iFail 4

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
P

Princ

Гостин
Краток вовед:
- Епл вадат нов ајфон на пазар (4)
- Производот се појавува на пазар со доста мани (проблеми со мрежа, жолтеникав дисплеј, лесно кршлив...)
- Народот прави смешни фото-монтажи

За да не ги расфрламе насекаде "доскочиците", повелете на темава со смешни коментари, фотки и видеа :)

Инаку, се почна од овде

jobsemail.jpg

и сега веќе нема крај...

iphone4signalhammcm.jpg

500xrussianiphone01.jpg

340x.png

gsmarena001.jpg

Изгледа ова ќе биде првата грешка кај "беспрекорниот" iPhone...

Не се согласувам. Веќе нашле начин за отстранување на еден од поголемите проблеми.

iphone4signallossfix.jpg

Се шалам, не го бива :icon_lol:

Добро бе не се бунат да им ги вратат парите назад? Па јас да дам толку пари и да ми прајт таква глупа грешка па одам ги мавам сите од земја :)

Добро бе не се бунат да им ги вратат парите назад? Па јас да дам толку пари и да ми прајт таква глупа грешка па одам ги мавам сите од земја :)

Грешка е, тоа е факт.
Но, како ќе ти ги вратат парите?

Јас сум сигурен дека нема клаузула каде што ако телефонот губи мрежа кога го држиш на одреден начин - се смета за нефункционален. Затоа, ова ако прерасне во поголеми мерки - ќе им ги сменат сите телефони.
А ако решат да не ги менуваат бесплатно, ќе си остават огромна дамка врз тешко градениот бренд.

Но хеј, битно ако ги сменат тие телефони, оние со антена-проблем може да стигнат и кај нас после. Ајфоун 4 за 100 евра, кој би рекол? :)

P.s. еве и од посериозната страна, иако е во ЧДА темава.

500x_iphone4_antenna.jpg

Интересно но се шушка дека со iOS4 4.0.1 ќе се среди овај проблем. Дали е хардверски или софтверски останува да видиме сепак, ќе се дознае за многу брзо време.

Над 1,5 милиони продадени за 24 часа., дефинитивно рекорд за паметење.

Нормално дека ќе се шушка... ако не се шушка, рок 24 часа ќе им се вратат 1.6 милиони :))))))
Патем, претпоставки се дека се продадени 1.5 милиони досега (не во 24 часа). И до таа бројка е дојдено преку забавна математика (600.000 порачани однапред + 100.000 во продавници (500 од дуќан удриле рачун) + 50.000 се продадени како пакет на BestBuy + удвојување на таа бројка за меѓународна продажба). Учи англиски, језик будучности.

Ништо, кондом му е мајката само. Промашен дизајн не се средува со софтвер.

Инаку, направиле програм за Андроид да го имитира ајфонот токму и во тоа поле (ништо друго не остана). Ја активираш програмата, одиш на декстоп (да, ова е вистински мултитаскинг) и го зимаш телефонот во рака. Рок 5 секунди, немаш мрежа :pos:

:pos:
Јако, многу јако! :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom