Што зборуваш бре , а која беше верзија андроид што не ти чинел и дали си флешнувал друг ROM па да пробаш ? За ајфон освен флуидно и мазно работи и квалитетна изработка,а се друго ништо посебно .
Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Прво да не ме разбереш погрешно не хејтам ни еден бренд, ако не се сложуваш со моите мислења слободно игнорирај ги
Па јас користев Nexus 5 го земав уште пред да дојде во МК преку другар од странство се супер но првиот модел беше многу катастрофален дизајн (овие грешки ги поправија после 1-2 месеци. но што да правам не сакаа да го сменат). Звучникот беше катастрофа, немаше доволно отвори кај тие дупчињата. Па успеав некако да го подобрам звукат со тоа што се утепав од рчкање преку еквилајзерот но пак беше само 1% подобар. После 4 месеци почна да се лушти логото од позади, изгледа ставале ефтин лепак. Камерата катастрофа, бидејќи јас највеќе го користев за да сликам материјал по факултет, од 20 слики сликани страни од книга, 7-10 беа без ИЧ фокус, тотално ништо не се читаше. Се мислев дека е до софтверот но не испадна така. Па си реков ај 390 долари беше телефонот може. Но кога искочи Nexus 6 и кога видов дека го продаваат за скоро иста цена како iPhone 6, се знае што ќе одберам.
Пред овој телефон имав Xperia SP исто така висока класа на Андроид телефон. Екранот беше катастрофа (изработка) исто и дисплејот не беше добар и телефонот премногу грееше, да не зборам за софтверот на Сони.