HP iPAQ 610c (614)

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
hp-ipaq610-00.jpg

http://www.gsmarena.com/hp_ipaq_610c-2094.php

Ме интересира мислење за телефонов,дали си вреди за парите(28 000 во HP Store) и каде може да се најде на друго место кај нас?

Не.

28.000? Џиз'з!

Инаку, Логин системи кои освен за HP се увозници и за HTC имаат малку (малку повеќе) ненормални ценички.

Штознам, али според мене е супер телефон. За имање се има, во секој случај подобар е од н95 или п1.

според мене премногу висока цена, јасно ми е дека ХаПе е фирма со реноме и стои добар квалитет но за наше држиште сеуште недоволно истестирано, немаме стручен сервис и претставништвото кај нас што е освен полњачи и кабли ништо друго не носат, како пр. стилуси (пенкала за тач скрин) кога ќе ти се изгуби - инвалид ќе останеш, маски, батерии, оригинални футроли и друга слична дополнителна опрема.

освен тоа, мислам дека за 30% поефтино од оваа цена што ја напиша можеш да го купиш ХаПе-то на Мистичен кое е 4 пати подобро :D т.е. појако.

Колку што знам тоа на Мистичен е со QWERTY-тастатура,како прв фактор што од старт не ми се свиѓа.
Дај ајде споредба со ова HP и тоа на Мистичен,во што е толку (дури 4 пати) подобро

qwerty

еднас кога ке пробаш нa qwerty ке видиш што е задоволство... никад више не би пипнал телефон без qwerty...

И мене баш не ми се допаѓа моделов.. мислам дека е премногу скап а не е нешто исклучително.. не знам :pardon:

Колку што знам тоа на Мистичен е со QWERTY-тастатура,како прв фактор што од старт не ми се свиѓа.
Дај ајде споредба со ова HP и тоа на Мистичен,во што е толку (дури 4 пати) подобро
споредба?
прв фактор цената, иако на ново ако гледаме на мистичен минимум би коштало 450/500 евра
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1459&idPhone1=2094
ајде да почнеме од полеток:

екран:
твојот - FT touchscreen, 65K colors
240 x 320 pixels, 2.8 inchesмистичен -
TFT touchscreen, 65K colors
240 x 240 pixels, 3 inch
во бројки не е многу, во споредба за некој прст но сепак е еднаков и во висина и во ширина, што е многу побитно за гледање на видое материјали.
овој 610 има појак рам, тоа е доста голема предност ако сакаш да работиш со аплиакции
твојов има 3г, што сеуште кај нас е хај тек и само може да сонуваме следниве неколку години...

кхм... кога подобро ќе размислам, подобро е во функции, не било подобро на излгед :/

сепак ти си знаеш, ти ќе го користиш... јас си го кажав моето... ако даваш пари за меракот да си го направиш - ич не размислувај, јас убаво му кажав пред повеќе од пола година на мистичен дека хапето многу тешко ќе го продаде... :D

иди у неоком поефтино е 24000 е таму.... иначе овој џојстикот и не е баш нешто посебно треба време да се навикнеш чудно ќе ти биде на почетокот.... барем така велат :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom