ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе с динари се плашташе по корекомите около границата с југославија. На друго мјасто не можеше. Тија корекоми бјаха и по-ефтини. Бутилка Балантајнс беше 4 долара, а в Пловдив в корекома 7 долара. Моите рода от МК ми носеха динари и марки.
А иначе братовчед ми предната недела во Струмица беше платил в ресторант с левове. В Делчево и штип кога немам денари взимат и левове.
Нема ништо чудно. После идват в БГ и ги ползват.

Абе като ти кажа че на летиштето во Софија варвеха, значи е верно. Исто така и пријатели ми са кажували дека и по морето са плаќали со динари. А тоа што го расправаш за левовите е верно, ама во последните неколку години. Јас сум плаќал на таксита да ме носат од граница до Струмица и до Делчево со левови, тие после си ги менат като одат да пазаруват.

gruevski-stanisev.jpg
gruevski-arm.jpg
image1.jsp

Груевски и Станишев ќе слават 100 години бугарска независност

Во пресрет на дводневната посета на бугарскиот премиер Сеергеј Станишев на Македонија, денеска двете влади, Бугарската и Македонската излегоа со различни соопштенија – кој е поводот за организирање на концертот во Скопје, на кој вечерва ќе присуствуваат Станишев и Груевски.
Македонската влада информира дека бугарскиот премиер ќе присуствува на концерт во Домот на АРМ по повод 15-ет годишнината од воспоставување на дипломастки односи меѓу Македонија и Бугарија. Во соопштението од бугарската влада, а кое го пренесуваат бугарските медиуми, се вели дека Станишев ќе присуствува на концерт по повод 100 годишнината од независноста на Бугарија и 15 години од дипломатските односи со Бугарија.
Иако денеска е прв ден од официјалната посета на бугарскиот премиер на Македонија, никој од службениците со кои разговаравме по телефон, не можеше да ни ги појасни причините за концерт, чиј организатор инаку е токму Бугарската амбасада во Скопје.
Инаку, пред концертот, Станишев и Груевски треба да имаат средба во четири очи во кабинетот на македонскиот премиер. Утре Станишев ќе се сретне повторно со Груевски, но и со Црвенковски и спикерот Вељановски, по што свечено ќе се пушти во употреба новиот далновод за пренос на струја меѓу Македонија и Бугарија.
Ова е втора посета на Станишев во последните две и пол години. И првата посета беше проследена со скандали околу изјавата на тогашниот македонски премиер дека двете земји треба заедно да го слават Илинден.

Шо не си го земете Станишев. :) Така и така е 50% македонец.

Јас имам подобра идеја. Да ви го дадеме Груевски. И онака веќе ви дадовме еден Георгиевски , па нема да ви е за прв пат ...

Кај трафостаницата „Дуброво“ во близина на ТЕЦ „Неготино“ денес свечено ќе биде предаден во работа новиот 400-киловолтен далновод што ги поврзува Македонија и Бугарија. Се очекува далноводот да го предадат во употреба премиерите на Македонија и на Бугарија, Никола Груевски и Сергеј Станишев.

Овој далновод е првата 400-киловолтна врска меѓу електроенергетските системи на Македонија и на Бугарија. Тој е изграден во согласност со Договорот за соработка во областа на енергетиката меѓу Македонија и Бугарија со сопствени средства на македонскиот и бугарскиот преносен оператор МЕПСО и НЕК и со заем од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), за кој државна гаранција даде македонската Влада. Вкупната вредност на далноводот, чија должина е 150 километри, од кои 70 се на територијата на Македонија, а 80 во Бугарија, е 19 милиони евра. (МИА)

omopirin,nema shto ti ili nie da im go davame,toa od ljubov kon Maika Blgaria se pravi,sami kje si se daat kaj shto treba prashanje e samo vreme.

Абе като ти кажа че на летиштето во Софија варвеха, значи е верно. Исто така и пријатели ми са кажували дека и по морето са плаќали со динари. А тоа што го расправаш за левовите е верно, ама во последните неколку години. Јас сум плаќал на таксита да ме носат од граница до Струмица и до Делчево со левови, тие после си ги менат като одат да пазаруват.

Druzhe,govorev na temata za spomenicite bugarski vo Makedonija,na Bugarite im e sram da kazhat deka Albancite im gi derat zhenskite za 2 cherveni pa taka im cuti biznisot i plus zemi go predvid procentot 40% homoseksualci vo Bugarija i kje ti stani jasno kako prezhivuva Bugarija,homoseksualcite se edni od najbogatite vo Bugarija spored tamoshnite anketi i finansiraat se zhivo i divo od firmi i kompanii,inaku ne gleash sekoja godina dobivaat chvrgi od EU po nekoj milion kazna od shto gi sakaat mnogu.Karikatura od nacija se,ja vregjaat inteligencijata na balkanskiot narod.

omopirin,nema shto ti ili nie da im go davame,toa od ljubov kon Maika Blgaria se pravi,sami kje si se daat kaj shto treba prashanje e samo vreme.

Druzhe,govorev na temata za spomenicite bugarski vo Makedonija,na Bugarite im e sram da kazhat deka Albancite im gi derat zhenskite za 2 cherveni pa taka im cuti biznisot i plus zemi go predvid procentot 40% homoseksualci vo Bugarija i kje ti stani jasno kako prezhivuva Bugarija,homoseksualcite se edni od najbogatite vo Bugarija spored tamoshnite anketi i finansiraat se zhivo i divo od firmi i kompanii,inaku ne gleash sekoja godina dobivaat chvrgi od EU po nekoj milion kazna od shto gi sakaat mnogu.Karikatura od nacija se,ja vregjaat inteligencijata na balkanskiot narod.

Абе незнам ,ама претчувствувам дека и овој премиер ќе не продаде како предишниот. Ќе мора да чекаме Албанец премиер, па белќи се застапи за нас :kesa:

Абе незнам ,ама претчувствувам дека и овој премиер ќе не продаде како предишниот. Ќе мора да чекаме Албанец премиер, па белќи се застапи за нас :kesa:

Ovoj premier e vekje prochitan kako selski bukvar,isto kako shto go prochitaa Ljubcho taka i ovoj.Golema greshka praat ako mislat deka Grujo e podobar od Ljubcho,kje vidish na krajot deka kje ispadne duri i polosh...od tolku shto e dobar dur i chlenstvoto vo dpBne im e podeleno od razno razni prichini.A za toa dali kje ne zastapi Albanec ili Makedonec mislam deka kje ti stani jasno ako go dogledash do kraj ona shto ti go prativ sinokja :helou:

Јас имам подобра идеја. Да ви го дадеме Груевски. И онака веќе ви дадовме еден Георгиевски , па нема да ви е за прв пат ...
Ке се согласам, ама ако земете Александар Томов-Лупи. Така наречениот Сашо Апашо.:)

Ovoj premier e vekje prochitan kako selski bukvar,isto kako shto go prochitaa Ljubcho taka i ovoj.Golema greshka praat ako mislat deka Grujo e podobar od Ljubcho,kje vidish na krajot deka kje ispadne duri i polosh...od tolku shto e dobar dur i chlenstvoto vo dpBne im e podeleno od razno razni prichini.A za toa dali kje ne zastapi Albanec ili Makedonec mislam deka kje ti stani jasno ako go dogledash do kraj ona shto ti go prativ sinokja :helou:

Од сите амбасадори на Македонија во Бугарија единстено господинот Алити ни даде поддршка на Македонците. георги Спасов си тераше бизниси, Лубиша доаѓаше пијан на Собирите на Рожен а Доста направо си не продаваше како стока. Затоа кажувам дека ако биде Албанец премиерот може ќе ни помогне на нас повеќе.

Ке се согласам, ама ако земете Александар Томов-Лупи. Така наречениот Сашо Апашо.:)

Согласен, ама да го земете и Тони смрчот и уште неколку барабар со Ристе ( канзур ) од форумот :vozbud:

Латас да си го вземат с'рбите, хич не ми трјабва тоја клинично-освидетелстван психопат.

Latas nemozhe da bide Srbin ili Makedonec od prosta prichina shto ni Srbite niti pak najmalku Makedoncite se glupi kako nego osven Bugarite.

Не знам...Драган Павловик Латас....много хубаво ср'бско име звучи. А п'к и тој подобно на теб е много умилен за ср'бските си братја.

ОК де добре, с'рбијанец е, не е с'рбин. Да си го вземат в Република Српска, става ли? :)

Слушај бе педро. Твојата цел е само да навредуваш.
1. Колелото се зав'рте и кога за две црвени оправахте б'лгарски циганки евкв е минато, бешало време. Сега е спротивното. Ама нема да ти падам на нивото да навредувам.
2. Как сметна дека са 40% педери? Сака ти се српска свиньо да има толкова луге со твојата сексуална ориентација,:pos2: ама не.
Ного просто копеле си. Вакво воспитание се добива кога мајката не знае кој е таткото и сама воспитува детето.

Latas nemozhe da bide Srbin ili Makedonec od prosta prichina shto ni Srbite niti pak najmalku Makedoncite se glupi kako nego osven Bugarite.

по глуп от србин нема батка. Шом докарахте во 20-ти век да ве бомбардира целиот свет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom