Греење со пелети

• Креатор на темата Креатор на темата bakigvg
  • Време на започнување Време на започнување
Препорака до сите:
НИКАКО НЕ КУПУВАЈТЕ ЕКО ЛАЈФ ПЕЛЕТИ !!!!!!!!
Тие што купиле знаат.

Zdravo. Nekoj da dade sovet kako se povrzuva soben termostat na parno kotel na peleti.
Каков котел имаш?
Автоматски споено мислење:

Препорака до сите:
НИКАКО НЕ КУПУВАЈТЕ ЕКО ЛАЈФ ПЕЛЕТИ !!!!!!!!
Тие што купиле знаат.
Лани земав, катастрофа беа, како пластика да останува во горилникот, му се пожалив на типот од пелет центар ми рече знам не си само ти, демек ќе реагирале за да ги поправат. Пред тоа Една година беа одлични.
Не знам годинава какви се??

Каков котел имаш?

Лани земав, катастрофа беа, како пластика да останува во горилникот, му се пожалив на типот од пелет центар ми рече знам не си само ти, демек ќе реагирале за да ги поправат. Пред тоа Една година беа одлични.
Првпат земав, Јас вакво нешто не сум видел. 10 години се греам на пелети, среќа што земав само една палета.

Каков котел имаш?

Milkus 50 kw

Каков котел имаш?

Milkus 50 kw

Koja e pravilna rabota na kotelot?
Da postigni povisoka temperatura so nekoj stepen i da pravi pauza od 10 min. Potoa pali na novo do naredna pauza okulu 30 min.
Ili da raboti konstantno na ista temperatura.

Nemam upatstvo nekoe kulturno pa eksperimentiram.

Последно уредено:
Milkus 50 kw

Milkus 50 kw

Koja e pravilna rabota na kotelot?
Da postigni povisoka temperatura so nekoj stepen i da pravi pauza od 10 min. Potoa pali na novo do naredna pauza okulu 30 min.
Ili da raboti konstantno na ista temperatura.

Nemam upatstvo nekoe kulturno pa eksperimentiram.
Симни упатство, сигурно има на нет.
Мојот е Термофлукс, позади има клема на која се закачуваат две жички и преку нив оди кабел до термостатот. Термостатот обично се монтира на средина од собата, да не е блиску до врата и сам регулира пуштање/гаснење на котелот. Нормално си штелуваш на него температура и програма за старт/стоп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom