Интернет на мобилен

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
Necrophilia
aj kazi mi kako da aktiviram net od VIP zasto ima kartica a ne vrtam od neze pa barek ke ja koristama za net.aj kazi mi so treba da naravam za da aktiviram.
Оди на сајтот на ВИП,во услуги,одбери Интернет,најди си го телефонот,пиши го бројот и ќе ти пратат СМС со сетинзи,стискаш Install и тераш.:smir:

Necrophilia
aj kazi mi kako da aktiviram net od VIP zasto ima kartica a ne vrtam od neze pa barek ke ja koristama za net.aj kazi mi so treba da naravam za da aktiviram.

http://podesuvanje.vipoperator.com.mk/

одбери си модел на телефонот, одбери си што сакаш да ти се подеси - ммѕ или gprs и пиши го телефонскиот број, ке ти стигне смс порака ке го внесеш кодото за верификација - 1234 и имаш интернет, не е како на т-мобиле или космофон сам да си внесуваш ај пи адреси, јузери и да мести прокси/мокси :)

Од сите тие сетинзи, ти треба само јузер и пасворд. Прокси, мокси...батали. Акцес поин нејм можеш да си го крстиш како сакаш.
не бива и така :(
СЕ изоставам, пишам само APN, User и pass... (wap) и ми покажува Connection faild

не бива и така :(
СЕ изоставам, пишам само APN, User и pass... (wap) и ми покажува Connection faild
Јузер и пас не е wap.

На Т-Мобиле:

Јузер: internet
Пас: t-mobile

И обавезно рестартирај го телефонот.

Pravite li razlika pomegju WAP i GPRS na t-mobile?
Samo GPRS internet se naplakja 30den/1Mb.
Dodeka WAPot se naplakja po sesii i ke ve izgori, (do 10kb =6den, do 100kb=12den). Taka da za da bide 30den/1Mb WAPot treba da se deaktivira kako usluga na 122 za da vi go naplakjaat kako GPRS.

Јузер и пас не е wap.

На Т-Мобиле:

Јузер: internet
Пас: t-mobile

И обавезно рестартирај го телефонот.

ииииииииииииииииии..... пак ништо :)
мислам дека оти е брендиран нa Telstra не можам да се конектирам... како што кажа Necrophilia
сепак фала за сета помош

А инаку со својата Default Telstra конекција кога ќе пробам да се конектирам ми вели Illegal APN (на таа конекција не можам да менувам сетинзи, ниту пак да ги видам) а на било која направена од мене Connection Faild излегува :raz:

ииииииииииииииииии..... пак ништо :)
мислам дека оти е брендиран нa Telstra не можам да се конектирам... како што кажа Necrophilia
сепак фала за сета помош

А инаку со својата Default Telstra конекција кога ќе пробам да се конектирам ми вели Illegal APN (на таа конекција не можам да менувам сетинзи, ниту пак да ги видам) а на било која направена од мене Connection Faild излегува :raz:
400 денари ти е да се дебрендира.

Abe sto ime e na ovie od VIP zasto ne mi prakaat poraka so setinzi u picku mater veke vtor den cekam ke gi ubijam ako im otidam tamu :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

:pos2: :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom