Информации во врска со полагање на Државен испит?

• Креатор на темата Креатор на темата MKDex
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако има некој полагано државен испит за Државни службеници го молам за информации во врска со тестот дали е на заокружување и сл.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Мене ме интересира каде се објавуваат огласите за вработување на државни службеници?
Порано одеа на сајтот на некое од Министерствата, но одамна немам начекано да прочитам оглас. :)

Мене ме интересира каде се објавуваат огласите за вработување на државни службеници?
Порано одеа на сајтот на некое од Министерствата, но одамна немам начекано да прочитам оглас. :)
ads.gov.mk
Задолжително тука се објавуваат.

--- надополнето ---

Ако има некој полагано државен испит за Државни службеници го молам за информации во врска со тестот дали е на заокружување и сл.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

на исиот линк имаш симулација на тесот. И да, со повќе опции е, се полага на компјутер, резултати за 2 секунди

ads.gov.mk
Задолжително тука се објавуваат.
Благодариме. Слушнав нешто пред некој ден дека ќе има некои измени околу огласувањето, и на сајтот стои информацијата која можеби и некој друг ќе најде потреба да ја прочита.

Согласно Закон за изменување и дополнување на законот за организација и работа на органите на државната управа (Службен весник на РМ, бр. 167/2010) и Закон за изменување и дополнување на законот за државните службеници (Службен весник на РМ, бр. 167/2010), ве известуваме дека од 01.01.2011 година, Агенцијата за државни службеници продолжува да работи под името Агенција за администрација.

Јас би прашала дали знае некој на кој начин се одвива интервјуто?
Тоа е вториот чекор, односно ако го положиш испитот потоа следи интервјуто.
Ако има некој што бил на такво интервју би го замолила да пише и да каже од прилика што е и како е.

Има отворено еден оглас за кој можеби сум заинтересиран, има некој идеја дали примаат и луѓе кои не се членови на политичка партија? Мислам реално правам муабет.

Реално не. Сигурно и сам го знаеше одговорот на твоето прашање.

Има некој што полагал ова?? Прашањата какви се?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom