IndieRoyale Bundle

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.182
Поени од реакции
6.094
Локација
San Antonio TX
Се работи за временски ограничени понуди за купување на indie игри за ефтини пари во bundle, значи нешто слично како Humble Bundle.

http://www.indieroyale.com/

Моментално е во тек понудата на првиот bundle, The Launch Bundle. Игрите понудени се:
- A.R.E.S. Extinction Agenda (може да се активира на Steam и Desura)
- Gemini Rue (може да се активира на Desura)*
- Sanctum (може да се активира на Steam)
- Nimbus (може да се активира на Steam и Desura)

*има информации дека наскоро ќе бидат додадени и Steam клучеви за Gemini Rue, со оглед на тоа дека играва беше пуштена на Steam на 26.10.2011, значи по започнувањето на понудата на овој bundle.

За секои 10 илјади продажби, во bundle-от ќе биде додаден еден DLC за Sanctum. Моментално има 20 илјади продажби. Изгледа не очекувале оволку, па следното DLC го даваат на 70 илјади.

Планирано е да има нов bundle на секои 2 недели. Наредните 3 се:
The Difficult 2nd Bundle
The Really Big Bundle
The Alpha Fund Bundle

Интересното е тоа што колку повеќе луѓе го купуваат bundle-от, цената расте. Ама ако некој плати повеќе од минимумот, цената паѓа.

+1
+2 ако треба.

Само ме заебава нешто мене со трансакцијата.

Хаха, го земав пред пола саат за 3,65 а сега е 2,81 :) Нормално не сум евреин за помалку од едно евро да жалам. Одма купив првиот момент кога видов дека цената е под 3,8 пошто само толку имав на картица.

Интересен е методов на менување на цената. Многу подобро од Humble Bundle за кој што сум сигурен дека многу луѓе се циганчат и даваат по 0,01...

Одма ги добив клучевите за Steam од сите игри, вклучувајќи ја Gemini Rue и DLC-ата за Sanctum, и ги активирав без никаков проблем.

Излезе новиот bundle, The Difficult 2nd Bundle.

Игрите се:
- Nightsky
- Fate of the World
- Scoregasm
- Ben There, Dan That! and Time Gentlemen, Please! (ова се две игри)

Сите можат да се активираат на Steam и Desura. Scoregasm ја нема во Steam Store, така да ова е единствениот начин да ја имате оваа игра на Steam. :)

Bump tump.

Fate of the World...

FATE
OF
THE
WORLD

Ehee celiot svet a zavisi od mene. Ne e mala rabota.

Покрај DLC-ата за Fate of the World кои беа додадени вчера, денес се додадени уште две игри во bundle-от:

Irukandji
Bullet Candy Perfect

Нема Steam клучеви за овие две игри, само Desura. За Steam корисниците - Доколку не сакате да користите втора платформа за вашите игри, секако достапна е и DRM-free верзија од игрите.

Really Big Bundle е достапен за pre-order по цена од 2,95 евра па нагоре. Сеуште не е објавено кои игри ќе ги содржи, ама се шпекулира дека една од игрите ќе биде Really Big Sky.

Овој bundle требаше да излезе овој четврток, ама ќе биде одложен за после Thanksgiving празникот, значи за наредната недела. Со ова, Indie Royale го напуштаат вадењето на нов bundle стриктно секои две недели. Повеќе можете да прочитате тука.

Го пуштија Really Big Bundle.

Како што се очекуваше, една од игрите е Really Big Sky. Овој bundle е единствениот начин да се добие оваа игра на Steam.

Другите се:
Runespell: Overture
Ctulhu Saves The World
Eufloria
(BONUS) Breath of Death VII - игра која се продава на Steam заедно со Ctulhu Saves The World.

Сите игри можат да се активираат на Steam и Desura.

The X-mas Bundle

1. The Blackwell Trilogy Remastered - Авантура од Wadjet Eye Games, истото студио кое стои позади Gemini Rue. Светска премиера на ремастеризираната верзија, ќе биде достапна за купување на Steam за месец дена, така да овој bundle е единствениот начин да се добие оваа трилогија порано.

2. Eets - Врска немам што е ова, али 2006 освоила некаква награда за Casual Game of the Year.

3. Dino D-Day - Multiplayer игра во Source engine. Ептен многу ја вреѓаат и лоши оценки има. Али мора да се искуси борбата помеѓу Американците и наци диносаурусите. :)

4. The Oil Blue - Симулација на ископување и продавање нафта. За разлика од другите игри во овој bundle, ја нема на Steam. Може да се активира на Desura и секако има и DRM-free верзија.

5 копии се од the ship, и пријателите добиваат уште по една копија за нивните пријатели.

5 копии се од the ship, и пријателите добиваат уште по една копија за нивните пријатели.
Па пишит во кометарите на сајтот :D.
А чеј како оди ова рекурзивно? хаха
Ти добиваш плус 2 копии, тие плус една а понатаму плус ниедна.

Го немам уште земено оти чекам да му падни цената за некој цент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom