Интернетот ја убива музичката индустрија?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
..цената на албумите нивни ме убива мене па кој ме праша...и така се преплатени нека не кукаат :):)

Југотон и таа после него не се доволно снабдени?
Зависи за кој жанр. Еве јас тоа што го барам никогаш го нема (електронска музика). Еве и за Ману Чао тој албум Кландестино пред многу години го купив од таму и сеа скоро беше го барав најновиот го немаа. Јас лично за мене зборам.

не би рекол дека ја убива музичката индустрија, има артисти за да се промовират ги шират албумите преку нет, а конкретно за у македонија, дека би купил оригинал цд од некој не толку познати групи, убаво си е да си го имаш сосе бутлег,омоти и сет комплет, али скапо е-тоа е најголемиот проблем.превише е за мене да даам 20 евра за албум.од друга страна губат артистите шо ние dowloadirame музика од нет бесплатно,али јеби га, имат они пари, ќе преживеат ,не им се ногу секирам.секогаш на групите најисплатливо им било да напраат турнеја,највеќе пари се праат, па нека дојдат да се докажат, а не некои артисти пример Бритни спирс, пеала плејбек на настап,пеза тешка,луѓето плаќат зза настап у живо ,а не караоке

не би рекол дека ја убива музичката индустрија, има артисти за да се промовират ги шират албумите преку нет, а конкретно за у македонија, дека би купил оригинал цд од некој не толку познати групи, убаво си е да си го имаш сосе бутлег,омоти и сет комплет, али скапо е-тоа е најголемиот проблем.превише е за мене да даам 20 евра за албум.од друга страна губат артистите шо ние dowloadirame музика од нет бесплатно,али јеби га, имат они пари, ќе преживеат ,не им се ногу секирам.секогаш на групите најисплатливо им било да напраат турнеја,највеќе пари се праат, па нека дојдат да се докажат, а не некои артисти пример Бритни спирс, пеала плејбек на настап,пеза тешка,луѓето плаќат зза настап у живо ,а не караоке

Чекај сега, овие 2 поими не можат заедно во иста реченица да стојат (освен при негација). :)

па ако сакаме да нема пиратерија то е малку потешко... една споредба: Оригинал цд ти е минимум 500-600 ден (имат и по 300 ама помалку)... пиратерија: едно цд можит и за 80 денари да најш(нормално поефтино)... нет. пиратерија: (случајов за местово кај што живеам) 10 ден. 1 сат во интернет кафе да се рушиш од спуштање... плус интернет дома и то исто и сепак пиратеријава е поефтина... секако да не беше интернетов нова песна не ќе имав слушнато:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom