iGENEA институтот потврдува: НИЕ СМЕ ПОТОМЦИТЕ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ!

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Aу брате па овие машки им го забибериле на Циганите.Али уствари што е чудно Циган по потекло бил од Либан па од кај ќе биде да му се невиди.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Aу брате па овие машки им го забибериле на Циганите.Али уствари што е чудно Циган по потекло бил од Либан па од кај ќе биде да му се невиди.
Не бе тој што се кара таму мислел дека татко му е стар грк а по мајка има албански гени.

Него тоа што е интересно од тоа што читав, е дека маркерите специфични за илирите во античко време најмногу околу 30% се присутни кај жителите на денешна хрватска и босна, додека помалку односно околу 15% кај жителите на денешна Албанија.
А се утепаа некои убедувајќи дека денешните албанци се најдиректните потомци на илирите, ама испадна дека сепак хрватите и босанците се барем генетски гледано двојно повеќе илири од албанците.

И зошто ама зошто фирмава наместо во цирих не беше негдека во моја близина да си правев работен практикум.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
па не само тоа, таа тврдеше дека татко и е прво стар грк па после дека е дојден 1922 во егејска кога правеле размена на народите од Турција, а дури испадна дека татко и е од Либанон.
За мајка и велеше прво дека е староседелка-гркиња од Македонија и на крајот испадна дека мајка има илирски корени, па си кажа после и сама дека на мајка и потеклото и е од јужна Албанија... и еден наш таму ја зезаше малце вака:

1.Не сакам да знам колку горчливо се осеќаш сега од како дозна дека немаш АПСОЛУТНО НИКАКВА врска со Александар Македонски.

2.Да фалсификувате историја знаете многу добро како. Како изгледа вистината е сосема друга тема. Во спротивно од вас Афроазиати, ние ја носиме вистината во нас и сега некој Либанец си ја присвојува историјата на Александар Македонски, одлично. :)

3.Како е да се лажеш цел живот дека си гркиња или Македонка а на крајот испаѓаш Афроазијат? :)

Имаше многу повеќе и на други места, ама поради тоа што ептен грците почнаа, гледам избришале нешто, не им одговара да чита светот за нивните вистински корени па затоа спамираат.

Misirkov, им го поставив твоето прашање во врска со Сирија.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Лудница :)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Ах ќе заборавев да кажам, таа му даде контра вака нешто: јас сум горда на моите предци. :vozbud:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
па не само тоа, таа тврдеше дека татко и е прво стар грк па после дека е дојден 1922 во егејска кога правеле размена на народите од Турција, а дури испадна дека татко и е од Либанон.
МАЛИ не е ниту лебанон, ниту либанон туку ЛИБАН кратко и јасно, научи.

Инаку за него или неа, не приметив дали е машко или женско, според маркерите, потомците и/му живееле на теритеоријат ана денешен либан инаку генетски нејсродни биле со феникијците, значи не либанци туку феникијци. А исто така спомнува таа од лабараторијата дека според досегашните испитувања поради трговската традиција на феникијците, нивните гени се доста застапени низ целото средоземно море односно во сите медитерански земји.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
899
Поени од реакции
22
Благодарам за исправката со ЛИБАН! :)
Девојка е.
Да така е.
Bacillus gagous, и ти работиш нешто на таа струка или те мешам со некој друг што имам читано овде.?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Благодарам за исправката со ЛИБАН! :)
Девојка е.
Да така е.
Bacillus gagous, и ти работиш нешто на таа струка или те мешам со некој друг што имам читано овде.?
Студирам молекуларна биологија со главен предмет генетика во германија. Немам работено подетално на популациона генетика до сега. Сега за сега само со молекуларна генетика се занимавам, ама и покрај тоа имам учено и запознает сум со популационата генетика, може не ги знам маркерите на памет кои кои се ама знам какви се ефекти имаат мешање на народи и што е генпул и како може да варира и кои се основните статистички правила за застапеноста на одредени гени.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Човече јас слабо се разбирам од генетика.Па сакам ако има некој пописме од мене за овие работи да објасни...како се утврдува потеклото тие сигорно немаат ДНК од античкии Македонец па да споредуваат.Ако знае некој нека објасни

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Човече јас слабо се разбирам од генетика.Па сакам ако има некој пописме од мене за овие работи да објасни...како се утврдува потеклото тие сигорно немаат ДНК од античкии Македонец па да споредуваат.Ако знае некој нека објасни
Не немаат од антички македонец ДНА, но ако нашиве се нафатат да копаат повеќе ќе најдат некрополи од различни периоди и според нив ќе можат да се видат некои движења. Инаку тие што се во планините поизолираните села се обично позатворени општества и немаат толку мешање со други народи, и од тука тие се староседелци и носат многу поголем процент од тогашниот генпул. Додека сите тие што се во градовите поголемите административни и трговски центри се изложени на интензивно мешање со други народи, осбено со фактот дека ние сме на раскрсница и на времето многу стратешко место па затоа има и многу големо мешање на народи и со тоа збогатување на локалниот тогашен античко македонски генпул со гени од турците, илирите, словените, османлиите и така натаму.
Ама не ги земајте толку здраво за готово процентите кои ги наведуваат бидејќи сами кажуваат дека имаат сеуште многу малку испитаници од Македонија, па така статистичката грешка е релативно висока.
За да може колку толку поточна слика да се добие за генетскиот состев на македонското население треба да се испитаат по 1000 индивидуи од различни региони во македонија (северна, централна, јужна, југоисточна, југозападна итн. Македонија и тоа ако има можност по 1000 од градовите и по 1000 од поизолираните села за да се видат ефектите и колку статистички населението носи гени од тогашното старседелско население.

Еве да речеме поизолирано и понепристапно село во македонија е на пример, патишка река, или пак не знам какви им се обичаите во вевчани, ако се и за бракови така затворени како што кажуваат дека си се горид на селото и нејќат да се мешаат, тогаш и тие би биле добро село кандидат за еден таков модел.
Лазарополе тие што се таму старците исто така се добри примероци, или пка некои мариовски села се доста изолирани.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Па штознам колку држи вода тоа со мешањето на народите.Јас мислам дека во целиот македонски народ има многу малку туѓа крв.Ние сега сме традиционално и доста затворено општество а не пак пред 5 или 10 века.Единствено можеби во антиката Македонците да биле малку по космополитски расположени па да има некакво мешање со други народи,барем мене така ми изгледа.Е али па ми избега тоа што многу Срби се имаат доселено од кои денес половината и повеќе се декларираат како Македонци.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Па штознам колку држи вода тоа со мешањето на народите.Јас мислам дека во целиот македонски народ има многу малку туѓа крв.Ние сега сме традиционално и доста затворено општество а не пак пред 5 или 10 века.Единствено можеби во антиката Македонците да биле малку по космополитски расположени па да има некакво мешање со други народи,барем мене така ми изгледа.Е али па ми избега тоа што многу Срби се имаат доселено од кои денес половината и повеќе се декларираат како Македонци.

Ти можеш да мислиш што сакаш, ама во науката се додека не се испита експериментално ништо не се знае. Инаку да во 500 години турско биле македонците релативно затворени каок општество, ама не знаеш како било пред тоа, бидејќи тоа се финеси кои не стојат по историски записи толку точно.
Еве на пример мене би ми било интересно да видам што ќе покажат маркерите за мене, бидејќи ако гледам по моите баби и дедовци, од кај татако ми, дедо ми е од струга, баба ми од прилеп, од кај мајка ми страната баба ми е од тетово а дедо ми од бујановац.
Во основа воопшто не би требало ни да се покаже тоа што дедо ми бил од бујановац бидејќи по мајчина линија се гледа митхондријалната ДНА која мајка ми ја наследила од баба ми (тетовчанката) а по таткова линија се гледа по ипсилон хромозомот кој пак татко ми го има наследено од дедо ми (стружанецот).

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Јас имам фамилијарно стебло кое оди 280 години нанзад(сите се чудат од кај го имам ама ете го имам)и сите мои предци живееле во радиус од 20 километра,па затоа и сум на мислење дека Македонците се етнчки доста чиста нација.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Во основа воопшто не би требало ни да се покаже тоа што дедо ми бил од бујановац бидејќи по мајчина линија се гледа митхондријалната ДНА која мајка ми ја наследила од баба ми (тетовчанката) а по таткова линија се гледа по ипсилон хромозомот кој пак татко ми го има наследено од дедо ми (стружанецот).
Тоа е проблемот со испитувањава, има 4 потомсвени линии (родителите на твоите родители), а две не се покажуваат. Сходно можеш по машка линија на татко ти и по женска линија на мајка ти да имаш потомци африканци и јапонки, а тоа воопшто да не се покаже на испитувањето.

Пишувавме на слична тема, Discovery Channel мислам дека имаше за $100 да пратиш памуче со твоја плунка и истите анализи ги правеа.

Многу поточна анализа би вклучила многу скапи статистички анализи со процес на елиминација на можните потомци.

Но од пропагандна гледна точка, колку и да е непотполно, ова е за 10+, дури и 11!:salut:

.

A

anaveno

Гостин
...Еве да речеме поизолирано и понепристапно село во македонија е на пример, патишка река, или пак не знам какви им се обичаите во вевчани, ако се и за бракови така затворени како што кажуваат дека си се горид на селото и нејќат да се мешаат, тогаш и тие би биле добро село кандидат за еден таков модел.
Лазарополе тие што се таму старците исто така се добри примероци, или пка некои мариовски села се доста изолирани.
Исланд била најизолираната земја (зборувам за ЕУ).
Некаде пред 1.000 год. популацијата била толку намалена што останале неколку десетици илјади единки.
Причините,наводно биле војни и болести,што не е нереално,но тоа настрана.

Последиците од тоа се страшни за денешната популација на Исланд (мислам на домородните исланѓани).
Секоја втора жена има рак на дојката, со смртни епилози, поради генетските мутации, кои се последица на немешање со нова сперма-јајце клетка.

Заедниците на ортодоксните Евреи исто така покажуваат генетски мутации и дегенеризам и идиотизам кај сите единки во тие заедници поради малубројноста на истите и мешањето-е(б)ењето само со припадници од нивната заедница.

Модерната наука докажала дека,за да опстои,една популација,било човек,било животни,потребни се минимум 10.000 (десет илјади) единки,кои не се крвно сродни.

Така,паѓаат во вода приказните за затвореноста на одделни региони во Македонија,затоа што,ако тоа го имало подолг период,природата ќе им вратела.

Во ниеден регион во Македонија нема екстремност и 100 %смртност на жените заболени од рак на дојката,навистина,имаме и поединци со чудни фаци,но не и дегенерици и идиотизам (исклучок се нормално,политичарите),тоа ни оддалеку ни никако,не е така како кај ортодоксните Евреи,и сите наводни затворни региони,тешко дека броеле по десетина илјади крвно неповрзани поединки (тогаш би требало да бидат со број на жители од неколку стотина илјади,за што знаеме дека е невозможно).

Постојат и други параметри,но мислам дека овие 3 се најсликовити.

п.с.
Ова ги отфрла и тезите за постоење на Биг Фут,Неси и т.н.
п.с.
и ковчегот на Ное,сосе Ное и животните...

Kajgana Shop

На врв Bottom