Игри на Linux Ubuntu

• Креатор на темата Креатор на темата david_91
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 мај 2008
Мислења
104
Поени од реакции
4
Kako da instaliram igra na linux ubuntu ?
Koga ce go stavam usb-to ne mi gi dava site faljovi od igrata i nemozam ni da instaliram ni da igram preku usb ...

Затоа ќе си инсталираш windows, многу заебанции има на linux-от за инсталирање на игри.

Се кладам на 100 денари дека ова ви треба за да инсталирате кантер или воркрафт(ДОТА) нашкола :)

Се кладам на 100 денари дека ова ви треба за да инсталирате кантер или воркрафт(ДОТА) нашкола :)
Се слагам со тебе хахах ноггу е досадно нема шо да правиш цело време требе тоа змиичето да го играиш.:toe:

Се слагам со тебе хахах ноггу е досадно нема шо да правиш цело време требе тоа змиичето да го играиш.:toe:

Ај дај 100 денари :pos2:.

Кај нас исклучени се од струја, ни тоа не можеме да го играме :).

Abe ako znaj nekoj neka kazi ako ne...

Bravo za kladbava kako pogodi deka za na skolo e ?:smir:

Абе ај седите и учите математика таму.... Игри нашкола, аман :tv:

Pisi vo konzola "sudo apt-get install wine", pod uslov da go imas passot za SU- super user, so ovaa komanda ustvari instaliras emulator kao na XP so se instalira emulator za da igras igrici od Soni.

Posle toa ja instaliras isto ko na WIn.

Probaj bi trebalo da funkcionira :)

да не ја има таа играта Same Gnone за на икс пе?
:)

да не ја има таа играта Same Gnone за на икс пе?
:)
Aууу, играва ме вади од такт. :)
Во школо сите само неа ја играат, рушат рекорди цело време, како не знам што да направиле, али ептен е големо ривалството и конкуренцијата за играва.

Да да ..играва е заразна на школо...кога нема интернет,и само тоа да се игра.. :)

ај ако ја има за икс пе нека пише..
јас барав ама нишо.. :smir:

:salut:

Сум слушнал за кантер страјк специјално за линукс но не знам од кај можеш да ја најдеш а ако сакаш кантер да мќскаш на линукс ке си најдеш wine и од таму ке си ја играш без оваа програма не можеш да играш 3д игри.

Ај дај 100 денари :pos2:.

Кај нас исклучени се од струја, ни тоа не можеме да го играме :).

Па многу лесно можеш да ги уклочиш само треба да ги приклучиш на старата инсталација(стариот штекер):icon_lol: не на новата и после кцаш:tv:

Гледам у школо, тоа тетрисот го играат со шифри, ама не ми е јасно како :nerv: ај ако знае некој нека помогне ако сака:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom