Интернет радио станици

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
703
Ги има милион, од најаматерски (каде некаде блиску е и Радио Кајгана) до професионални, кои емитуваат програма преку сателит.

Идејата ми е тука да разменуваме адреси и информации за интересни и квалитетни интернет-радија кои некогаш сосема случано ќе ни го направат ќеифот додека сурфаме точно на оваа страна.

За денес, предлагам да ја посетите http://helpmechill.com страницата на радиото Chill, каде имате опуштено и искулирано музиче - кое мене често ми доаѓа како мелем кога работам долго пред компјутер.

Бујрумте, споделете ги вашите откритија од нет-радио светот.

Единствено онлајн радио што го знам е радиото на Yahoo и 100% сите песни ќе ви бидат погодени, зашто сами си бирате од кои изведувачи сакате да слушате музика или па одбирате жанр на музика и ви свири се` што има во архивата во зависност од тоа што сте одбрале. :)
Само треба да сте логирани со вашиот yahoo-мејл и да почнета со едитирање на плејлистата.:)

Ја имам неколку гоа-псај и неколку хаус радиа ама не знам од каде ги симнав. Ваљда некој ми ги дал. Иначе ако сакате добро радио од типот на Сити аднете ме на мсн и ќе ви го пратам Радио Браво и ќе ви дадам нивен мсн.

Поентата е да се оставаат :) Ама мислам дека виктор_мак зборува за софтверско радио, т.е. радио кое неможе да се слуша како Кајгана на пример, него треба софтвер за истото. И да е тоа, повторно може да се остават линкови за даунлоуд кои се потполно легални за слушање.

п.с. Со поддшрка на линкот кој ви го пастирав погоре, во вистинско уживање завршив огромна окапувачка работа пред компјутер денеска. Пробајте некогаш.

Ама мислам дека виктор_мак зборува за софтверско радио, т.е. радио кое неможе да се слуша како Кајгана на пример, него треба софтвер за истото.
Токму така Serpico. Радиава се во .pls формат и можат да се слушаат преку Winamp и WMP (за другите плеери не знам). Ако сакате можам да ги ставам и на RapidShare па да ви постирам линкови од кај шо ќе можете да ги симнете. позз

Сакаме, стави ги :)

Линковите неможам да ги најдам ама најмногу слушам Screamer Radio. Ги има радијата од цел свет и може дирекно да се снимаат...Серпико извини вака што не ставив линк ама неможам да ги најдам...:wink:

Линковите неможам да ги најдам ама најмногу слушам Screamer Radio. Ги има радијата од цел свет и може дирекно да се снимаат...Серпико извини вака што не ставив линк ама неможам да ги најдам...:wink:
http://www.screamer-radio.com/ Еве линк од screamer спуштете го бесплатно е има мн јаки станици:helou:

Што подразбирате под бесплатно? Дека не се тарифира сообраќај ако се слуша или?

Што подразбирате под бесплатно? Дека не се тарифира сообраќај ако се слуша или?

Вери фани :)
Ајде, слушај го бесплатно Howard Stern on Sirius, на пример :)
Бесплатно значи, да не се плаќа за да се слуша.

Снимете си "iTunes" поголем избор на радиостаници сместени на едно место јас немам сретнато плус на повеќето од станиците ви ги пишува изведувачот и песната што свири моментално така да ако не ви е позната песната/изведувачот може да прочитате како се вика и отпосле ако сакате да си ја симнете од нет...

http://www.apple.com/itunes/ (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom