- Член од
- 19 ноември 2019
- Мислења
- 1.116
- Поени од реакции
- 4.204
Bravo druže , neki kojima je novac bio pomutio razum sada uvidjaju koliko je on ustvari bezvrijedan i koliko smo mali na ovoj planeti , a da ne kažem u svemiru.Zanimljivo je kako u nevolji svijet za kratko vrijeme postane mali. U trenutku nestanu razmirice, netrpeljivosti i neprijateljstva. Samo je pitanje koliko će ljudi naučiti iz svega ovoga? Balkanci, je li trenutno najbitnije pitanje vjere, nacije, istorije? Ima li mjesta za raspravom čiji je bog bolji? Svi smo ujedinjeni samo jednom brigom trenutno. I takvi bi i trebali ostati. Bolest ne bira. Smrt ne bira. Razmislite o vrijednostima, napravite prioritete u životu. Corona bi trebala biti škola svima na ovoj planeti da shvate koliko smo, kao ljudski rod, blizu katastrofe i nestanka. I da niko nije zaštićen ni nedodirljiv.
Btw , u nas na području Hercegovine vec postaje jako ozbiljno , jutros 2 nova slučaja u Mostaru i 4 u Konjicu.
U Konjicu direktor Igmana i 3 zaposlena, razlog testiranja je susret s nekim direktorom iz Srbije koji je bio prisutan na proslavi godisnjice firme prije 7-8 dana , a za kojeg se ispostavilo da je pozitivan juče, prekjučer.
Znaci , cetiri testirana = cetiri zarazena , a na proslavi ih je bilo mnogo mnogo vise ... sta reci nego ponoviti da ce nas nasa glupost ubiti. Dok gledamo slike iz susjedne Italije mi pravimo fešte i proslave vodeći se onom : Ma šta će meni biti , vidi me ko Zimonja. Pa i jesi volina majmune jedan , al u mozak !