Грк тужи турски јогурт во Шведска

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Локација
Струмица
A Greek man is suing a dairy in Sweden for 50 million kronor ($6.9m; £4.5m) for using his image on pots of Turkish-style yoghurt, Swedish media report. The man only found out his moustachioed face featured on the containers of Turkisk Yoghurt made by Lindahls when a friend living in Stockholm told him.
Athanasios Varzanakos told Swedish Radio his friend "was annoyed and asked how it was possible" when informed.
The dairy said it bought the photograph in good faith from an image library.
Chief executive Anders Lindahl said it had come as a shock when the Greek man lodged a 40-page legal complaint saying that the company had used a misleading image because he had no links with Turkey.
"We bought it from a photo agency so we assumed that everything was in order," Mr Lindahl told the AFP news agency.
The image remains on the Lindahls website despite the legal action.
Relations between Greece and Turkey have long been strained and at times have turned into outright hostility.

_47619752_yoghurtafp226b.jpg

Извор: BBC News

Леле како се изнасмеав кога го прочитав ова. цццц :pos2::pos2:

Оффффф за претрпениот стрес бара 5 милиони евра, арно ама сликата ја купиле легално хах ќе биде ова интересна вест која ќе треба да се следи со внимание :vozbud:

п.с. а да му каже некој на овој дека навистина се од тие арапите таму, треба конечно некој да му објасни дека цело време го лажеле, Грци непостојат :toe:

:pop::pop::pop:

Ама мене не ми личи многу на Грк.....ми изгледа како некој Талибанец...

Не е нешо смешно баш.
И мене да ми ја искористиле мојата фотографија за комерцијална употреба ќе ја тужам компанијата.
Не е се смешно што прават грците....

Жално е. Агенции не продаваат фотографии доколку фотографираната личност не потпише согласност. Грков гарант има потпишано, ама сеа му е криво затоа што со негова фотка се продава турски јогурт.
:tapp:

ЗА САМО 3 месеци -РАЗВРСКА на случајот
гејот се опари (иако барал 5 милини)тој
доби 160.000 евра од шведската компанија,САМО заради тоа што без негова дозвола ја користеле фотографијата за турски јогурт.
Се погодиле и сега без проблем таа фотографија ќе си ја користат за нивна продукција- вклучувајќи го и турскиот јогурт.

http://www.vancouversun.com/Greek+gets+euro+payout+over+Turkish+yoghurt/3278509/story.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom