И/му пративте порака - не реплицира (кој е следен чекор?)

• Креатор на темата Креатор на темата Amateur
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 февруари 2010
Мислења
871
Поени од реакции
345
Локација
Скопје
Сте се виделе еднаш и сметате дека сте поминале убаво.

Превземате иницијатива („пуштате водичка“) преку смс (на пример) и не добивате назад ништо повратно (нема реплика), како пораката да не била добиена.

Како реагирате? Препраќате порака повторно (со некоја нова „наивна“ содржина), се трудите и понатаму или едноставно се откажувате веднаш со логиката - не одговара сфаќам дека не е заинтересиран/а?

Пробај уште 1 порака, ако не врати на втората значи не е заинтересирана.
Или можеш да пробаш да и пишеш на фб.

Сите сакаме да речиме дека најдобрата опција е втората, да се откажиш пошто е апла очигледно, али сите ја прајме првата, праќаме некоја „наивна“ порака со мала искра надеж дека мора да се работи за некоја грешка. Луѓе. :facepalm:

Вреди да се проба уште една порака ако толку ти се допаѓа...

Јас мислам дека само жени над 50 години отвараат СМС. Денес луѓето комуницираат или преку интернет или преку разговор на телефон. На СМС останаа уште наградинте игри и мањаци кои се пуштаат на постари жени. Зато батка или јави и се на телефон и речии “Сакам да те оплодам“ или прати и твоја гола фотка на ФБ (нормално на фотошоп ќе подздебелиш и подиздолжиш виталните репродуктивни органи.
Вака чупето веројатно мисли дека и стигна СМС од ОНЕ кај шо и нудат ЛЦД 42“ ако учествува во наградна игра

Најпаметно е воопшто ништо да не се обидуваш. Ова најискрено и без никаква намера за тролање ти го кажувам.
Па преку сите полови органи на овој свет веќе од луѓево, си играат мајтап, играат топло-ладно и го губат времето на другите за џабе.
Најди си друга личност, викни си ја на кафе и види дали ќе ти одговори на порака. Ако ти одговори, закажи пак состанок, ако и таа те игнорира, батали и иди понатаму. Значи не е можно да не можеш барем најкултурно да вратиш на порака. Тоа за мене е пример за глумење лудило и патење за внимание.
Јас можам да пишам, ама ако видам дека некој се обидува да ми глуми фраер, па нешто не враќа на пораки или враќа после неколку дена, автоматски губам секаква желба за било што и го прешкртувам. Така си заштедувам и време и нерви и си излагам со луѓе кои ми враќаат на пораки и не си играат игри како малечки дечиња. Немам друга работа, ќе си играм жмурка за возрасни. Истото ти го препорачувам и на тебе, од се срце.

или не те свиѓа , или те чува како резерва ( многу поверојатно )
Нема тука или-или, тоа ти е една цела реченица. Не го свиѓа, но сепак го чува за резерва, за не дај Боже ако затреба внимание и ласкање.
Бегајте од такви со брзина на светлината. Тоа се најлош тип на луѓе, без разлика дали се машки или женски.

Не сака ништо со тебе. А и да сака, ако бидне нешто повеќе, пак ќе си игра курот со тебе така. Затоа боље батали ја, бркни си друга.

Ова со игнорирање највеќе ме нервира. Од општа култура и да не си заинтересиран за понатамошно дружење се праќа повратен одговор Затоа мој совет барај друга,не го троши залудно времето.

Toa што го кажа Самурајот не е далеку од вистината.
Како и тоа што ние сите повеќето ќе те убедуваме тука да ја баталиш.

У принцип, ништо нема ни да се деси.

Ова со игнорирање највеќе ме нервира. Од општа култура и да не си заинтересиран за понатамошно дружење се праќа повратен одговор Затоа мој совет барај друга,не го троши залудно времето.

Да и јас исто мислам. Не ги разбирам и јас тие игри. Не знам од каде таа потреба.
Мислам дека ако некој ти пише, најмалку што можеш е да вратиш со искрен, недвосмислен и чист одговор. Нема потреба од „тероризирања“ од типот па што мислеше со ова/она па зошто вака/онака.
Муабетов го прашав, онака, општо и не се однесува само на жени, денешно време совршено се поклопува и со мажи.

Многу нормално дека знам дека постојат други начини за контакт место смс (затоа пишав дека за пример земам смс).

Чекам неколку дена и после ми пука филм и ја вреѓам до последно, буквално се што ќе ми падне на памет. Не затоа што не е заинтересирана, туку затоа што е безобразна. Не сум се испонашал така без почит со никоја што не заслужила, не сакам ни некоја, на сите манири, на цела моја искреност да ми глуми пичка америчка. Е после ова нека крши глава.

А најтрагичното е што после некоја недела ќе ја видиш со некој вемеровец тежок, а тебе ни одговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom