iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Збориме за 6 ка а не за 6+ очигледно не знаеш да разликуваш или не знаеш дека има два телфони ова година епл .
Ако одиме по таа логика земи си Алкател до 100 евра и ке ти останат 800 евра за кола Киа и тоа доста сочувана .
epa po koj standard e okej telefon od 900 evra???

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
epa po koj standard e okej telefon od 900 evra???
Pa vidi sea, pak go vodime muabetot od pogresna nasoka. Cenata e diskutabilna.

A i vo krajna linija e irelevantna. Nekoj ke kaze budala e nekoj da plakja 300000evra za Lamborgini, koga i ja so moeto Jugo 45 vozam niz grad bez problem. I go kupiv vo zamena za kilo brasno.

Znaci cenata e za onoj sto saka premium ured i premium iskustvo, i sto saka/moze da go plati. Koj ne, nema pravo da se vadi "glup e zasto e skap", posto i ja na mojot Sony Tipo od 25e imam viber i kamera. Ok, i Jugoto isto vozi na benzin i ima 4 trkala, ama da se lazeme samo deka iskustvoto, filingot, pa na krajot i zadovolstvoto e isto.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Pa vidi sea, pak go vodime muabetot od pogresna nasoka. Cenata e diskutabilna.

A i vo krajna linija e irelevantna. Nekoj ke kaze budala e nekoj da plakja 300000evra za Lamborgini, koga i ja so moeto Jugo 45 vozam niz grad bez problem. I go kupiv vo zamena za kilo brasno.

Znaci cenata e za onoj sto saka premium ured i premium iskustvo, i sto saka/moze da go plati. Koj ne, nema pravo da se vadi "glup e zasto e skap", posto i ja na mojot Sony Tipo od 25e imam viber i kamera. Ok, i Jugoto isto vozi na benzin i ima 4 trkala, ama da se lazeme samo deka iskustvoto, filingot, pa na krajot i zadovolstvoto e isto.
pa pre bi zemal mercedes od 100 iljadi nego li lamborgini od 300 iljadi...me kapiras?

Член од
20 април 2014
Мислења
247
Поени од реакции
136
Некој да препорача некои добри апликации за iOS :). Инаку krale убаво ми се погоди iPhonot :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.824
Поени од реакции
2.914
Некој да препорача некои добри апликации за iOS :). Инаку krale убаво ми се погоди iPhonot :)
Зависи од твој вкус на пример ако сакаш да гледаш видео музика тогаш Vevo; а ако сакаш филмови да ставаш во ајванот AVPlayer или Oplayer и све друго како што има андроид има и за iOS .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.727
Поени од реакции
18.476
Реков дека не коментирам, ама ајде една позитивна критика , оваа година не скратиле на брзината на флеш меморијата во телефонот (нанд-от) добри се во секвенционално впишување/читање на податоци. За пофалба е ова, голема разлика има...

Додека кај најситните фајлови, 4K кластерите, не се баш сјајни....но во ред...

За тие што незнаат, брзината на нандот, е еден од клучните фактори за респонсивноста како и вчитувањето - инсталацијата на апликациите на телефоните, оваа година тоа е тајната на iOS/iPhone уредите.

Едит, барајќи низ нет, налетав на ова видео, кога се работи за респонсивност...

http://youtu.be/HXtMGJx5um8?t=35m38

Последно уредено:

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.184
Поени од реакции
2.155
Koga planiraat ONE i T-Mobile da go donesat Iphone 6ka?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.727
Поени од реакции
18.476
http://youtu.be/PXBU9K6sQ7U?t=18m30s

Ова е она што одамна го зборам, поголема резолуција - помали перформанси, Apple со години добиваше додатна предност во мазност заради тоа, можете да видите како заради осетно помалата резолуција iPhone 6 го гази во мазност 6 +

Истото се случува со години кога се работи за Android уреди vs iOS уреди.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
64
Почетокот на Ноември ќе биде во T-mobile . Досега продадени 20 милиони телефони . Добар почеток нели :)[DOUBLEPOST=1412917278][/DOUBLEPOST]Едно прашање сеа ? Еден другар чапнал iphone 5s од брод кој патува низ Европа . Телефонот е неодпакован и не е воопшто активиран . Е сега ако во случај го активира и го регистрира колкави се шансите да го фатат телефонот дека е украден ?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Почетокот на Ноември ќе биде во T-mobile . Досега продадени 20 милиони телефони . Добар почеток нели :)[DOUBLEPOST=1412917278][/DOUBLEPOST]Едно прашање сеа ? Еден другар чапнал iphone 5s од брод кој патува низ Европа . Телефонот е неодпакован и не е воопшто активиран . Е сега ако во случај го активира и го регистрира колкави се шансите да го фатат телефонот дека е украден ?
Ако не ми го продаде за 50еу ја ќе го пријавам:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.727
Поени од реакции
18.476
Има ли инфо некој (сигурно) дали новиов iPad ќе има 1 или 2гб рам?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.727
Поени од реакции
18.476
Ако има 2GB, ќе биде таблет без конкуренција.

Kajgana Shop

На врв Bottom