Имате ли навика да се ценкате кога купувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Да се ценкам за се не дека ќе ми смени нешто ако потошам 100 или 200 ден повеѓе него чисто раљди занимација се ценкам

Zavisi za sto ama ne precesto.Kako i da e obicno samite mi baraat pomalku koga ke vidat deka razmisluvam i ne mi se davaat tolku pari a sakam da go kupam toa.

Јас не се ценкам али баба ми колку се ценка тоа е невидено хахха

nikogas ne se cenkam , mrazam cenkanje,takvo nesto bas me nervira

Неам навика да се ценкам. Глупо ми е да се ценкам, дали 100 денара повеќе или помалку ке потрошам.

Иам едно другарче и нон стоп се ценка коа купува облека или што знам шо, и коа ќе почне да се ценка доаѓа до карање со продавачот, а некад и нема да го купи тоа што го одбрал бидејќи продавачот не му спуштил 100-ка...
А мене ми иде да се помочам од смеа.... :) :)

зависи ако купувам за мене да ама ако е за друг никако,а инаку имам навика :angry3: :angry3: да се ценкам

си се ценакам ако е местото такво и ти дозволува ама бога ми и иде нон-стоп ми успева едно 50-100 ден да спуштам хи хи
ако неќе културно ќе му речам :bip: и среќата ќе си ја побарам на друга тезга

Ценкање :icon_lol: леле колку сум јас добар во тоа, баш сега брзо имав едно ценкање, :icon_lol: поминувам скопје по чаршија и во еден бутик онака на поминување видов едни пантолони ама мерак ми остана, и му се ставив на продавачот.
ОrTacE: колку бе шефе пантолониве...продавачот: 400, го глеам и му викам OrTacE:ке ги даеш за 250 или да одам нема да имам за јаденје, и ми вика продавачот:не бе јас од 600 ги спуштив на 400 па ти ми бараш за 250 нема шанси, и јас ни 2 ни 3 него 4 фаќам врата за да си одам и ете го тој, продавачот: чекај дечко чекај на земи ги....:icon_lol::icon_lol::icon_lol: пс. зашто да не,засто за тие пантолони да фрлам 400 денари кога мозам за 250, е после тоа не дека немав пари ама имав 150 ден. повејке.:lud:

За ситни работи, скоро никогаш, а за крупни ствари знам да се пазарам. И да не чујам коментари, ја не сум циган, циганчење итн. Јасно?
bibika напиша:
Јас изгледа сум изрод.:(
Ниту одам во шопинг,ниту на пазар,ниту се ценкам,ниту прашувам колку чини.МРЗАМ ПАЗАРЕЊЕ,ДУЌАНИ,ГАРДЕРОБИ,ПРОБАЊЕ,ЦЕНКАЊЕ,ПЛАЌАЊЕ.
Чисто губење време!!!
Да не бев женет одма те барав да те грабам...Ти си стварно изрод од женскиот род:je: (во позитивна смисла)...

Се ценкам...во стилот 3 за 100. :pos:

Тука кај нас не се ценкам, зашо таква ни е климата никој не ти намалува и не се ни замарам со ценкање. Ама пример има некои земји каде глупаво е да не се ценкаш,сакам да речам таму ако не се ценкаш биди сигурен дека те прелажале зашо таа првата цена никогаш не е и правата цена.Затоа Истамбул,Египет сите тие арапските земји - нормално и природно е да се ценкаш, е таму сум невиден трговец,цената и повеќе од пола можам да им ја намалам,ама тука некако не ми оди бизнисот...

NEEEE glupo mi e toa ajde sea za 100 pomalku ili poveke + sram mi e!:):):):):)

Nikogash ne se cenkam.Edno stavno ne mozam, i ne sakam

Немам.
Никогаш не ми се случува тоа..нити сум пробала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom