Ако све е производ на ентропија тогаш нема одлуки затоа што нема кој да донесува одлуки, слободна волја не постои., нашата слободааа е илузија.
Ентропија у смислу на космички аспект, сфе док хаос не се заплетка у тачку на гравитациски колапс и ке се потрошиаа цела фузиска енергија на ѕвезде.Слободна воља е и те како развиена на индивидуалан аспект, на трансендентално ниво, може само да нагаѓамо, што и како га стфорилоааа сфе овој.Слободна воља на наши животи и размислувања, неможе на никој начин да влијае на тј преодреден хаос. Заглавени смо у нашу димензију и планету, сс еднонасочни и затфорени размислувања никад нема да искочимо од туј бариеру.
Колко и да мислиф људи како Лаик дака су просфетлени и дека су у четфрту димензију, они су заглавени како и сфи ми у овј материјалан сфет, тај е тај фреквенција. Некои саду јоги, астралци, можда виделе дел од тј аспект на вибрацие, ама ипак се враќаф у нормалу.
Ми неможемо сс нашу слободну вољу никако да влијаемо на туј ентропију.Мрежа е сфе позамрсена сфаку наредну секунду.
Тај мража кд тк ке колабира, како и сфака ѕвезда кд ке снема гориво и ке се мучи сфе док не се претфори у црну дупку.
Илузија или не, ми можемо да нагаѓамо за сафакакфи работе дали су реаалну или не, ама барем можемо да се држимо до здраф разум.а
За мена здраф разум не е сфе да му препишуемо на севишниот.а
Кд устфраи не ни знаемо кој е он и дали влијае на наши интуицие и слични работе, за кои верници без грам доказ тфрдиф дека е његова воља.
Менеа би ми било глупо да тфдру нешто за што не сам сигуран дека постои, базирано на обични људски приказне.
Ја даам само претпостафке базирани на могуќни логични и колко толко разумни тезе, како соединение на различни сфетски приказне и научни докази,а не на едноумие, тоес оглаф како што ме научи Лаик,ск знам како се вика, нешто што не му дава на коња да глеа лево или десно, док га јава некоја идеологија и не му дава простор да научи и размисли за други сфаќања.