Greece-Serbia Bilateral Relations

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.117
Гејска делегација,со заменик-министерот за надворешни работи Петрос Дукас, ќе ја посети Србија во периодот од 2-4 ноември . Само пред месец дена делегација на истото министерство беше во посета на Србија за потврдување на договорот, кој ќе и осигури на Гејлада учество во изградбата на “Коридор 10”. Станува збор за важен инфраструктурен проект, финансиран преку Гејскиот план за економска обнова на Балканите.
Економската соработка меѓу Гејлада и Србија е на многу добро ниво, за што сведочат и активното присуство на гејските фирми в реонот. Гејските инвестиции во Србија преминаа 2,5 млрд. евра до сега, а повеќе од 27 000 сврби работат за гејски фирми.

A mission is going to Serbia from November 2 to 4, led by Deputy Foreign Minister Petros Doukas. It was only a month ago that a delegation on behalf of the foreign ministry visited Serbia for the sealing of a deal which would secure Greece’s participation in the construction of the "Corridor 10" Motorway, a significant infrastructural project financed through the Hellenic Plan for the Economic Reconstruction of the Balkans.
Relations with Serbia have demonstrated the existence of a solid economic cooperation which is also evident by the active presence of Greek enterprises in the area. Greek investments in Serbia have exceeded €2.5 billion to date, while more than 27,000 Serbians are employed in Greek businesses.
Ministry of Foreign Affairs: Greece-Serbia Bilateral Relations (Economic and trade relations/development cooperation) & Economic Diplomacy

@cool@ да не идам офф топик него ај потсети ме .... нели коридорот 10 требаше и низ Македонија да поминува ??? Нели нешо 50мил. Еуриќа требаше гејциве да даат затоа .... што ги нудеа као поткуп едно време ??

haaa makedonija ja krstija severna makedonija togas centralna makedonija e grcija haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa seljacaaana be ej:zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom