Идентитет

• Креатор на темата Креатор на темата redhead
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше тоа муабетот, туку ти кажа за себе дека си доминантна. Потоа се испостави дека си доминантна само ако најдеш послаб од себе. Ебати доминантноста е тоа...
Па онаму каде што никако не можеш да доминираш, после некое време, се повлекуваш.
Онаму каде што ќе ,,успееш,, стануваш доминантен.
Во борбата едниот е победник :)

Не беше тоа муабетот, туку ти кажа за себе дека си доминантна. Потоа се испостави дека си доминантна само ако најдеш послаб од себе. Ебати доминантноста е тоа...
Ти не сфаќаш дека сите се доминантни/е*ачи на форум? :noze:

Ти не сфаќаш дека сите се доминантни/е*ачи на форум? :noze:

:)

Сфаќам, само пумата не успеа да ја дефинира својата доминантност ниту на форум...
--- надополнето: 28 октомври 2012 во 18:03 ---
Па онаму каде што никако не можеш да доминираш, после некое време, се повлекуваш.
Онаму каде што ќе ,,успееш,, стануваш доминантен.
Во борбата едниот е победник :)

Пумичке драга, тоа не е дефиниција за доминантност. Тоа што го кажуваш е типичен пример за слабост. Како да му се исилиш на ретардирано дете...

Сфаќам, само пумата не успеа да ја дефинира својата доминантност ниту на форум...
%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE-nb17270.jpg

Oва некогаш се користи и за да ја видиш реалноста, а не за да прашаш кој е најубав на светот кога само ти да стоиш пред него. Кој ќе биде најубав?
Изглеа тој шо е доминантен :icon_lol:

--- надополнето: 28 октомври 2012 во 18:03 ---

Пумичке драга, тоа не е дефиниција за доминантност. Тоа што го кажуваш е типичен пример за слабост. Како да му се исилиш на ретардирано дете...

Е ај Ставро, што е доминантност?
Не е доминантност да го наметнеш своето влијание некому?
Со оние со кои сум истрајала, не било тоа - еве ти прави што сакаш.
Било борба за превласт. Ако сум успеала, ок, добро ми е одредено време, на крај ми здосадува.
Ако не успевам, наоѓам некој подоминантен од мене, напуштам.

Е ај Ставро, што е доминантност?
Не е доминантност да го наметнеш своето влијание некому?
Со оние со кои сум истрајала, не било тоа - еве ти прави што сакаш.
Било борба за превласт. Ако сум успеала, ок, добро ми е одредено време, на крај ми здосадува.
Ако не успевам, наоѓам некој подоминантен од мене, напуштам.

Доминантност е секому да ја наметнеш својата воља. Постојат луѓе кои имаат внатрешна сила, која едноставно се наметнува на сите, а не само на послабите од нив...

;)

Доминантност е секому да ја наметнеш својата воља. Постојат луѓе кои имаат внатрешна сила, која едноставно се наметнува на сите, а не само на послабите од нив...

;)

Па во врската има двајца, не цела населба.
Опциите се тие - или ти на него, или тој на тебе.
Инаку, секогаш послабите се доминирани. Како би доминирал некој посилен од тебе?

Инаку, секогаш послабите се доминирани. Како би доминирал некој посилен од тебе?

Се вртиме во круг, батали.

;)

Со пичка.

PurplePuma

Може за смена да пробаш некој убавно да те издоминра...

slave screams he spends his life learning conformity
slave screams he claims he has his own identity
slave screams he's going to cause the system to fall
slave screams but he's glad to be chained to that wall

don't open your eyes you won't like what you see
the blind have been blessed with security
don't open your eyes take it from me
I have found
you can find
happiness in slavery

Инаку те прави тоа среќна? Зошто знам жени (не викам дека ти си таква) што се доминантни а во себе се нервираат и им смета тоа.

Он топик...

Во врска НЕ. Некогаш сум требал ама тоа пусто его... I am what I am.

Заебано е од двете страни.
Јас сум премногу доминантна, па откако ќе ги направам партнерите ,,по калап,, ми стануваат досадни.
Факт е дека не би издржала некој да ми ,,доминира,, но размислувам во правец како да станам пофлексибилна на тој ,,од спроти,, :)
Заеби, многу е лесно да доминираш над луѓе од типот на Љ.Љ Љубе,Љупче. впрочем на таквите и им треба доминација и водење во животот,зошто нити се способни нити можат самите да се носат со животот и донесувањето на одлуки.

Ако инвестира исто толку време, средства, енергија, животно искуство, домашни обврски, почит кон роднини и пријатели колку мене, ќе бидеме еднакви. Нема проблем.
Мина времето јас да поправам скршени и недоделкани човеци. Поправал сам да поправам, пробувале са да ме поправат. Ни се е водило, ни се е тргало...

Јас би сакал Пумава да ми дојде на штикла со камшик во рака еден ден, добро два дена максимум.

По темава мислам за секоја врска мора да има разумен компромис ако би сакале да опстои, многу е битно само тој компромис да не ги пречекорува црвените линии на секој од партнерите.
Кога еднаш ќе почнеш да ги преместуваш истите, тогаш не бидува ништо од таква врска.
Секој кој кажува дека се однесувал исто и како сингл и во врска тој безобразно лаже.
Исто така и врската е дел од нашиот идентитет, затоа треба да се бира мудро партнер кој би го направил токму тој идентитет подобар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom