INTERNET CAFE

• Креатор на темата Креатор на темата junksound
  • Време на започнување Време на започнување

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
Позд мојот брат сака да отвори еден INTERNET CAFE и сака да го направи несто уникат стил,дали може некој да ми даде некоја идеа за дизајнот несто ново интересно убаво и совети и со фото ако може фала :smir::smir::smir:

Кај мене во маало, порано имаше едно интернет кафе (сеа затворено е ) и на зидот имаа ставено предница од Тристач....Уникат 1ва класа :smir:

Lounge bar + машина за кафе (еспресо, макијато, се тоа) + телевизор со кабловска + увек добро греење/ладење + мирно музиче/атмосфера и на крај компјутери добри :D
Кај мене играчинцата е ваква само шо компјутерите беа добри а lounge bar-от е тросед али пак е океј ко место. Сепак нема многу луѓе/гејмери/сурфери, само џаболебари - умреа играчниците.

НетКафе е пропала инвестиција освен ако не правиш нешто ептен големо со повеќе од 30 компјутери вип соби и што ли знам, подобро нека отвори играчница со конзоли (пс3,хбох и слично) тоа е поинтересно а и не е толку застапено :)

Нека има секаде 24 инчни монитори, друго ништо не треба. Не одиме ние во интерент кафе за да гледаме како е украсено. Се што не интересира е мониторот.

10 или 20 просечни конфигурации кои ќе се доволни да фураат 100 fps на CS, подели ги во 2 или 4 vip соби... Направи една поголема соба, lounge, да има пиење/грицки и еден голем телевизор да може да се гледа HLTV. Организирај неделни CS турнири. Win.

10 или 20 просечни конфигурации кои ќе се доволни да фураат 100 fps на CS, подели ги во 2 или 4 vip соби... Направи една поголема соба, lounge, да има пиење/грицки и еден голем телевизор да може да се гледа HLTV. Организирај неделни CS турнири. Win.
Гејмерите секогаш се заинтересирани за турнири тоа е добар начин кафето да заработати + пари.

НетКафе е пропала инвестиција освен ако не правиш нешто ептен големо со повеќе од 30 компјутери вип соби и што ли знам, подобро нека отвори играчница со конзоли (пс3,хбох и слично) тоа е поинтересно а и не е толку застапено :)
па вака ќе има 35 компј 1 вип соба 3 или 4 пс3,и едно мало кафе зошто дуќанот е голем има 315 квадрати со тераса,јас сакам некоја добра идеја за асталите за комјп не знаеме како да ги напраеме сакаме несто убаво со стил ново... фала

Гејмерите секогаш се заинтересирани за турнири тоа е добар начин кафето да заработати + пари.
Затоа и го наведов ова..
Незнам низ другиве градови како е, но на пример во Куманово, да играат два тима 5в5 или да се напраи турнир, да не кажам нема шанси. Имаш интернет кафеа со слаби компјутери и x7 маус/тастатури, имаш асални интернет кафеа шо немаат 10 компјутера и слично... Друго е кога испукаш на интернет да кажеме на 20-30 пинг (а оди и до 60-70, плус барање на сервер). Друго е кога седнеш во лан... Плус ова создава додатни услови за развивање на еСпортот во Македонија..

па вака ќе има 35 компј 1 вип соба 3 или 4 пс3,и едно мало кафе зошто дуќанот е голем има 315 квадрати со тераса,јас сакам некоја добра идеја за асталите за комјп не знаеме како да ги напраеме сакаме несто убаво со стил ново,добри комјп 19 инчни монитори,а компј што се за ГАМЕ 1 гласа се :toe:

Абе глеам едно време Дј си сакал да бидеш само не си знаел музика како да пушташ,а сеа и до интернет кафе стаса...:toe:

Епа како и да е јас сепак не ти препорачувам да одите со брат ти во таква инвестиција,бидејќи тоа може само да ви служи за мачкање очи,инаку од тоа повраток на инвестицијата тек после 5год,и прашање е и толку дали...затоа ако сакате леб да вадите од тоа верувај ми дека однапред треба да се откажете од таква инвестиција!:salut:

Dude, i can play Counter-Strike with 100fps on Pentium II ;)
Ништо посебно не бара играта :)

CS е доста стара игра така да не бара нешто посебно освен добра тастатура/маус и доволно место : )
али фората е што не играаат сите кантер , a новите игри бараат доста добри пц

а инаку за турнирите тоа ти е еден од најдобрите начини да си ја промовираш играчницата без реклами : )
само фората е што треба да најдеш некој спонзор за да се има некој ќар
јас имам доста турнири правено у сет само без спонзори и нема некој ќар баш , ќе ставиш 500ден од тим учество (пошто повеќе ако ставиш ќе имаш 3тима )
и тие пари што ќе ги собереш (ќе одземеш 1000/мах2000) ги даваш за награда така да ќарот вака е минимален
али колку за промовирање на местото се исплати доста

GL

Абе глеам едно време Дј си сакал да бидеш само не си знаел музика како да пушташ,а сеа и до интернет кафе стаса...:toe:

Епа како и да е јас сепак не ти препорачувам да одите со брат ти во таква инвестиција,бидејќи тоа може само да ви служи за мачкање очи,инаку од тоа повраток на инвестицијата тек после 5год,и прашање е и толку дали...затоа ако сакате леб да вадите од тоа верувај ми дека однапред треба да се откажете од таква инвестиција!:salut:

не знам што има врска интернет кафе со дј :nesvest: да јас сакам да бидам дј тоа е мој хоби,не знам тебе што ти пречи :tapp: јас отворив тема зошто ми требаше некоја мислеље ок :toe:

Имаш теми за отворање интернет кафиња низ форумов разгледај ги. Истиот совет ќе го најдиш, ако прајш нешто со голем капитал и што го нема во македонија, значи интернет кафе со 5 ѕвездици, пробај си ја среќата иначе тешко за заработка. Оваа идеа се бараше пред 3 година па уназад, (Златниот период беше пред околу 4-6 години) кога во македонија потребата за интернет почна да расти, мирцот, месенџерот излегоа во мода, па игрите итн , значи тогаш му беше “Бум-от“ сега ти е само, едноставно дигната прашина.
Сам размислиси , мој совет ти е да си ги вложиш парите во инвестиционен фонд, или најди брокер купи си акции, недвижен имот во близина на некое место кај шо има пат, па за некоја год да ти го откупи некоја бензиска итн.

Дури даваш во интернет кафе пробај се со инвестиционен фонд, вложи ги, имаш сигурна добивка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom