Илузијата Господ - the god delusion

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
сте се запрашале ли од каде и од кого првин слуснавте за госпот,уствари дали воопшто сте имале избор,дали ќе верувате или не дали ви биле предочени сите факти и црковни и религиозни без притисок самите да одлучите штое вистината,или баба му рече на дедо дедо на тато тато на мене

Јас сам одлучувам од дете скоро за се па и за ова.

Аман веќе луѓе, па зар и на Бадник ќе продолжите со провоцирања. Не се работи тука за дали веруваш или не се работи за ПОЧИТ спрема тие на кои сето ова им значи. Имајте милост аман. Никој не ве тера да верувате, само малце почит...

Добро не мора на секоја тема да ставаш клипови.Може за промена да кажеш свое мислење.Толку вртиш дека нас ни е „испран мозокот“ ама изгледа како тебе да ти е.

Аман веќе луѓе, па зар и на Бадник ќе продолжите со провоцирања. Не се работи тука за дали веруваш или не се работи за ПОЧИТ спрема тие на кои сето ова им значи. Имајте милост аман. Никој не ве тера да верувате, само малце почит...
Si prasa deckoto od kade ti e idejata za tvojata religija, koj ti ja nametnal, si ja prifatil kriticki ili samo onaka mehanicki, so sea pocit sprema nekoj ako ne sum ja za toa ako smetam deka ne e ispravno da veruvam, vo nesto, zasto koa mozam kriticki da preispitam i moe e dali ke ja prifatam ili otfrlam nekoja tradicija, inace za pocit so moze kako covek da go pocituvam toj drugiot i za nekoi dr. raboti ama ako smetam deka nekoja religija e loso za da veruvas vo nea kako da ti objasnam neznma kako moze pocit, zasto toj drugiot ne go pocituva moeto mislenje koe ja otfrla religijata zasto mora voopste da pripagam negde vo nekoj sistem?

добро де што сте запнале за тоа дали веруваме или не, ако не верувате ваша работа и остајте ги другите да си веруваат во она што мислат дека е најдобро за нив и не се трудете да наметните ваше мислење

бре бре,се помодерни и помодерни мислења,кој ти кажа-мама ми кажа за Господ и јас сама го засакав и верувам во него,кој не верува негово право,да не ги разубедува другите

Добро не мора на секоја тема да ставаш клипови.Може за промена да кажеш свое мислење.Толку вртиш дека нас ни е „испран мозокот“ ама изгледа како тебе да ти е.

гледаш тоае разликата помегу атеистите и верниците кајнас работат факти и опипливи докази а кајвас само празни зборови

Сисе запрашл некогаш:
-дали ако ми кажале дека ако сум атеист и ако штрчам од масата сум сигурно попаметен од неа.
-дали ова паламудење дава контраефект и ствара одбивност за мојата “кауза’’.
-дали ми е крива религијата што сум вака ретардирани,и зашто не??

atheist-heaven.jpg

гледаш тоа е разликата помегу атеистите и верниците кајнас работат факти и опипливи докази а кајвас само празни зборови

И ние верниците работиме со докази само што нашите не се толку опипливи за раката и толку воочливи за окото колку што се опиплви и воочливи за срцето и душата само штета што не сите имааат доволно развиен осет на срцето па се однесуваат како слепи кои тврдат дека светлината не постои иако сите ги убедуваат во спротивното.

P.S
"Господ бог е како воздух тоа што не го гледаш не значи дека не постои"
"Блажени се оние кои ќе поверуваат а не виделе"
(од новиот завет на библијата)

гледаш тоае разликата помегу атеистите и верниците кајнас работат факти и опипливи докази а кајвас само празни зборови
Kај нас некогаш проработува и правописот и граматиката.
Инаку не видов факти во твоите теми,освен клипови од јутуб.
Од кога јутуб е веродостоен извор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom