Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Fala vi! Ovaa adblock ekstenzijava e toa sto mi trebase.

Па вака:

#include <stdio.h>
void main()
{
int kraj;
printf("%d",123);
scanf("%d", &kraj);
}

што треба да стои кај задебеленото %d за да го префрлам во бинарен бројот 123. Пробав со %b ама не одеше. %x e за хексадекадно а %o е за октален, како е за бинарно?

Sakas brojot 123 da go pretvoris vo binaren ili nesto drugo? Ne te razbrav sto baras.

da da, 123 vo binaren

Sega da pobaram vo lekciite matematika i ke ti pisam.

deXterche напиша:
da da, 123 vo binaren
123(dekaden)= 1111011(binaren)
100% mi e tocno. Tri pati si ja proveriv zadacata!!:pehar:

hahhaa, ne me razbra, fintata mi e vo programski jazik C da ja pretvoram (so to %_) a i jas znam racno:) Procitaj pogore ke vidis :)

deXterche напиша:
hahhaa, ne me razbra, fintata mi e vo programski jazik C da ja pretvoram (so to %_) a i jas znam racno:) Procitaj pogore ke vidis :)
E toa neznam.:)

Не постои printf модификатор за бинарна претстава. Ќе мораш да си направиш твоја функција.

Како бе не, колку што се сеќавам професорот рече дека може (можда сум се измешал со окталниов и хексадекадниов). Ај ќе го прашам утре имам предавање од него ама мислам дека можеше....:raz:

Во ANSI C/C99/ISO C стандардите нема.
На gcc, Watcom, Borland компајлерите - нема.

Ако извади профава некоја нестандардна библиотека, евентуално.

imat nekoj account za rapidshare.de?:se_ molam:se_ molam:se_ molam

е вака,пишав пред некое време дека дома иам два компјутери и дека сакам да си ги поврзам.
Е сеа,го поврзав со лан и со кабел.Ги најдов еден со друг и мрежата работи,арно ама неможам никако да му наместам интернет на другиот компјутер.Иначе иам кабловски интернет што ми иде на лан,значи на едниот комп. иам 2 лан картици,едната за интернетот а другата за другиот кабел што иде у 2от комп.,е сеа работата е што незнам кои IP адреси да ги пишам,и дали може се тоа да се направи без свич.Ај ако може едно упатство со IP адреси на гетавеј и слично:se_ molam :se_ molam ајде па после ке пиеме пиво

Pls ми треба сајт за upload што подржува и pdf file. На http://www.imageshack.us неможам да направам upload на pdf file. Знае ли некој ?

Imam Max ADSL, 4ca na edna linija, preku Hub. Sto se slucuva? Nekogas koga sakam da se povrzam nikako ne uspeva. Connecting throught WAN Miniport i toa odi na redial, nekogas 5 minuti, nekogas 15minuti, ednas se imase sluceno 1h da cekam i edvaj nekako da se povrzam. Se ima slucuvano da odi i do verifikacija na username i password, a pak da nemozam da se povrzam, tuku od pocetok pak pravi redial. Dali ova znaci deka nema slobodna ip adresa na serverot na Mt-Net ili nesto drugo e vo prashanje?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom