Инспирирај го градоначалникот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Ти ги моделираше овие?
Ако "Да", што порограми користеше? :D
Да јас ги моделирав, т.е проектирав, бидејки зборот "моделирање" повеке се однесува на графичките програми каде нема димензии, технички цртежи и испитувања на конструкции и тн., односно се работи со nurbs, surfaces или polygons, како на пример во Maya што се моделира. Овој проект е изработен во Solidworks.
Зошто прашуваш, со што се занимаваш?

Да јас ги моделирав, т.е проектирав, бидејки зборот "моделирање" повеке се однесува на графичките програми каде нема димензии, технички цртежи и испитувања на конструкции и тн., односно се работи со nurbs, surfaces или polygons, како на пример во Maya што се моделира. Овој проект е изработен во Solidworks.
Зошто прашуваш, со што се занимаваш?
Не се занимавам со ништо, :) ми треба програма со која ќе можам вакво нешто да напраам. Фала.

:mad:
mesto ringishpilot :P

ајде Коцка види јапонциве што прават -дај малку креативност и ти :(

20305-meanwhile-in-japan_f.jpg

ајде Коцка види јапонциве што прават -дај малку креативност и ти :(
Бадијала ти се зборовите... Да е некаква рампа или зона или уште повеќе некое пајак возило, можеби ќе те послушаше. Овака...

Вечерва ( сношти ) во рамка на Скопското лето, на платото пред Унивезална сала гледав два филма.
Беа поставени триесетина столчиња, на ѕидот од Салата беше поставено платно и еден проектор со CD и така ги изгледав филмовите Црно семе и Преку езерото
Атмосферата беше многу пријатна..Дува ветерче... Имаше и доста публика..
И тоа ми даде идеја да го „ инспирирам градоначалникот “ дека не е лошо вакви филмски представи да се одржуваат и на други места во Градот .
Летно време, кога се горештини, а луѓето не можат да седат од горештина дома, не е лошо да има и ваква забава.
А инвестицијата е скоро никаква, не знам колку чинат проекторите, ама столици има и за 200 денари.
Инаку, јас, како и Вие и дома можам да гледам филмови, ама ретко имам трпение да изгледам дома цел филм. А вечерва изгледав два...

И тоа ми даде идеја да го „ инспирирам градоначалникот “ дека не е лошо вакви филмски представи да се одржуваат и на други места во Градот .
Летно време, кога се горештини, а луѓето не можат да седат од горештина дома, не е лошо да има и ваква забава.
А инвестицијата е скоро никаква, не знам колку чинат проекторите, ама столици има и за 200 денари.
Инаку, јас, како и Вие и дома можам да гледам филмови, ама ретко имам трпение да изгледам дома цел филм. А вечерва изгледав два...

колкава скромност бе луѓе
барате нешто што во нормален свет е основно и кое и без барање го имаат

се ежам од помислата што има низ светов - а овде се сведовме на барање клупи и столчиња.....некое засадено дрвце, јавен тоалет или улична чешмичка :mad:
нека си се подзамислат - народот гледа и памети- ........:cenzura:
--- надополнето: 26 јули 2012 во 19:00 ---
да надополнам само со уште збор- два
да побараме во Градски парк да постават вакви дрвени гамаци доколку некои се уморат од пешачење да можат комотно да се протегнат, наместо тоа да го прават по тревата (y)
Инаку ова е од кинескиот град Харбин- што значи доколку неможат нашите да произведат- нека порачаат готови од братска Кина:P

20.jpg

колкава скромност бе луѓе
барате нешто што во нормален свет е основно и кое и без барање го имаат
се ежам од помислата што има низ светов - а овде се сведовме на барање клупи и столчиња.....некое засадено дрвце, јавен тоалет или улична чешмичка :mad:
нека си се подзамислат - народот гледа и памети- ........:cenzura:
За јавен тоалет не смееме ни да помислиме... Тоа е мислена именка... Единствет јавен тоалет има во Рамстор. Во ГТЦ имаше, ама мислам сега нема...
Ова за кино надвор мене ме подести на нешто друго...
Ја сум веројатно најстар на Форумов...
Пред Земјотресот кај Официрски дом имаше „ кино беспари “...
Војниците во Офицерскиот дом на еден од прозорците, ставаа кинопроектор, а на зградата од карши едно платно и правеа „ кино беспари “. Филмовите што ги пуштаа беа обично документарни, за животот во Армијата и слично.
Сите ќе си земеа столче од дома, ќе си седнеа и си гледавме „ кино беспари “
Скопје беше многу помало, но на Плоштад „ вриеше од луѓе “. Сега Плоштадот, и покрај прекрасната фонтана е многу слабо посетен. Јас се мислам дека е тоа поради зонското паркирање...
Кога ќе прошетам, сакам да видам луѓе....а не празни улици..

Скопјани без доволно зеленило:mad::tapp: градот не ја задоволува пропишаната норма за зеленило по глава од жител, којашто изнесува 9 квадратни метри.
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=9EA891BD4BDD454DA767B780EB673780

само да видите каква инспирација за вас(градоначалниците) имам на следните избори :cenzura:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom