснувам дека врска нема камерата на телефонот ми вика јас не гледам разлика после кога и направив споредба свати глупачата . Телефонот ќе оди на сервис ми вика , после два дена откога го зеде му вика ќе го пуштаат на сервис . Како ги штитите корисниците кога ви плаќаат толкави суми а сепак не испаѓате лојални , ама господине ми објаснува , му реков на другар ми ако му го вратат истиот да не го зема , ако не сместа нов треба да му дадат . Лошо искуство со ONE и многу ме бунат сумите во споредба со т мобиле за iphone 6 i iphone 6 plus .

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
сликање материјали по факултети и не е за Нексуси ниту Sony SP и гарант ниту ајфон,за вакви работи баш ви треба Samsung Note 3/4 тоа е идеално за факултети или Нокиа Лумиа 930 или понов модел
Се читаш ли што пишуваш уопште? Како не се за сликање листови, демек фокусот не им работи, контрастот е за никаде? Како не се? Он рече дека сликал, не дека гледал слики на телефон, па му спомнуваш фаблети со поголем екран...

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
ми треба помош не можам да го кренам софтверот па ниту да го ставам во рековери моде . Ми поплавува екранот на ристор и ми покажува ерор 27 или 9 различно шо да правам

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
ми треба помош не можам да го кренам софтверот па ниту да го ставам во рековери моде . Ми поплавува екранот на ристор и ми покажува ерор 27 или 9 различно шо да правам
Koj модел?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
А што има врска 5s со џејлбрејк да не се прави? Демек не му треба?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Има ,кога се става куп твикови а бе ај кога не си пробал ....

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom