Holiday Island game (1997)

• Креатор на темата Креатор на темата PlayBoY
  • Време на започнување Време на започнување

PlayBoY

I am the MuNgoS
Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.063
Поени од реакции
5
Бичу кратак и јасан...
ја имам играно одамна, исто ко и сите вие, 3 дена барав низ нет да ми текне на името, и сега цел ден пробувам ја на направам да функционира на Windows 7... неќе...
dos box, не функционира на оваа...

Link od igrata:
http://onlinegamesdownload.blogspot.com/2007/10/holiday-island-free-full-download.html

Па ако има некој да поможи, му давам пассвоурд од фејсбукот :D

однапред благодарам

985-1.jpg

Бичу кратак и јасан...
ја имам играно одамна, исто ко и сите вие, 3 дена барав низ нет да ми текне на името, и сега цел ден пробувам ја на направам да функционира на Windows 7... неќе...
dos box, не функционира на оваа...

Link od igrata:
http://onlinegamesdownload.blogspot.com/2007/10/holiday-island-free-full-download.html

Па ако има некој да поможи, му давам пассвоурд од фејсбукот :D

однапред благодарам

985-1.jpg
Леле човек, кај ме потсети... детството ми е оставено на играва. Чуда имам правено :)
Еве еден пример како една толку проста игра, без никаква графика, ефекти, чуда може да биде интересна.
Иначе, шо се однесува за 7-ката, не сум сигурен дали можи, мада би требало да работи на тој виндовс, кај мене на вистата ја тераше. Ако не може, пробај во compatibility смени за xp и види така.

Пробав тоа compatibility во сите верзии на windows ... неке :/

Пробав тоа compatibility во сите верзии на windows ... неке :/
Кај тебе е проблемот нешто, не е до играта. Ја симнав од линкот сега и ја пушти кај мене без ништо да чепкам, ни во compatibility.

и кај мене ја пушти, windows 7 32 bit, да не си на 64 битен?
од the pirate bay ја симнав, тоа со 10 сидери
еве се што направив
десен клик пропертиес, compatibility,
check-ирај run this program in compatibility mode for windows 98/me
check-ирај disable desktop composition, disable display scaling on high dpi settings, run this program as an admin

стисни ОК
пушти ја, екстрактирај по дефолт во c:\games
после оди во c:\games и истото горе со check-ирањата направи го на holiday.exe

64бит кај мене не пушта. Ќе да е пошо на календарот покажува 2012.

51QSZ7352PL.jpg

Ја најдов на Амазон, ама за жал ја нема да се купи нова, само половна. Ама нема врска, наредно ко ќе сум при желба да фрлам пари, ќе си ја порачам, чисто онака да си ја имам во колекција... за спомен на детството и good ol' times :D

Пробај ја оваа верзија. Пишува дека е средена да работи на 64битни ОС.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom