Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Fala za pomosta Vardarce i Gojdo........no mislam deka go resiv.....e toest deka koga ke ima nekoj virus upadnato samiot kompjuter odma se isklucuva....i potoa nemam problemi so virusite

Lele neka pomogni nekoj neznam so se slucva so interneto.Prvo sam mi se restartira kompjuterot, po restartiranjeto ne funkcionirase ni Internet Explorer ni Yahoo Messenger. Koga ke gi startuvas sami se isklucuvaja. Naprajv eden scan na kompjuterot so kaspersky i na nekolku pati napisa sprecen e Henkel napad od nekoja si IP adresa. Posle pisese deka ima mail protection failure (vrska neam so sakase da kazi). Probav da go reinstaliram kaspersky ne mozese nikako da se uninstalira. Pa go izbrisav so Shift+Delete i vrska nemam zosto (najverojatno kaspersky mi blokirase) pocna se (navidum) da funkcionira ko porano.Arno ama sega na Yahoo Messenger ne mozam da go gledam tekstot sto go isprakam jas nitu onaj koj mi go isprakaat (pa i arhivata ne mozam da ja vidam), a se drugo vo messengerot funkcionira, ama ne gledam sto se pisuva. Probav so preinstaliranje sekakvo i so postari verzii i so ponovi ne mi pomogna. Druga rabota sto ja zabelezav sega e deka ne mozam da go smenam fontot koga pisam poraka na forumot. Ne mozam ni emot-ikona da vmetnam nisto ne funkcionira.Pomognete vrska nemam so mu se slucva na kompjutero.

:se_ molamМоже некој да ми каже од кај да најдам Reactor Script v7.4 za mIRC пошо секаде барав ама нема или ако не па и за некои други скрипти.:se_ molam:pop:

High_Voltage напиша:
:se_ molamМоже некој да ми каже од кај да најдам Reactor Script v7.4 za mIRC пошо секаде барав ама нема или ако не па и за некои други скрипти.:se_ molam:pop:
За други скрипти барај тука...

http://www.mircscripts.com
http://www.hawkee.com

а за Реактор..барај некој што ја има да ти ја прати по меил...немам такви ствари..за да ти пратам..

Imam internet na pc,no nikako ne mozam da se konektiram,ni na yahoo messenger,ni na msn messenger,ni pak da otvoram nekoj web...Aj pls nekoj da mi pomogne,oti dva dena bolna legnav

Чекај, чекај.. А Кајгана ти ја отвара?
Значи ништо не ти отвара само овој сајт?

И... Користиш некој firewall?

Acid напиша:
Чекај, чекај.. А Кајгана ти ја отвара?
Значи ништо не ти отвара само овој сајт?

И... Користиш некој firewall?
Не отвараше ништо,ама сега е во ред.
Адресите ми биле испомешани.
Сепак фала,а и голема благодарност до еден член на кајгана:)

Манипулација со профили(profiles) Firefox

1. Затвори ги сите инстанции на Firefox
2. Оди Start->Run
3. Испишуваш: firefox.exe -profilemanager и стискаш Enter

Повеќе за профилите тука

Затвори ги сите инстанции на firefox. Значи да немаш ниеден Firefox отворено.

ги затворив сите страници комплетно, и опет ништо, шо баксуз ке бев

Стисни Ctr+Alt+Del и отвори го процес менаџерот. Види таму да нема некоја заостаната инстанција на Firefox. Со End Process прекини ги сите кај шо има firefox. Безопасно е.

и тоа направив, според објаснувањето на страната за профилите треба да се отвори каде што ке креираш профил, а кај мене се отвара нормално со се хоум пејџ нормално ко секој ден што ја отварам

Ова сигурно ќе ти работи. Удри еден рестарт. Без да отвараш ништо повторија постапката со Start->Run. Пред да се појави firefox-от треба да ти излезе еден мал прозорец на кој пишува Profile Manager или Менаџер на профили(во зависност од јазикот на кој ти е инсталиран броусерот).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom