Или во НАТО или Македонија нема да постои

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Пак се навраќаме..на логичниот заклучок, доколку сме обколени со 3 НАТО земји и 1 Западен протекторат, која е заканата и од каде?

Од НАТО итселф?

Мене ми се повеќе од јасни оваквите пораки и онаа на Фрле и оваа на Тачи,само незнам дали на поголемиот дел од народот кој утре ќе излезе да гласа му се јасни?:toe:

Тачи на власт:Ко го слушав мислиш устата му се лепеше за добрите меѓунационални односи и добрата политика на владата,е сега опозиција јбг не е лесно...Баш ме интересира каква завршница ќе имаат овие избори помеѓу ДУИ,ДПА и Имер Селмани.Ако завршат како што јас мислам, тогаш има голема надеж за Македонија :toe:

НАТО ќе се распадне за десетина години.

ЕУ ќе издржи уште дваестина.

Македонија и натаму ќе си остане вечна.

Оф море мајко, какви drama queens имаме во државава. А да не го претеруваа до толку? Хиперболизирање до даска.

Штета бе што овие избори во игра на зборови се само НАТО ,изолација,ЕУ,предавници,изроди,...Мене искрено ми фалат филмовите за бугаризација,србизам :nesum:

za nas lesno ke izvadime pasosh od ALBANIJA i vratite ni se otvoreni sekade...nemojte da zaboravite ALBANIJA odi vo NATO:smir:
И?
Вратите секаде ти се отворени...секако...немој не ме радуј!
Каде тоа слободно се шета со Албански пасош?

Башка...ако се чувствуваш граѓанин на оваа држава, и барем малку ја сакаш...да не те прашувам и тебе она што ги прашувам оние кои вадат бугарски пасош, а?

Баш ме интересира каква завршница ќе имаат овие избори помеѓу ДУИ,ДПА и Имер Селмани.Ако завршат како што јас мислам, тогаш има голема надеж за Македонија :toe:
Ncuk, nema da zavrsat taka.

Daj da vidime da sklopime nekoja kombinacija da i pri drugiot slucaj ( koj e najverojaten ) napravime da ima golema nadez. Kako i da e, volja na narodot e, treba da se pocituva.:toe:

Да не губиме време за неважни прашања, потребно е што поскоро да се интегрираме во НАТО и ЕУ. Ова на митингот во Теарце го истакна кандидатот за претседател од ДПА, Мируше Хоџа. Мора да се најде решение за името, а прашањето дали Македонците имаат античко или словенско потекло треба да и се остави на науката, а не да се злоупотребува во политички цели рече Хоџа.

Лидерот на ДПА, Мендух Тачи, од бината во училиштето во Теарце го повтори ставот дека Македонија е пред финално решение. Или ќе се интегрира во НАТО или нема да постои.

- Кога разговарам со луѓе кои гласале за другата партија ги прашувам дали го дале гласот за да се градат цркви наместо џамии, Штипскиот универзитет да има поголем буџет од тетовскиот, да се запостави албанскиот јазик, кон Кичево да не се припијат општините Зајас и Осломеј. Знаете што ми одговараат, ништо ги креваат рамениците, рече Тачи.

Кандидатот за градоначалник на општина Теарце, Салајдин Беадини, рече дека ќе се заложи за решавање на инфраструктурните проблеми и подобрување на меѓуетничките односи во општината.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=47462&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
После векови на чемер, нели Македонија воскресна од пепелот, никој веќе не може да ја запре... Бог е со нас!!!

Штета бе што овие избори во игра на зборови се само НАТО ,изолација,ЕУ,предавници,изроди,...Мене искрено ми фалат филмовите за бугаризација,србизам :nesum:
Да бе, преминаа преку тоа веќе изгледа...

И?
Вратите секаде ти се отворени...секако...немој не ме радуј!
Каде тоа слободно се шета со Албански пасош?

Башка...ако се чувствуваш граѓанин на оваа држава, и барем малку ја сакаш...да не те прашувам и тебе она што ги прашувам оние кои вадат бугарски пасош, а?

oops nie sme albanci...a kolku sto znam ako zemjata e clenka na NATO nema vizi.

Bugarski pasosh vadat oni vashive...kojznae mozebi taka se custvuvaat

Да не правиме сценарија за нешто што и не можеме да си замислеме а тоа е распарчување на Македонија. Но факт е дека без влез во НАТО ( ЕУ нема потреба ) се нарушува територијалниот интегритет и суверенитет на нашата земја, да можеби НАТО нема да постои после 10 години, но во рок од тие 10 години Гејлада, Бугарија........... се јадни за нивниот сон деловите на јужна, источна Македонија, односно се појавува опасност на исток од Бугарија, на југ од Гејлада и на запад од Албанија кои веќе се членки на НАТО. И се додека тие се во НАТО ние имаме многу ниска позиција. Бидејќи главниот член на НАТО вели напад насочен против една или повеќе членки на НАТО ќе се смета како напад против сите нив. Така да со влегувањето во НАТО ни се обезбедени сите територијални права. Затоа не треба да го занемаруваме влезот во НАТО. :helou:

oops nie sme albanci...a kolku sto znam ako zemjata e clenka na NATO nema vizi.

Bugarski pasosh vadat oni vashive...kojznae mozebi taka se custvuvaat
Да претпоставам дека не се чувствуваш како малцинство, туку ја сметаш Македонија за своја земја...тогаш...како тоа ќе вадиш пасош на странска држава, независно од етничката припадност?
За „нашите“ кои вадат пасоши на Бугарија или сл. сум се изјаснил и ги сметам за предавници.
Бај д веј, НАТО членка или не, визите врска немаат со НАТО, туку со Шенгенскиот договор.
Информирај се!

Ncuk, nema da zavrsat taka.

Daj da vidime da sklopime nekoja kombinacija da i pri drugiot slucaj ( koj e najverojaten ) napravime da ima golema nadez. Kako i da e, volja na narodot e, treba da se pocituva.:toe:

Ќе ти кажам една случка од денес.Разговараме на работа со еден дечко од тетово Албанец за избориве,и он им објаснува на колегиве од Косово,Босна и Хрватска како некој Имер Селмани бил многу јак политичар уствари моментално најак политичар кај Албанците.
И пази Имер Селмани беше јак политичар се додека ја не се умешав во муабетот и му реков да друже прав си доста способен човек и единствен политчар кај нас кој ете не сака радикализирање на состојбите барем во предизборие и добивање на гласови само поради тоа што ќе каже нешто ,што не е добро ни за едните па ни за другите.

Така сеа и ти :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom