Help me!

• Креатор на темата Креатор на темата Dare
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јули 2005
Мислења
4
Поени од реакции
0
vaka...pred izvesno vreme eden drugar mi snimi windows..e poisto i on nesto ne se razbira u pc mi go snimi windowsot vo D: pred nekoj den imav nekoj virus i morav da go fomratiram pc-to. napraiv format i na d: i na c: i resiv da si snimam jas sam windows da probam:) i si sinimiv windows na c: problemot e ovoj: KOGA KE GO UKLUCAM PC-TO MI SE JAVUVA OPCIJA DA GO IZBERAM WINDOWSOT NA C I WINDOWSOT NA D: KAKO DA NAPRAVAM DA NE MI SE POJAVUVA TAA OPCIJA TUKU DIREKTNO DA MI SE STARTUVA WINDOWSOT OD C: (PRETHODNO IMAM NAPRAVENO FORMAT D: I FORMAT C:) koga ke ja odberam opcijata da mi se startuva windowsot od d: mi se restartira Pc-to. i povtorno mi se javuva istoto da biram. mislam deka se razbirame! ne e nekoj strasen problem nego ednostavno me nervira :) odnapred fala za tie sto ke mi pomognat!
FALA!

P.S. pls :) nemoj da mi se smeete :) posto ne sum nekoj kompjuterdzija :)

Dare напиша:
vaka...pred izvesno vreme eden drugar mi snimi windows..e poisto i on nesto ne se razbira u pc mi go snimi windowsot vo D: pred nekoj den imav nekoj virus i morav da go fomratiram pc-to. napraiv format i na d: i na c: i resiv da si snimam jas sam windows da probam:) i si sinimiv windows na c: problemot e ovoj: KOGA KE GO UKLUCAM PC-TO MI SE JAVUVA OPCIJA DA GO IZBERAM WINDOWSOT NA C I WINDOWSOT NA D: KAKO DA NAPRAVAM DA NE MI SE POJAVUVA TAA OPCIJA TUKU DIREKTNO DA MI SE STARTUVA WINDOWSOT OD C: (PRETHODNO IMAM NAPRAVENO FORMAT D: I FORMAT C:) koga ke ja odberam opcijata da mi se startuva windowsot od d: mi se restartira Pc-to. i povtorno mi se javuva istoto da biram. mislam deka se razbirame! ne e nekoj strasen problem nego ednostavno me nervira :) odnapred fala za tie sto ke mi pomognat!
FALA!

P.S. pls :) nemoj da mi se smeete :) posto ne sum nekoj kompjuterdzija :)

Како што можам да разберам, изгледа не си направил добар формат па ти се појавува уште тој стариот виндоус што ти е бил на D.
Направи уште еден формат на тоја диск.

napraiv format i pak e isto. nema drug nacin? nesto...?

Епа да му кажеш на другар ти дека е многу глуп.......

Dare напиша:
napraiv format i pak e isto. nema drug nacin? nesto...?
Па не би требало да ти се појавува ако си направи формат Даре. Кога ќе го отвориш диск D, што гледаш, дали постои некоја windows папка? Колку диска имаш, C и D, или уште некој?

Пробај пак...Десен клик на My computer>Disk Managment>десен клик на партиција D и format.

nema papka nema nisto..ali sepak ne e celosno sloboden prostorot. ima nekoi 60 mb zafateni. a nema nisto. nitu papka nekoja, nitu hidden files. me nervira :)

Xexexe

Ej dare kako si doar??
Aj da probame vaka.Prvo napraj show na all files kako i na system files
My Computer-->Tools-->Folder options-->View , stisni na show hidden files and folders i odstikliraj hide protected operating system files.Sega vlezi vo
c:\ i baraj go boot.ini fajlot.Otvori go so notepad i trgni ja linijata sto ti smeta samo vnimatelno da ne zgresis posto moze da ne ti se podigne masinata
Kaj mene e otprilika vaka:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Media Edition" /noexecute=optin /fastdetect

:D FALA NAJMNOGU NA OXYGENNE :) CAR E COEKOV :) FALA USTE EDNAS :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom