HTC Desire 310 root?

Член од
29 март 2012
Мислења
30
Поени од реакции
2
Знае некој како да го рутирам овој тел? Скоро го зедов од ВИП, и му купив СД картичка 16гб, ама неможи на неа да се инсталираат апликации, само за слики/песни/филмови е... а прочитав дека единствен начин да се направи тоа е со Link2SD а таа апликација бара рутирање на тел, односно со тоа ќе му отиде гаранцијата.. па ако некој веќе е пробал нека пише.. фала! :)

S

StormRage

Гостин
Читај тука сигурно ќе најдеш нешто и пробувај :D јас уште не сум го зел за сестра ми па да пробам што како али ипак тука би барал :)

Член од
29 март 2012
Мислења
30
Поени од реакции
2
испробано! :)
Го рутирав преку RootGenius! :)
Работи перфектно!

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
За тоа дека гаранцита ти отишла и баш не се согласувам зашто ако тебе ти се случи некој проблем со телефонот, едино кај оргиналкиве би била механича оштета, па после бил рутиран не бил, нема гаранција да ти важат. СЕга кај овие телефони мислам дека ретко е да се случи само посебе да ти рикне нешто, па доколку хо хард брикнеш(што тоа се остварува со менување на боотлоадер ислично, ане андроид) тие пак нема да знаат што си правел со телефонот. ЈАс го брикнав така 3 пати и 3 пати има кажав дека ми се исклучил сам по себе и ми се расипал, па со гаранцијата ми ја сменија матичната и ако го имав и рутирано и сменето андроид и се. :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Знае некој како да го рутирам овој тел? Скоро го зедов од ВИП, и му купив СД картичка 16гб, ама неможи на неа да се инсталираат апликации, само за слики/песни/филмови е... а прочитав дека единствен начин да се направи тоа е со Link2SD а таа апликација бара рутирање на тел, односно со тоа ќе му отиде гаранцијата.. па ако некој веќе е пробал нека пише.. фала! :)

Со колку рам е твојот телефон?Во мобимак го нудат за убава цена но има две верзии со 512 и со 1 гига верзии.Нема инфо во мобимак(или не кажуваат) колку рам има.

Пиши нешто околу телефонот(ако не те мрзи).Тоа што неможи да се префрлаат програмите на картичка е голема мана

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Ajde nekoj poupaten,telefonot mi e rutiran(HTC Desire 310) Go rutirav samo za da oslobodam mesto od Phone Storage da prefrlam aplikaciite vo SD CARD(4.2.2 jellybean nemozes da prefrlas) Ama i so rutiran telefon pak nejke ne mi dava opcija :) Ima nekoj da pomogne da kaze dali moze da se napravi nesto ili da go unrutnam da ne bide rutiran za dzabe.... Mene povekje mi bese za toa za aplikaciite sa mesto :)

Kajgana Shop

На врв Bottom