Индиго деца

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај......................................стој.
Ништо не ти е ништо јасно.....нема везе. Не си органски портал(прашање е дали постојат:P) не е ни битно.
Не се нервирај до толку.
Никогаш се немам изнервирано кога сум дискутирал со тебе, баш си ми забавен :X3:

E sega, duri i na mene mi se namali mislenjeto za tebe, mislev deka nemozese da odi podole. Lesno reslivata zadaca prevzemena od ucebnik od sredno po pp...

Znaci priznavas deka si trol? A ova organski portal ne znam zosto postojano go upotrebuvas kako na navreda, smesno e. Kako na primer nekoj vernik da me narece demon ili opsednat. Voopsto ne veruvam vo takvi gluposti.

Jas te prasav kako kvantnata fizika go dokaza tvoeto suludo tvrdenje ti mi vikas so kvantna fizika. Okej, se mi e jasno. Tropna glupost i od tolkava ekspertiza po fizika ne znaes kako da se izvadis pa sega menuvas tema, tolku od mene.
--- надополнето: Jul 27, 2011 2:13 PM ---

Okej jas sfakam deka i tebe nemozam da te razubedam pa zatoa ke prestanam ovde, ti imas dete koe e najverojatno autist i smetas deka e 'posebno'. Moj zaklucok e deka ti veruvas vo ova zosto sakas da veruvas, imas potreba od toa a ne zosto tvoeto veruvanje e validno i opravdano. I nemav namera da ti se potsmevam.
ti ne mi se potsmevas mene,ti mu se potsmevas na se sto nemozes da go razberes,moeto dete ne e autist,naprotiv i da imam potreba da veruvam vo toa zatoa sto dojdov vo direkten kontakt so nestata za koi sto ti smetas deka se glupi
i edno prashanje kako mozes da tvrdis so tolkava sigurnost za nesto sto voopsto ne go razbiras,mislam deka temava e otvorena za luge koi imaat nekoja informacija,koi doziveale ili razbrale nesto pa da spodelat mislenje okolu toa,so koja cel nastapuvas tuka ti?da gi pravis site budali i na toj nacin da se istaknes sebe i lugeto treba da pomislat lele mnogu e pameten zatoa sto protivreci? pa mnozinata go imaat mislenjeto sto go imas i ti ama mnozinata luge nikogas ne se istaknuvaat se istaknale samo poedinci koi zastranile malku od postavenite granici na coveckiot razum i dosle do fantasticni rezultati,zatoa ti malo covece pomiri se so faktot deka si eden od mnogute ili najdi dtug nacin za da ja istaknes tvojata superiornost a ne so negiranje i podsmevanje na lugeto sto doziveale mnogu poveke od tebe

Никогаш се немам изнервирано кога сум дискутирал со тебе, баш си ми забавен :X3:
Зш би барал да ме банираат тогаш?;)
--- надополнето: Jul 27, 2011 2:27 PM ---
ti ne mi se potsmevas mene,ti mu se potsmevas na se sto nemozes da go razberes,moeto dete ne e autist,naprotiv i da imam potreba da veruvam vo toa zatoa sto dojdov vo direkten kontakt so nestata za koi sto ti smetas deka se glupi
i edno prashanje kako mozes da tvrdis so tolkava sigurnost za nesto sto voopsto ne go razbiras,mislam deka temava e otvorena za luge koi imaat nekoja informacija,koi doziveale ili razbrale nesto pa da spodelat mislenje okolu toa,so koja cel nastapuvas tuka ti?da gi pravis site budali i na toj nacin da se istaknes sebe i lugeto treba da pomislat lele mnogu e pameten zatoa sto protivreci? pa mnozinata go imaat mislenjeto sto go imas i ti ama mnozinata luge nikogas ne se istaknuvaat se istaknale samo poedinci koi zastranile malku od postavenite granici na coveckiot razum i dosle do fantasticni rezultati,zatoa ti malo covece pomiri se so faktot deka si eden od mnogute ili najdi dtug nacin za da ja istaknes tvojata superiornost a ne so negiranje i podsmevanje na lugeto sto doziveale mnogu poveke od tebe
Него му треба како воздух материјалистичкиот поглед на светов.
Да не сум бил како него не би знаел за што се работи :)

Индиго чилд "феноменот" е измислен пред едно 40тина години и многу луѓе се збогатиле на такви лековерни луѓе како тебе. Како прво, лесно е да се каже "ти не разбираш" и со тоа да отфрлиш секаква критика спрема твоето верување, второ твоето субјективно iискуство не кажува ништо. Постојат луѓе кои веруваат дека биле киднапирани од марсовци, постојат луѓе кои веруваат дека зборувале со мртви и што докажува тоа? Ништо. Верувањето не докажува ништо освен дека постојат луѓе кои веруваат има кажано еден филозоф. Како трето, те прашав, зошто од безбројте недокажливи тврдења ти го одбра само ова? Очигледниот одговор е дека ова верување ти одговара на тебе, и ти сакаш да веруваш во ова, а тоа е селективно размислување.
--- надополнето: Jul 27, 2011 2:30 PM ---
Зш би барал да ме банираат тогаш?;)
Пцуењето не е културно, затоа :P

