Илузија ли е дека ќе ни биде подобро во ЕУ?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
815
Македонија и Србија се наоѓаат во слична ситуаиција со дополнителните услови и некритериумите кои им се задаваат на нивниот пат кон ЕУ. Меѓутоа, српските политичари барем имаат храброст на проблемите да им погледнат во очи и јасно да ги идентификуваат и гласно да ги изговорат. Српскиот народ кажа дека освен ЕУ се има и друга алтернатива и дека ЕУ не е приоритет за нив, зошто победија на последниве избори СНС и СПС.

Петковиќ, потпарол на Демократската партија на Србија, ја даде следнива изјава на 30.07.12:
...Политиката дека ЕУ нема алтгернатива доживеа крах на изборите (во Србија), оти сакаше да ја жртвува Србија заради илузијата за подобар живот во ЕУ, која се наоѓа во најсериозни политички и економски проблеми од своето основање....
Понатаму тој вели дека сите услови според кои Србија треба да се одрече од Косово заради ЕУ, делуваат бесмислено, оти “денеска е повеќе од јасно дека идејата дека треба дел од земјата и судбините на луѓето да дадеме само поради фатаморганата која се вика ЕУ, е само утопија“.
Извор: РТС, http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1148408/DSS: EU je fatamorgana.html

Србија се условува со Косово, а Македонија со името на државата, а со тоа пропратно и со идентитетот на цел еден народ.

Бидејќи постои јасна поврзаност на Србија и Македонија во врска со односот што ЕУ го има спрема нашиве две земји, дали мислите дека истиве работи што српскиов политичар ги истакнува за односот Србија-ЕУ, важат и за нас, односно пропагандата дека со евентуалниот влез на МКД во ЕУ наводно ќе ни се подобри животот е улузија, а да се жртвува идентитетот на народот и името на државата само поради “фатаморганата“ ЕУ (која е во длабоки политички и економски проблеми) е утопија?

Па не растат пари на дрвјата во ЕУ ..

Да упикаме кај нас една руска и една кинеска воена база, па да видам дали ќе има тогаш услови!

И јас го мислам истото(y)

Нека изградат Русија и Кина по една база кај нас, веројатно веднаш влагаме во ЕУ и НАТО како Р. Македонија и Македонци.

Ама дали пак ќе ни биде добро во ЕУ и НАТО или подобро со новите велесили Кина и Русија, треба политичарите да пресметаат.

Коа ке ги покачат платите и без еу ке биде добро бе :)

И јас го мислам истото(y)

Нека изградат Русија и Кина по една база кај нас, веројатно веднаш влагаме во ЕУ и НАТО како Р. Македонија и Македонци.

Ама дали пак ќе ни биде добро во ЕУ и НАТО или подобро со новите велесили Кина и Русија, треба политичарите да пресметаат.
Русија е далеку од велесила, а Кинезите ги заболе за нас, ние за нив не пстоиме, свестете се, нема алтернатива.

Русија е далеку од велесила, а Кинезите ги заболе за нас, ние за нив не пстоиме, свестете се, нема алтернатива.
Има. Братсво и единство со арапите. Може и со Азербејџан и таквите земји.. Тие се моментално веле сили на финансиски план.

Не знам колку влезот во ЕУ би променил нешто на најниската социјално загрозена категорија...Тие и понатаму ќе страдаат, а тие што имаат, ќе имаат уште повеќе...

Има. Братсво и единство со арапите. Може и со Азербејџан и таквите земји.. Тие се моментално веле сили на финансиски план.
За нас сите се финансиски веле-сили, до тоа дереџе сме.

Ај објасни ми го ова жити се..:facepalm:

Дечко, удав досаден си. Треба уште многу да учиш за иронијата и сарказмот.

Дечко, удав досаден си. Треба уште многу да учиш за иронијата и сарказмот.
А каде виде дека користам иронија и сарказм ?
Имаш игнорирај копче, те молам искористи го.

А каде виде дека користам иронија и сарказм ?
Имаш игнорирај копче, те молам искористи го.

Не сакам, секогаш ми е интересно да читам како некој се обидува да биде кул со иронија и сарказам на средношколец...

;)

Сериозно, колку години имаш? 17-18, тука негде?

Не сакам, секогаш ми е интересно да читам како некој се обидува да биде кул со иронија и сарказам на средношколец...

;)

Сериозно, колку години имаш? 17-18, тука негде?
Ако не ти, тогаш јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom