Imotmo pravni raboti

Член од
25 јули 2024
Мислења
6
Поени од реакции
0
Mojata kp e zatvorena od 4 strani zaizlez na ulica treba da pominan niz kp pred mene koja glasi na rn aima legalen objekt vo dup ima obelezano kolski pristap vo katastar me pa sosedot stava ograda spored katastar plan
Автоматски споено мислење:

Mojata kp e zatvorena od 4 strani zaizlez na ulica treba da pominan niz kp pred mene koja glasi na rn aima legalen objekt vo dup ima obelezano kolski pristap vo katastar me pa sosedot stava ograda spored katastar plan

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.679
Поени од реакции
4.073
Мислам мора да ти остават пат дури и да е приватно земјиште ама мора да си платиш т.е да ги обештетиш за истото. Е сега бидејки во случајов пишуваш дека е земјиштето државно тогаш ситуацијата би требало да ти е уште полесна, прво информирај се во општината како оди целата постапка или плати си консултација со адвокат да те упати најубаво - на форум не очекувај многу за вакви работи.

Член од
25 јули 2024
Мислења
6
Поени од реакции
0
Noohu blagodaran za vnimanieto seto toa go pravam ama bavno odi rabotata

Член од
9 август 2024
Мислења
1
Поени од реакции
0
koja e kaznata za organiziran kriminal, da se izvadi imoten list so pomos na organiziran kriminal so cel da se dobie (ukrade) imot sto bi mi pripagal mene? da objasnam, celiot imot bese na tatkomi i malku imase drugiot brat, i toa i toj go stekna so izmama, me izmamia deka ke potpisuvame dokumenti za majkami vo germanija, a vsushnost tie dokumenti da ti bile za imot. znaci me izmamija da im stavam potpis za imot, a jas neznaev za toa. no drugiot brat izvadi imoten list, a prethodno vo katastar koga odev da prasam za imotot, tamu mi velea deka se e na tatkomi.

Последно уредено:
Член од
2 март 2016
Мислења
511
Поени од реакции
512
koja e kaznata za organiziran kriminal, da se izvadi imoten list so pomos na organiziran kriminal so cel da se dobie (ukrade) imot sto bi mi pripagal mene? da objasnam, celiot imot bese na tatkomi i malku imase drugiot brat, i toa i toj go stekna so izmama, me izmamia deka ke potpisuvame dokumenti za majkami vo germanija, a vsushnost tie dokumenti da ti bile za imot. znaci me izmamija da im stavam potpis za imot, a jas neznaev za toa. no drugiot brat izvadi imoten list, a prethodno vo katastar koga odev da prasam za imotot, tamu mi velea deka se e na tatkomi.
Најдобро целиот случај пријави го директно во Основно јавно обвинителство, барај да ти закажат средба со јавен обвинител, објасни му и ако јавниот обвинител процени дека има елементи на сторено кривично дело ќе отвори предмет по допрен глас т.е. од вашата изјава како оштетена страна.

Не може никој да ти одговори на прашањето затоа што јавниот обвинител одлучува по која основа ќе го гони сторителот односно со дејствијата на сторителот кое кривично дело било сторено и врз основа на тоа во Кривичниот законик се пропишани казните за кривичното дело за кое ќе се гони сторителот.

Kajgana Shop

На врв Bottom