Индиго чилд "феноменот" е измислен пред едно 40тина години и многу луѓе се збогатиле на такви лековерни луѓе како тебе. Како прво, лесно е да се каже "ти не разбираш" и со тоа да отфрлиш секаква критика спрема твоето верување, второ твоето субјективно не кажува ништо. Постојат луѓе кои веруваат дека биле киднапирани од марсовци, постојат луѓе кои веруваат дека зборувале со мртви и што докажува тоа? Ништо. Како трето, те прашав, од безбројте недокажливи тврдења зошто го одбра само ова? Очигледниот одговор е дека ова верување ти одговара на тебе, и ти сакаш да веруваш во ова, а тоа е селективно размислување.
pa normalno e covek da se potpira vrz logika fakti i sl koga na svetot se pojavuvaat premnogu "misterii",na internet skoro sekoja informacija e zloupotrebena i ova za indigo decata e premnogu loso prezentirano jas kazav i pak ke se navratam,ova ne e naucna fantastika ili nesto nadprirodno,se raboti za evolucija luge ucime za toa vo petto odelenie,ako evolucijata za vas e nevozmozna togas nemalo da postoime nemozam da poveruvam kolku si ogranicen duri se smejam vo momentov dur pisuvam,tolku niska svest vo tolku golema zabluda.... nemam komentar.normalno e ova so decava,sekogas idnite generacii sto se ragaat se pointelegentni od svoite roditeli toa e fakt toa bi trebalo barem da go razberes,coveckiot vid se soocuva so uste edna evolucija,ovoj pat idnite generacii se so cista dusa poradi toa sto covectvoto stravuva od samounistuvanje i evoulira vo vid koj se grizi za prirodata,koj ne e sklon kon unishtuvanje,koj se saka i zastituva sam sebe zatoa sto samo taka moze da opstoi,znaci svesnosta na lugeto evoulira,stanuva pogolema,ako ova nemozes da go razberes vrati se vo petto odelenie i nauci za toa sto e evolucija

Јас ќе бидам на форумов додека јас сакам, не ти.
Тоа е прво а втора работа е кодошењето е пичкарска работа.
Посебно некој со кого дискутираш секој ден речиси, инаку јас имам другари што си ги пцујам редовно.:)
Никому ништо а ти ....... за мајка ти ли ке се секираш толку :P
Tи не ми си ми другар за да ме пцуеш. Кога некој те ремети до коска пробај да му вратиш, но не со селски пцовки. Постов кажува се #421
--- надополнето: Jul 27, 2011 2:43 PM ---
pa normalno e covek da se potpira vrz logika fakti i sl koga na svetot se pojavuvaat premnogu "misterii",na internet skoro sekoja informacija e zloupotrebena i ova za indigo decata e premnogu loso prezentirano jas kazav i pak ke se navratam,ova ne e naucna fantastika ili nesto nadprirodno,se raboti za evolucija luge ucime za toa vo petto odelenie,ako evolucijata za vas e nevozmozna togas nemalo da postoime nemozam da poveruvam kolku si ogranicen duri se smejam vo momentov dur pisuvam,tolku niska svest vo tolku golema zabluda.... nemam komentar.normalno e ova so decava,sekogas idnite generacii sto se ragaat se pointelegentni od svoite roditeli toa e fakt toa bi trebalo barem da go razberes,coveckiot vid se soocuva so uste edna evolucija,ovoj pat idnite generacii se so cista dusa poradi toa sto covectvoto stravuva od samounistuvanje i evoulira vo vid koj se grizi za prirodata,koj ne e sklon kon unishtuvanje,koj se saka i zastituva sam sebe zatoa sto samo taka moze da opstoi,znaci svesnosta na lugeto evoulira,stanuva pogolema,ako ova nemozes da go razberes vrati se vo petto odelenie i nauci za toa sto e evolucija
Очигледно ти погрешно го имаш сфатено концептот индиго деца, самото мислење дека се раѓаат деца со натприродни моќи и се дојдени овде да не обединат во љубов и хармонија е тотална глупост. Ако ти сметаш дека твоето дете не спаѓа во оваа дефиниција тогаш атрибутот индиго е само безвредна и непотребна титула.

Tи не ми си ми другар за да ме пцуеш. Кога некој те ремети до коска пробај да му вратиш, но не со селски пцовки. Постов кажува се #421
--- надополнето: Jul 27, 2011 2:43 PM ---

Очигледно ти погрешно го имаш сфатено концептот индиго деца, самото мислење дека се раѓаат деца со натприродни моќи и се дојдени овде да не обединат во љубов и хармонија е тотална глупост. Ако ти сметаш дека твоето дете не спаѓа во оваа дефиниција тогаш атрибутот индиго е само безвредна и непотребна титула.
kako prvo da te prasam dali znaes zosto se nareceni indigo?kako vtorotie deca ne se rodeni so nadprirodni moki tuku so pogolema svesnost(so porazvien mozok od nasiot) i so mnogu pocista dusha(ne se zlobni i skloni kon unistuvanje itn.)
kako treto i najbitno Ti mislis deka se sto se kosi so tvoeto razmisluvanje ne e tocno veruvas samo vo logicni,opiplivi i provereni nesta,togas zosto si poveruval deka indigo decata se so natprirodni moki,na internet se se zloupotrebuva,zosto kako racionalist ne si razmislil i da svatis deka e preuvelicano.indigo decata postojat i se nasekade okolu nas no se obicni luge so pogolena svest kako rezultat na evolucija

kako prvo da te prasam dali znaes zosto se nareceni indigo?kako vtorotie deca ne se rodeni so nadprirodni moki tuku so pogolema svesnost(so porazvien mozok od nasiot) i so mnogu pocista dusha(ne se zlobni i skloni kon unistuvanje itn.)
kako treto i najbitno Ti mislis deka se sto se kosi so tvoeto razmisluvanje ne e tocno veruvas samo vo logicni,opiplivi i provereni nesta,togas zosto si poveruval deka indigo decata se so natprirodni moki,na internet se se zloupotrebuva,zosto kako racionalist ne si razmislil i da svatis deka e preuvelicano.indigo decata postojat i se nasekade okolu nas no se obicni luge so pogolena svest kako rezultat na evolucija
Јас не верувам во тоа, само кажувам која е општата дефиниција за индиго деца. А вреди и да се напомене дека и сите научници во полето на еволуцијата го отфрлаaт концептот на индиго деца како псевдонаука, значи тезата дека се работи за поеволуирани не држи вода зошто како прво не постои никаков научен доказ кој би потврдил дека се раѓаат такви деца, како второ сите способности на индиго децата се толку општи, неопределени и никако посебни, што под нив може да потпадне скоро секој, то ест и генералната популација или "тие обичните". Под ист принцип функциоираат и слични измами како на пример астрологијата.

Концептот на индиго деца не би имал смисла ако не се прифати тоа дека има повеќе димензии на постоење.
Незнам како овде се вклопува стринг теоријата и слично.
Не викам дека верувам дека постојат, не викам и дека непостојат.
Да можев да правам муабет со некого да кажев мислење, вака можам да кажам дека незнам.
Така целата идеја е дека индиго децата се инкарнираат овде од некое друго место(карма не постои за нив).
Без оваа претпоставка ништо од индиго децата :)

karma ne postoi za tie sto se prv pat tuka ...znaci nemaat karma od tuka od zemjata , mozno e da imaat od nekoe drugo mesto ili nivo na postoenje , ne znam , ama ima lugje sto se prv pat tuka , tie se rodeni pod brojot eden, a moze da se rodis na zemjata so broj od 1 , do 9, znaci kako edinica nemas karma, zatoa sto nemas minati zivoti

karma ne postoi za tie sto se prv pat tuka ...znaci nemaat karma od tuka od zemjata , mozno e da imaat od nekoe drugo mesto ili nivo na postoenje , ne znam , ama ima lugje sto se prv pat tuka , tie se rodeni pod brojot eden, a moze da se rodis na zemjata so broj od 1 , do 9, znaci kako edinica nemas karma, zatoa sto nemas minati zivoti
Ај објасни ако сакаш за броевите.:)

gi sobiras cifrite od denot mesecot i godinata edna po edna se dodeka ne dobies ednocifren broj od 1 , do 9
--- надополнето: Jul 27, 2011 4:22 PM ---
znaci toa ti doagja kako skolo od prvo do eveto vo koe imas zadac da se razvies dovolno(ako ne se zeznes i potpadnes ...) za da go nadmines nivoto nareikarnacija vo fizickiot svet i prodolzis da evoluiras vo vishite duhovni svetovi...

Мене ми е собирокот 9, и што би значело тоа?

:cautious:
И јас бев дете еднаш.
Bravo za tebe....si bil dete!
ali ko so gledam uste mi licish na dete .......ali nvm
--- надополнето: Jul 28, 2011 3:04 PM ---
gi sobiras cifrite od denot mesecot i godinata edna po edna se dodeka ne dobies ednocifren broj od 1 , do 9
--- надополнето: Jul 27, 2011 4:22 PM ---
znaci toa ti doagja kako skolo od prvo do eveto vo koe imas zadac da se razvies dovolno(ako ne se zeznes i potpadnes ...) za da go nadmines nivoto nareikarnacija vo fizickiot svet i prodolzis da evoluiras vo vishite duhovni svetovi...
A sto ako go ziveesh posledniot,...t.s demek ti sledi nesto drugo ili si na samiot FINISH!?
Bravo za tebe....si bil dete!
ali ko so gledam uste mi licish na dete .......ali nvm

A sto ako go ziveesh posledniot,...t.s demek ti sledi nesto drugo ili si na samiot FINISH!?
Ne za dr me interesira tvoeto mislenje :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom