Intersex

• Креатор на темата Креатор на темата Seniorita
  • Време на започнување Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Пред некој ден, имаше емисија за Интерсекс(уалци) поточно hermaphorodite ..тоа се луѓе кои поседуваат особини и од двата пола (shemale) ..

Википедија вели дека:
Физички се нормални, релативно ретки, форми на човечка биологија

ISNA ( Intersex society of North America ) вели дека:
Интерсекс е поим, кој се користи за различни особини, во кои човекот кој е роден со репродуктивен орган или сексуална анатомија, не се вклопува со физичката дефиниција на женско/машко. Пример: личност која е родена како женско, изгледа како женско однадвор, но има претежно машка "внатрешност" (полов орган, кој е мал ) ..
Обично "болеста" која се раѓа 1 во 1.500/2.000 не се забележува веднаш по раѓањето, туку до влегувањето во пубертет ..Некои луѓе умираат како интерсексуалци, без и самите тоа да го знаат.

Да ја скратиме долгата приказна во кратка: постојат хируршки зафати, со кои целосно се контролира болеста ( се одстранува "израстокот" од вагината, и обратно ) со кои тие функционираат нормално.

Овие луѓе, не се посебен пол. Тоа е болест, за која има "лек".
Единствениот проблем, изгледа е репродукцијата. Бидејки имаат измешани хормони.

Ја помисли за интернет секс станува збор :pos:

Тоа колку шо се сеќавам на Генетика од факс , е кога 2 ембриона ќе се спојат по грешка или мутација , па добиваш два у едно .. Али сеа у модерно време у мода е да правеш операции ако се осеќаш ко жена од внатре , а си роден ко маш , и vice versa ...Е тогај доаѓаш до поимо shemale, ја гледаш ко нормална пичка , а ги симне гаќите и Big Ben излезе :icon_lol:

Се дешава и однадвор да излега ко нормален маж/жена , а внатве во телото да има сокриени атрофирани полови органи на спротивниот пол ...

Ја помисли за интернет секс станува збор :pos:

Тоа колку шо се сеќавам на Генетика од факс , е кога 2 ембриона ќе се спојат по грешка или мутација , па добиваш два у едно .. Али сеа у модерно време у мода е да правеш операции ако се осеќаш ко жена од внатре , а си роден ко маш , и vice versa ...Е тогај доаѓаш до поимо shemale, ја гледаш ко нормална пичка , а ги симне гаќите и Big Ben излезе :icon_lol:

Се дешава и однадвор да излега ко нормален маж/жена , а внатве во телото да има сокриени атрофирани полови органи на спротивниот пол ...

како на Hangover II :D
ако се разбираш од генетика, имам прашање.. женскиот интерсекс дали има јајце клетки, а машкиот сперматиозоиди? или тоа некако измешано му доаѓа?

како што прочитав, само репродукцијата е сложена работа, за останатото постојат операции ..

а тоа ти што го зборуваш тоа е промената на полот мислам :) има таков случај во Делчево (женско, во машко) и пиеше некои апчиња од Белград и ги/му препишуваа.. не ми текнува на името..

како на Hangover II :D
ако се разбираш од генетика, имам прашање.. женскиот интерсекс дали има јајце клетки, а машкиот сперматиозоиди? или тоа некако измешано му доаѓа?

како што прочитав, само репродукцијата е сложена работа, за останатото постојат операции ..

а тоа ти што го зборуваш тоа е промената на полот мислам :) има таков случај во Делчево (женско, во машко) и пиеше некои апчиња од Белград и ги/му препишуваа.. не ми текнува на името..

За смена на полот се пијат секс хормони ( тестостеронот , ако сака жена машко да стане или естроген ако сака мажот жена да стане ).
Меморијата баш и не ми е добра , пошо Генетиката ја учи пред 5-6 години , ама едноставно е , ако имаш полови жлезди , ќе имаш и продукти на тие жлезди , у овој случај сперматозоидите и јајце клетките. хермафродитите продуцираат јајце клетки и сперматозоиди , ама колку им беа функционални , не можам да кажам ..

За смена на полот се пијат секс хормони ( тестостеронот , ако сака жена машко да стане или естроген ако сака мажот жена да стане ).
Меморијата баш и не ми е добра , пошо Генетиката ја учи пред 5-6 години , ама едноставно е , ако имаш полови жлезди , ќе имаш и продукти на тие жлезди , у овој случај сперматозоидите и јајце клетките. хермафродитите продуцираат јајце клетки и сперматозоиди , ама колку им беа функционални , не можам да кажам ..

да бее, тестостерон се викаа :)
мене ми е глупо тоа, од девоја у дечко ..
дискастинг -.-

да бее, тестостерон се викаа :)
мене ми е глупо тоа, од девоја у дечко ..
дискастинг -.-

Точно дека е ... дури има и девојки што на прв поглед нема шанси да кажеш дека биле мажипорано , туку излгедаат толку добро , привлечно .. а уствари носат "скриено оружје" :LOL:

А претварањето се вика трансполово , transgender . Тие се раѓаат ко нормални луѓе , али внатре велат дека не се осеќаат ко маж/жена , па почнуват хормонска терапија , а краен зафат е хирушка интервенција кај шо ги вадат вагината/пенисот комплетно , а на нивно место стават обратен полов орган :LOL:

А хермафродитите се раѓат со 2 полови органа ..

Точно дека е ... дури има и девојки што на прв поглед нема шанси да кажеш дека биле мажипорано , туку излгедаат толку добро , привлечно .. а уствари носат "скриено оружје" :LOL:

А претварањето се вика трансполово , transgender . Тие се раѓаат ко нормални луѓе , али внатре велат дека не се осеќаат ко маж/жена , па почнуват хормонска терапија , а краен зафат е хирушка интервенција кај шо ги вадат вагината/пенисот комплетно , а на нивно место стават обратен полов орган :LOL:

А хермафродитите се раѓат со 2 полови органа ..

кога машки хормони ќе удрат во девојка - типче ..
кога женски хормони ќе удрат во машко - гејче ..

simple as it ..

хермафродитите ги разбирам, ај ..болест е, ама овие при здрав ум да се праат нешто шо не се ..

кога машки хормони ќе удрат во девојка - типче ..
кога женски хормони ќе удрат во машко - гејче ..

simple as it ..

хермафродитите ги разбирам, ај ..болест е, ама овие при здрав ум да се праат нешто шо не се ..

Burn it with fire :D
Треба да видеш во живо колку грозно делуваат трансполовњаците ... фрикови .. 80% од нив тоа го прават оти се уфилмани или оти им фали нешо у главата , а остатокот се барем искрени , се осеќа ко женско , ќе биде женско :LOL:

Burn it with fire :D
Треба да видеш во живо колку грозно делуваат трансполовњаците ... фрикови .. 80% од нив тоа го прават оти се уфилмани или оти им фали нешо у главата , а остатокот се барем искрени , се осеќа ко женско , ќе биде женско :LOL:

има и кај нас 2-3 ( роми ) неможам да најдам слики сега, во ClubEffect ги има, а мн се :D оди со ташна :D

има и кај нас 2-3 ( роми ) неможам да најдам слики сега, во ClubEffect ги има, а мн се :D оди со ташна :D

за Цигани не ме ни чуде тоа , и у Штип имаме неколку такви , мада не се сигурни дали се педери , трансекс или фрикови .. ја мислам дека се сите 3 :X3:

секако дека е у нашта, него нз дали има фб, такви неам по фб јас :)

Бојан .. хмм, појма неам :D

текнува ми на Асан, тај се шо си е со момичките,и така како нив шо оде .. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom