Индиго деца

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто прво што ми паѓа на памет за овој феномен е еволуција, но некако многу брзо се случува...
Не знам...можеби универзумот го филтрира својот производ- човекот, што може да е реакција заради моменталната глобална психичка и духовна хендикепираност на човекот.

Баш сега видов...
На HTV2 во Четврток во 22:50h ќе има емисија на оваа тема.
Кој го интересира оваа сеуште необјаснета појава, може да си ја погледне емисијата.

Научниците и стручњаците се со слични мислења околу Индиго децата.
Во прашање е некој тип на еволуција која овој пат не доаѓа од самиот човек. Самите Индиго Деца, нивното доаѓање на земјата го опишуваат скоро на идентичен начин. Со нивната способност за поглед во минатото и за сеќавање на претходниот живот, можат да опишат многу работи. Велат дека патуваат како светлина и се во потрага на својата мајка, мајката ја бираат според бојата на својата аура, бараат стабилна и интезивна аура. По раѓањето, уште во најраните години ги покажуваат своите способности, хиперактивни, креативни, лесно учат, бунтовнички се поставуваат кон надредените, имаат неверојатни способности во совладувањето на високата технологија, ги интересира духовноста, надреалното...Има многу примери кога Индиго Дете може да извади предмет од кутија без да ја отвори, да слушне човечко одење на неколку километри оддалеченост, да знае што се случува позади многу ѕидови...Можат да ја видат аурата кај секој човек. Додека аурата на обичниот човек е разнобојна, нивната е со боја на Индиго, од таму и нивното име. Вреди да се спомне дека оваа боја кај обичниот човек ја има смао околу главата, односно околу центрите за размислување, кај Индиго децата со оваа боја е заокружено целото тело.
Самите велат дека се овде за да шират позитивна енергија на земјата, да ги ублажат досегашните негативни текови. Со порака се дека за неколку години, дел од северна Европа ќе биде под вода, дека ќе има големи катастрофи и технолошки колапс во Европа.
Се претпоставува дека на светот во моментот живеат околу 20 милиони такви деца. Во некои земји постојат посебни институции како овие деца можат да ги развиваат нивните способности. Но како што и спомнавме во претходните постови, дека можеби ќе бидат злоупотребувани, тоа и се случува. Имало обиди овие деца да бидат искористени во воени или економски цели. Општеството ги смета за недоволно развиени или психички заостанати. Подлежат на лекови и разни институции за недоволно развиени деца. Околу 4 милиони вакви или слични деца во Германија и околу 8 милиони деца во Америка се приморани од системот и надлежните да пијат лекови за да бидат послушни соговорници и да не ги искажуваат своите ставови и знаења, зошто ги сметаат за проблематични. Со еден збор, ги уништуваат.
Светла точка се организациите кои се почесто се јавуваат и кои се грижат за ваквите деца, им овозможуваат правилен развој, се борат за нивните права и ги учат родителите како да се однесуваат кон нив.
Како што велат, доаѓа време кога постарите ќе мора да се прилагодат кон помладите.
Доаѓа нов вид на човек.

humanoid напиша:
Научниците и стручњаците се со слични мислења околу Индиго децата.
Во прашање е некој тип на еволуција која овој пат не доаѓа од самиот човек. Самите Индиго Деца, нивното доаѓање на земјата го опишуваат скоро на идентичен начин. Со нивната способност за поглед во минатото и за сеќавање на претходниот живот, можат да опишат многу работи. Велат дека патуваат како светлина и се во потрага на својата мајка, мајката ја бираат според бојата на својата аура, бараат стабилна и интезивна аура. По раѓањето, уште во најраните години ги покажуваат своите способности, хиперактивни, креативни, лесно учат, бунтовнички се поставуваат кон надредените, имаат неверојатни способности во совладувањето на високата технологија, ги интересира духовноста, надреалното...Има многу примери кога Индиго Дете може да извади предмет од кутија без да ја отвори, да слушне човечко одење на неколку километри оддалеченост, да знае што се случува позади многу ѕидови...Можат да ја видат аурата кај секој човек. Додека аурата на обичниот човек е разнобојна, нивната е со боја на Индиго, од таму и нивното име. Вреди да се спомне дека оваа боја кај обичниот човек ја има смао околу главата, односно околу центрите за размислување, кај Индиго децата со оваа боја е заокружено целото тело.
Самите велат дека се овде за да шират позитивна енергија на земјата, да ги ублажат досегашните негативни текови. Со порака се дека за неколку години, дел од северна Европа ќе биде под вода, дека ќе има големи катастрофи и технолошки колапс во Европа.
Се претпоставува дека на светот во моментот живеат околу 20 милиони такви деца. Во некои земји постојат посебни институции како овие деца можат да ги развиваат нивните способности. Но како што и спомнавме во претходните постови, дека можеби ќе бидат злоупотребувани, тоа и се случува. Имало обиди овие деца да бидат искористени во воени или економски цели. Општеството ги смета за недоволно развиени или психички заостанати. Подлежат на лекови и разни институции за недоволно развиени деца. Околу 4 милиони вакви или слични деца во Германија и околу 8 милиони деца во Америка се приморани од системот и надлежните да пијат лекови за да бидат послушни соговорници и да не ги искажуваат своите ставови и знаења, зошто ги сметаат за проблематични. Со еден збор, ги уништуваат.
Светла точка се организациите кои се почесто се јавуваат и кои се грижат за ваквите деца, им овозможуваат правилен развој, се борат за нивните права и ги учат родителите како да се однесуваат кон нив.
Како што велат, доаѓа време кога постарите ќе мора да се прилагодат кон помладите.
Доаѓа нов вид на човек.
iskreno probav da citam od pocetok ama nekako mi se zdosadi pa barav niz postovove neshto kratko i jasno i evo ova nekako najmnogu mi odgovarashe:))Inaku temava eptem mi se sviga i prv pat slusham za ova:)nice job humanoid:)
sega ako ne ti e tesko da mi odgovoris :

Велат дека патуваат како светлина и се во потрага на својата мајка, мајката ја бираат според бојата на својата аура, бараат стабилна и интезивна аура
ovaj del ne mi e jasen.....vo potraga po koja majka??

Мајката која сите ние ја бараме, а тоа е нашата духовна водителка, она што секогаш се поистоветувало со некои деитети, тоа е мајката Природата, Моќта, сила, речи го како сакаш!!

humanoid напиша:
Нешто прво што ми паѓа на памет за овој феномен е еволуција, но некако многу брзо се случува...
Не знам...можеби универзумот го филтрира својот производ- човекот, што може да е реакција заради моменталната глобална психичка и духовна хендикепираност на човекот.

oh and another one:))
zashto mislis deka covekot e hendikepiran vo toj pogled?

Divider напиша:
Мајката која сите ние ја бараме, а тоа е нашата духовна водителка, она што секогаш се поистоветувало со некои деитети, тоа е мајката Природата, Моќта, сила, речи го како сакаш!!
jok ili deka ne sum spiena ko so trebiT ili zs priglupa sum nekogash ne kontam:))
Duhovna voditelka??demek Gospod?

RaGeAnGeL напиша:
Divider напиша:
jok ili deka ne sum spiena ko so trebiT ili zs priglupa sum nekogash ne kontam:))
Duhovna voditelka??demek Gospod?

Нека биде моќта со тебе, секогаш!!
Иванке, јас сум Џедај! Каков господ бараш од мене?

Д Форс, ти текнуе!!

a zaso tebe ne ti tekne deka se e to ustvari edna rabota kazana na poveke razlicni nacini??
nature created us fot each other....wether u like it or not :lol:

Па тоа и велам, Џедај, ние сме сфатиле шо е шо. А тоа дека ме створени еден за друг, знам, само ми ја кидна у Емерикана клета. Ај, ко ќе дојШ!!

hahaha ne praj mi be vaka be ke ja zaebam cela tema a bash e super....tuginata pusta da ostaneeee taa od libeto me razdeli :lol:

nego....ne znam zato olku fama se kreva okolku ova.....odsekogash imalo vakvi luge na zemjava....naj prost primer ...Isus :wink:

...In visions I was shown that we were in the process of birthing a new DNA structure, a new species. Unfortunately due to the current conditions and mindsets on the planet, my guides feared that the first generations of this species were endangered because their parents wouldn't understand what was "wrong" or different about them. It would soon become obvious to the parents that their children were brighter and stronger in every way, and that they were extremely psychic. Since their powers are not acceptable or even understood in our society, my guides were anxious that the children might turn off their power before they had a chance to use it, or even worse, would be encouraged to use it in unloving ways...

CNE_homepage_final.jpg

Тие треба да бидат новите жители на планетава. Дали, ние обичните, ќе им дозволиме!!?

CNE_homepage_final.jpg

nekoj ke im dozvolat nekoj ke gi koristat nekoj ke se protiv niv....normalna pojava...ama valjda neshto ke naucime od minatoto i ke gi prifatime

RaGeAnGeL напиша:
hahaha ne praj mi be vaka be ke ja zaebam cela tema a bash e super....tuginata pusta da ostaneeee taa od libeto me razdeli :lol:

nego....ne znam zato olku fama se kreva okolku ova.....odsekogash imalo vakvi luge na zemjava....naj prost primer ...Isus :wink:

Имало RaGeAnGeL. И јас се сложувам со тебе. Но чичко универзум видел дека не е доволно еден човек за да се сменат вредностите на земјата. Затоа се решил на друг чекор. Значи, не да се учат луѓето што е добро а што не, туку да се раѓаат деца кои ќе ги имат сите тие вредности во себе.
Ако не сме ние, нашите деца ќе бидат Џедаји :wink:

Each person comes into this world with a specific destiny--he has something to fulfill, some message has to be delivered, some work has to be completed. You are not here accidentally--you are here meaningfully. There is a purpose behind you. The whole intends to do something through you.-Osho

i nie imame nekakva si funkcija i tie ke imaat.....its all good :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom