Информатичар

• Креатор на темата Креатор на темата Fb1
  • Време на започнување Време на започнување

Fb1

Член од
7 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
0
Може ли да ми напишете некои од средните училишта во скопје за информатика ставете и линкови доколку сакате:D

Батали средни училишта за информатика, ако планираш и си сигурен дека ќе идеш на електро/финки после средно - иди корчагин.
Ако не си сигурен дека ќе идеш на факс - иди некое електро техничко.
Цела “информатика“ шо ќе ја научиш у средно е оперирање во микрософт офис и тук таму аутокад (во корчагин + паскал шо според мене е непотребно).

Може ли да ми напишете некои од средните училишта во скопје за информатика ставете и линкови доколку сакате:D

Истото би ти го препорачал предходниот што го пиша отиди си средно електро ако планираш да одиш информатика факултет подобро ќе ти биде посебно ако има смер како овој на пример за средно "електротехничар,електроничар со телекомуникации". На мене многу ми помогна тој смер моментално сум на информатика и немам некој проблеми со предметите оти повеќето се надоврзуват од средно освен програмирањето ама тоа и не е многу тешко ако те интересира и ако се обидуваш и сам да научиш нешто не да чекаш само на готово од професорите.

Батали средни училишта за информатика, ако планираш и си сигурен дека ќе идеш на електро/финки после средно - иди корчагин.
Цела “информатика“ шо ќе ја научиш у средно е оперирање во микрософт офис и тук таму аутокад (во корчагин + паскал шо според мене е непотребно).
Мислиш да идам на "електро техничар за компјутерска техника и автоматика"?

Мислиш да идам на "електро техничар за компјутерска техника и автоматика"?
Само во Михајло Пупин такозвано Коце ја имаш таа струка.

Абе иди си у Корчагин ќе имаш општи знаења, ќе си имаш ред за учење, после ќе си идеш на факултет...:)

Подобро ти е во гимназија, отколку во стручна, прва година посебно има доста математики со кои ке заглавиш ако си бил во стручно.

У орце имаш Microsoft IT Академија каде имаш сертифицирани курсеви од Microsoft тренери, како и сертифицирани e-learning курсеви, провери повеќе информации тука:
http://orcenikolov.edu.mk
http://msacademy.orcenikolov.edu.mk

Иако е гимназија, јас сум 4та година и професорот има огромни планови школото да го претвори лека полека во гимназија каде информатиката е во преден план :)
--- надополнето: 23 април 2013 во 20:54 ---
Инаку Орце е првата гимназија во која почна да се учи C#
А од идната година и официјално преоѓаат на C++ и тоа на часовите по информатика од прва година...

Ако имаш пари иди у јахија кемал. Таму ако те бидува за програмирање ке имаш цел ден паскал и ц/ц++ те одбираат за тао што те бидува и ти посветуваат внимание на тоа. Ако сакаш компјутерски техничар и автоматичар ( најтешкиот стручен смер) иди у михајло пупин. Корчагин цк!

Иди си гимназија, математиките у математичкио смер не се учат у машинските школи, а ќе ти дадат главоболки у прва година ако не се лажам највеќе.. :)

Иди у Корчагин ако сакаш да видиш пичка со очи, а и да си ги оствариш целите. Ако "невин програмер" е твојот идиличен епитет, оди у Пупин.

Иди во "СУГС Лазар Танев" за да се здобиеш со челични нерви бидејќи со таа струка и те како ќе ти требаат. :icon_mrgr:

ПС: За девојки да не ти кажувам има голем избор од секаква раса дури и некои хибриди.

Vo korcagin sega se uci i c++ kolku sto sum zapoznaen

Колку часови има со лемење и такви работи у таа "електро техничар за компјутерска техника и автоматика?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom