Интервју: 'Дипломирани - невработени'

• Креатор на темата Креатор на темата Жозефин
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Веб-сајт
hernameisfictional.wordpress.com
Здраво дечки, јас сум 3та година на Психологија, за на факултет треба да направам интервју на тема: Што значи да се биде дипломиран/а, а невработен/а. Ми треба некој доброволец да сака да разговара на оваа тема. Интервјуто ќе биде снимено, ама ќе биде анонимно, така да нема да има потреба ни име да ми кажете. Треба да го спроведам во Среда после 18 часот, и ќе ми биде од огромна помош ако некој се пријави како доброволец да ми биде испитаник :)

Здраво дечки, јас сум 3та година на Психологија, за на факултет треба да направам интервју на тема: Што значи да се биде дипломиран/а, а невработен/а. Ми треба некој доброволец да сака да разговара на оваа тема. Интервјуто ќе биде снимено, ама ќе биде анонимно, така да нема да има потреба ни име да ми кажете. Треба да го спроведам во Среда после 18 часот, и ќе ми биде од огромна помош ако некој се пријави како доброволец да ми биде испитаник :)
Нема сестро, сите се вработени овде :pos:

za bez pare nema ni kod babe
ke treba nesto da si dades
sepak baras nevraboteni luge bez pari toj/taa treba li da dojde do mestoto
inace ne ti e potreben forum za toa iskoci nadvor pred zgrada sigurno ima 10-15 dusi sto dengubat a imaat fax zavrseno
kako i da e se nadevam proektot ke ti bide uspesen

za bez pare nema ni kod babe
ke treba nesto da si dades
sepak baras nevraboteni luge bez pari toj/taa treba li da dojde do mestoto
inace ne ti e potreben forum za toa iskoci nadvor pred zgrada sigurno ima 10-15 dusi sto dengubat a imaat fax zavrseno
kako i da e se nadevam proektot ke ti bide uspesen
Би се пријавил јас за без пари ама дур ме чека да дипломирам ќе остаре :pos::pos::pos:

А мора ли во живо да е, зошто не би можела преку skype да го направиш интервјуто, или ќе бараш и body language знаци, па мора и патиките да му ги гледаш :).

А мора ли во живо да е, зошто не би можела преку skype да го направиш интервјуто, или ќе бараш и body language знаци, па мора и патиките да му ги гледаш :).

Затоа што треба и забелешки да фаќам додека интервјуирам, а ако не би имала физички контакт со испитаникот работата би била значително отежната... Луѓе, не е толку голема работа, ако се наоѓате у оваа категорија шо мене ми е потребна, само ќе поразговараме и само вашиот глас ќе ми служи како доказ за разговорот, не ми треба ни име ни лични податоци, само информациите што имате да ми ги дадете. Ќе се видиме, за пола саат-четрспет минути ќе завршиме работа и тоа е тоа, нема ни да се видиме никад више :)

единствена работа која дипломата со сигурност ти носи е дека ко ќе се испијаниш ти си боем, без диплома си пијаница.

единствена работа која дипломата со сигурност ти носи е дека ко ќе се испијаниш ти си боем, без диплома си пијаница.

Prijatele, go razbiram gnevot i makata na diplomiranite bez rabota, no lugjeto od tolku sto odat na fakulteti bez matematika i fizika ednostavno ekonomski,filoloski,praven,filozofski(ili ja sto bi rekol "kompleks Bit Pazar-Mavrovka" ) zatoa nemaat rabota. Neli sekoj otkako ke zavrsi fakultet neli si veli dosta se macev niz godinive pominati na fakultet, sega sakam da se isplati mojot trud. Problemot e sto fakultetite koi se poteski placat za deca kako elektro, masinski, osobeno gradezen, no sekoj saka em da zavrsi, em da uziva , em da zema ubava plata. Zatoa treba vladata da go ogranici prenatrupanoto zapisuvanje na decata na nekoi fakulteti i da im pomogne na fakulteti bez deca.

aj vaka zaso ne najdes drugarcinja...i neka se pretstavat so lazen identitet i lazen fakultet napraj intervju...zemi si ocenka...a na kraj koa ke diplomiras ti ke go dades finalnoto intervju diplomirana a nevrabotena...

aj vaka zaso ne najdes drugarcinja...i neka se pretstavat so lazen identitet i lazen fakultet napraj intervju...zemi si ocenka...a na kraj koa ke diplomiras ti ke go dades finalnoto intervju diplomirana a nevrabotena...

Другари можам да најдам, ама сакав да биде попрофесионално, затоа и ја отворив темата. Подобро е со доброволци што не ги познавам. Ако не најдам секако ќе одам на план Б. А што се однесува до тоа што ќе биде со мене откако ќе дипломирам, не можеме ни јас ни ти да знаеме, се што можам да направам е да се трудам да бидам што можам подобра во мојата струка и да се надевам дека ќе имам работа. А песимизам многу многу овде не е од помош.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom